Neuvonta

Sinua palvellaan kaikissa kaupungin toimipisteissä, joissa mahdollisuuksien mukaan saat palvelua myös englanniksi.

Mikäli olet muuttanut ulkomailta, saat neuvontaa sosiaali- ja terveyspalvelujen omista neuvontapalveluista sekä yhteispalvelupisteistä.

Pakolaisille suunnattua neuvontaa saat Maahanmuuttajapalveluiden pakolaisten vastaanoton yksikössä os. Pyyntitie 3 maanantaisin ja torstaisin klo 9–11 ja 12–15 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15.

Neuvontaa saa myös asukastila Kivenkolossa Espoonlahdessa.

Neuvonnasta saat opastusta esimerkiksi työhön, asumiseen, koulutukseen, oleskelu- ja työlupiin, sosiaaliturvaan sekä terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Neuvontaa on saatavilla eri kielillä.

 
Infopankki-tietoa netissä

Infopankista löydät perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista viidellätoista kielellä, Suomessa asumiseen tarvittavista luvista, asunnon löytämisestä, suomen kielen opiskelusta, työstä ja yritystoiminnasta, opiskelusta, terveydenhuollosta, sosiaalipalveluista, avusta kriisitilanteissa,kulttuurista ja vapaa-ajan palveluista ja yhdistystoiminnasta Suomessa sekä linkkejä sivuille, joista löydät lisätietoa.

Opas Suomeen muuttaville 

Life in Finland -oppaasta löydät tietoa asumisesta ja työnteosta Suomessa, viranomaisten yhteystietoja sekä perustietoa kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Muuta neuvontaa ja tietoa

 
Yhteispalvelupisteet

Espoon kaupungin Yhteispalvelupisteistä saat tietoa erityisesti kaupungin palveluista ja sinut opastetaan oikeaan paikkaan hoitamaan asiaasi. Yhteispalvelupisteissä voit ostaa matkakortteja sekä ladata matkakortteihin kautta ja arvoa. Voit myös jättää yhteispalvelupisteeseen kaupungin virastoille ja laitoksille osoitettua postia sekä maksaa Espoon kaupungille tulevia maksuja ja ottaa kopioita ja lähettää faxeja. Kaikissa yhteispalvelupisteissä on myös asiakkaita varten internet-yleisöpäätteet. Yhteispalvelun toimipaikkoja on Espoon keskus, Espoonlahti/ Lippulaiva, Kalajärvi/ Ruskatalo, Leppävaara/ Sello, Matinkylä/ Iso Omena ja Tapiola/ Kulttuurikeskus.

Trapesa

Trapesa on Filoksenia ry:n ylläpitämä kansainvälinen kokoontumispaikka Espoon keskuksen asemalla (Asemansilta, 2. krs Kirkkojärventie 1). Trapesan maahanmuuttajien neuvontapiste on avoinna arkisin klo 10–16.30. Neuvontapisteessä autetaan ilman ajanvarausta mm. asunto- ja työpaikkahakemuksissa sekä virasto- ja viranomaisasioissa. Arabian-, kurdin-, somalin- ja amharankielinen tulkkausta saa tarvittaessa.


Tietoa verkosta

Löydät tietoa alueesi palveluista Espoon kaupungin nettisivuilta. Espoon kaupungin verkkosivuilla on lisätietoa Espoosta ja linkkejä hyödyllisille sivuille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisäksi Espoo.fi-sivuilta löytyy pdf-muotoinen taskutilasto, jossa on keskeistä tilastotietoa Espoosta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, kiinaksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi. 

Lisätietoa asumisesta, liikkumisesta ja luonnosta saat suomeksi, arabiaksi ja somaliksi Moninetistä.

Miten toimit kriisitilanteessa

Mikäli joudut yllättävään, vaikeaan tilanteeseen, voit saada apua erilaisista paikoista. Tällainen kriisi voi olla esimerkiksi tapaturma, vakava sairaus, ero tai työttömyys. Tietoa kriiseistä sekä niihin liittyvistä palveluista löydät Infopankista 15 kielellä sekä Espoon omilta Hätätilanteet -sivustolta.

Soita yleiseen hätänumeroon 112, jos tarvitset nopeasti poliisin, sairaankuljetuksen tai palokunnan apua.

Katso myös tietoa paloturvallisuudesta ja paloturvallisuusvideot