Maahanmuuttajapalvelut

Maahanmuuttajille – uusille espoolaisille

Espoossa on paljon palveluita, joita uutena asukkaana voit tarvita. Tähän on kerätty erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettua informaatiota muun muassa neuvonnasta, kielen opetuksesta, työstä ja vapaa-ajanvietosta.

Mikäli olet muuttanut ulkomailta, saat neuvontaa Yhteispalvelupisteistä sekä palvelujen omista neuvontapalveluista.

Pakolaisille suunnattua neuvontaa saat Maahanmuuttajapalveluiden pakolaisten vastaanoton yksikössä os. Terveyskuja 2 A (Espoon keskus).

Palveluneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 12 - 15. Perjantaisin ei ole palveluneuvontaa. Puhelinaika sosiaalityöntekijöille ja etuuskäsittelijöille on maanantaista  perjantaihin klo 12 - 13.

Infopankin kautta saat lisää tietoa Espoosta ja Suomesta 15 kielellä.  

Laaja Perustietoa Suomesta -opas antaa tietoa suomen, ruotsin, englannin, venäjän, espanjan, ranskan, kiinan ja arabian kielellä. Oppaassa on tietoa asumisesta ja työnteosta Suomessa, viranomaisten yhteystietoja sekä perustietoa kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Espoossa on laadittu maahanmuuttaja-asioiden kehittämiseksi monikulttuurisuusohjelma  vuosille 2014-2017. Ohjelmaa seuraa Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunta.

Omaehtoisen kotoutumisen tuen OmaKoto -hankkeessa vahvistetaan espoolaisten maahanmuuttajajärjestöjen osallisuutta, osaamista ja yhteistyöverkostoja. 

In Espoo -neuvontapalvelun toiminta päättyy 29.3.2016
Ulkomailta muuttaneiden In Espoo -neuvontapalvelu päättää toimintansa 31.3.2016. Jatkossa palvelemme Yhteispalvelupisteissä, sosiaali- ja terveyspalvelujen omissa neuvontapalveluissa sekä Maahanmuuttajapalveluissa.

Uutiset

RSS
  • Opetushallitus on myöntänyt työväenopistolle 115 000 euron Vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksen maahanmuuttajanuorten koulutukseen. Rahoitus on osa nuorisotakuuta.
  • Maahanmuuttajanuorten koulutus (MANU) työväenopistossa sai jatkoa. Opetushallitus myönsi työväenopistolle 115 000 euron vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksen MANU-hanketta varten. Rahoitus on osa nuorisotakuuta.

Muuta aiheestaJulkaistu 28.12.2011 klo 13.17 , päivitetty 12.10.2016 klo 10.41

Kohderyhmä:
  • Maahanmuuttajat