Maahanmuuttajapalvelut

Maahanmuuttajille – uusille espoolaisille

Espoossa on paljon palveluita, joita uutena asukkaana voit tarvita. Tähän on kerätty erityisesti maahanmuuttajille tarkoitettua informaatiota muun muassa neuvonnasta, kielen opetuksesta, työstä ja vapaa-ajanvietosta.

Mikäli olet muuttanut ulkomailta, saat neuvontaa Yhteispalvelupisteistä sekä palvelujen omista neuvontapalveluista.

Pakolaisille suunnattua neuvontaa saat Maahanmuuttajapalveluiden pakolaisten vastaanoton yksikössä os. Terveyskuja 2 A (Espoon keskus).

Palveluneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 12 - 15. Perjantaisin ei ole palveluneuvontaa. Puhelinaika sosiaalityöntekijöille ja etuuskäsittelijöille on maanantaista  perjantaihin klo 12 - 13.

Infopankin kautta saat lisää tietoa Espoosta ja Suomesta 15 kielellä.  

Laaja Perustietoa Suomesta -opas antaa tietoa suomen, ruotsin, englannin, venäjän, espanjan, ranskan, kiinan ja arabian kielellä. Oppaassa on tietoa asumisesta ja työnteosta Suomessa, viranomaisten yhteystietoja sekä perustietoa kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Espoossa on laadittu maahanmuuttaja-asioiden kehittämiseksi monikulttuurisuusohjelma  vuosille 2014-2017. Ohjelmaa seuraa Espoon monikulttuuriasiain neuvottelukunta.

Omaehtoisen kotoutumisen tuen OmaKoto -hankkeessa vahvistetaan espoolaisten maahanmuuttajajärjestöjen osallisuutta, osaamista ja yhteistyöverkostoja. 

Me voimme tehdä sen! 31.5.2016
Naapuriäidit-koulutuksen läpikäyneet 20 ensimmäistä naista saivat todistuksensa toukokuun 31. päivänä Espoon valtuustotalolla. Toiminnan tavoitteena on naisten voimaannuttaminen ja yhteisön kehittäminen, mikä ehkäisee ja torjuu eri etnisen taustan omaavien naisten syrjintää ja yhteiskunnan ulkopuolelle jäämistä.

Uutiset

RSS
  • Alkavan kauden 2016-2017 liikuntakurssien vapaille paikoille voi edelleen ilmoittautua. Tarjolla on myös paljon sellaisia liikuntaryhmiä ja -tapahtumia, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
  • Espoon kaupunki satsaa kuluvan vuoden aikana järjestöjen toiminnan tukemiseen. Sosiaali- ja terveystoimessa pyörii omaehtoisen kotoutumisen tuen OmaKoto -hanke, jossa vahvistetaan espoolaisten maahanmuuttajajärjestöjen osallisuutta, osaamista ja yhteistyöverkostoja.

Muuta aiheestaJulkaistu 28.12.2011 klo 13.17 , päivitetty 7.7.2016 klo 13.24

Kohderyhmä:
  • Maahanmuuttajat