Mielenterveys

Koulu- ja opiskeluterveydenhoitajaan kannattaa olla yhteydessä jos olet alakuloinen, et saa nukutuksi, mietit ihmissuhteitasi ja elämäntilannettasi tai oma jaksamisesi mietityttää. Vastaanottotapaamisten lisäksi terveydenhoitaja voi tarvittaessa ohjata sinut edelleen oman asuinalueesi mielenterveyspalveluihin kunnioittaen tarpeitasi ja toiveitasi.

Lukioissa, ammattiopistoissa ja ammattikorkeakoulu Metropoliassa toimii kuraattori ja psykologi, joiden puoleen voit myös kääntyä mielenterveyteen ja koulunkäynnin tukemiseen liittyvissä asioissa. Ammattikorkeakoulu Laureassa toimii Laurean oma opintopsykologi, joka on myös käytettävissä mielenterveyteen ja opiskelun tukemiseen liittyvissä asioissa.

Tarvittaessa voit opiskeluterveydenhuollon lääkäri kautta saada lähetteen erikoissairaanhoidon piiriin.

Espoon Nuorisopoliklinikka  Nupoli (13–22-v.) tarjoaa tukea ja keskusteluapua mielenterveyteen, päihteiden käyttöön, pelaamiseen ja vapaa-ajan käyttöön liittyvissä asioissa. Myös nuorten vanhemmat voivat kysyä neuvoja. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia, eivätkä ne vaadi erillistä lähetettä.