Kaste-ohjelma

Kaste-ohjelma Etelä-Suomessa

Kaste-ohjelma on päättynyt vuoden 2015 lopussa.

Etelä-Suomessa jatkaa yksi hanke vuoteen 2017. Iloa vanhemmuuteen – lapsiperheiden toimiva palvelukokonaisuus -hanke sai 350 000 euroa sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman (Kaste) rahoitusta vuosille 2014–2017. Porvoon hankekumppaneita ovat Hangon, Kotkan, Lohjan ja Loviisan kaupungit sekä Askolan kunta.

Lue lisää

Kaste Etelä-Suomi 2012–2015

Kaste-ohjelma oli sosiaali- ja terveyshuollon kansallinen kehittämisohjelma. Sen tavoitteena oli kuntalaisten hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen, sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden ja palvelujen järjestäminen asiakaslähtöisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti viisi alueellista johtoryhmää, joiden tehtävänä oli huolehtia Kaste-ohjelman toteutuksesta alueellaan. Etelä-Suomen alueeseen kuului pääkaupunkiseudun lisäksi Länsi- ja Keski-Uusimaa, Itä-Uusimaa sekä Kaakkois-Suomi – siis maan eteläosat Parikkalasta Hankoon.

Etelä-Suomen alueellinen johtoryhmä linjasi neljä keskeistä periaatetta, jotka ohjasivat kaikkea kehittämistoimintaa:
1. Asiakaskeskeisyys 2. Oman työn kehittäminen 3. Palvelumuotoilu 4. Vaikuttavuus.

Kaste-ohjelman painopisteitä Etelä-Suomessa olivat asiakkaiden ja perheiden osallisuuden vahvistaminen. 

Strateginen kartta vuosille 2012-2015

Kaste Etelä-Suomi Innokylässä

Asiakaslähtöisyyden ytimessä! 3.12.2015
Marraskuun lopulla pidettiin Etelä-Suomen alueen viimeinen Kaste-seminaari. Katso, mitkä olivat seminaariin osallistujien tunnelmat ja tutustu haastatteluihin, joissa Taina Mäntyranta, Pirjo Marjamäki ja Juha Metso kertovat, mitä Kaste-ohjelman jälkeen.
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen 12.6.2015
Etelä-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon johtoa ja asiantuntijoita kokoontui työpajaseminaariin toukokuun lopulla pohtimaan ja visioimaan, miten tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnallista integraatiota pitäisi johtaa ja kehittää.

Uutiset

RSS
Julkaistu 18.1.2012 klo 15.47 , päivitetty 19.1.2016 klo 15.24

Aihealue:
  • Sosiaalipalvelut, 
  • Terveys
Alue:
  • Espoon keskus