Palvelukeskukset


Palvelukeskus on alueen ikäihmisten kohtaamispaikka, jossa voit ruokailla, harrastaa esimerkiksi liikuntaa tai kädentaitoja, tavata alueen ikäihmisiä sekä osallistua virkistys-, kulttuuritapahtumiin tai järjestötoimintaan.

Palvelukeskuksissa on tarjolla monipuolinen lounas arkisin klo 11–13. Eläkeläisiltä peritään sosiaali- ja terveyslautakunnan vahvistamat maksut mutta lounasruokalat ovat avoimia kaikille.

Ryhmätoiminnasta iloa arkeen!

Monenlaista ryhmätoimintaa on myös tarjolla. Kohdennettua ryhmätoimintaa ovat muun muassa Intoa elämään -hyvinvointikurssit, Ystäväpiiri-ryhmät yksinäisille ikäihmisille, Kohtaamistaide sekä Muistorasia. Tiedot uusista ryhmistä tulevat aina loppukesästä ja loppuvuodesta. Avoimiin ryhmiin voi tulla mukaan ympäri vuoden. Palvelukeskusten viikko-ohjelmista näet tarkemmin, mitä ryhmiä kussakin talossa kokoontuu.

Vapaaehtoiseksi palvelukeskukseen

Vapaaehtoistoiminta on tärkeä osa palvelukeskusten arkea. Vapaaehtoiset muun muassa vetävät erilaisia harraste- ja peliryhmiä ja osallistuvat yhteisten tapahtumien järjestämiseen. Vapaaehtoistoiminta tuo mielekästä sisältöä elämään ja sen avulla voi saada vaikka uusia ystäviä. Jos haluaisit toimia vapaaehtoisena, ota rohkeasti yhteyttä palvelukeskukseen.

Tietoa palveluista ja toiminnasta

Käymällä palvelukeskuksessa saat tietoa seniorien tapahtumista ja toiminnasta. Jokaisessa palvelukeskuksessa on infopiste, josta voit ottaa mukaasi esitteitä ja materiaalia. Infopisteissä voi käyttää tietokonetta ja monissa taloissa on myös opastusta saatavilla ajanvarauksella. Lisäksi useimmissa taloissa on myös omahoitopiste, jossa voit muun muassa mitata verenpaineesi.

Palvelukeskusten tilojen käyttö

Palvelukeskusten tiloissa on myös runsaasti muuta toimintaa. Tiloja voivat varata ensisijaisesti seniori- ja eläkeläisjärjestöt omaan yleishyödylliseen toimintaansa maksutta. Muut käyttäjät voivat vuokrata tiloja sopimuksen mukaan. Palvelukeskusten tiloissa voi toimia myös iltaisin ja viikonloppuisin erillisen sopimuksen mukaisesti. Tilojen käytöstä voi tiedustella palvelukeskusten virikeohjaajilta tai kansliasta. Yhteystiedot ovat kunkin palvelukeskuksen kohdalla.

Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

Julkaistu 12.1.2012 klo 15.45 , päivitetty 3.2.2016 klo 11.29

Aihealue:
  • Palvelukeskukset, 
  • Vanhuspalvelut
Kohderyhmä:
  • Seniorit