Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveys ja hyvinvointi, perhe, toimeentulo ja työllistyminen, ikääntyminen, maahanmuutto... Espoon kaupunki tarjoaa hoitoa, hoivaa, neuvontaa ja tukea elämän erilaisissa käänteissä. Asiakaskuntaamme kuuluu kaupunkilaisten koko kirjo vastasyntyneistä yli satavuotiaisiin. Keskitämme palvelujamme hyvien liikenneyhteyksien varrelle, nettiin ja palvelupuhelimiin. Tarjoamme joitakin palveluja myös asiakkaan kotona.

Avaa palveluvalikko

Terveysasemien, neuvoloiden, hammashoidon, sosiaalitoimistojen ja seniorineuvonnan puhelinpalvelut ovat avoinna normaalisti koko kesän. Joidenkin toimipisteiden aukioloajoissa on muutoksia. Hätätilanteissa saat apua ympäri vuorokauden.
Oma Lääkärisi Puolarmetsä, Tapiolan röntgen, Puolarmetsän ja Matinkylän laboratoriot sekä Matinkylän ja Olarin neuvolat muuttavat Ison Omenan palvelutorille. Muuton vuoksi palveluissa on joitakin poikkeuksia heinä-elokuussa.

Uutiset

RSS
 • Uusi Auroran neuvola avataan Lippajärvellä 16.8.2016. Bembölen ja Viherlaakson neuvolat suljetaan Auroran neuvolan avaamisen jälkeen.
 • Espoon mielenterveysyhdistys on käynnistänyt yhdessä Espoon kaupungin kanssa Raha-automaattiyhdistyksen rahoittaman uuden kehittämishankkeen. Hankkeen tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä kutsumalla sosiaalisesti eristäytyneitä ihmisiä mukaan mielenterveyttä tukeviin toimintoihin. Hankkeessa kehitetään samalla uutta tavoittamisen tapaa yksinäisten ihmisten löytämiseksi.
 • 12.8.2016 Ison Omenan neuvola aloittaa toimintansa Palvelutorilla. Muuton vuoksi 1. - 10.8.2016 välisenä aikana asiakkaita otetaan vastaan Matinkylän, Tapiolan ja Kaitaa-Soukan neuvoloissa. Avoneuvolaa ei pidetä Matinkylän neuvolassa keskiviikkoina 3.8. eikä 10.8.
 • Espoon kaupungilla ja Y-säätiöllä on käynnissä yhteishanke, jonka tarkoituksena on saada kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja asunnottomille, alle 30-vuotiaille nuorille välivuokraukseen perustuvalla mallilla.

Tapahtumia

RSS
 • Espoo-päivä
  27.8.2016 klo 8.00
  Tervetuloa juhlimaan Espoo-päivää elokuun viimeisenä lauantaina 27.8.2016! Tarjolla on yli sata tapahtumaa aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikkiin on vapaa pääsy.
 • Lähiluontoa luupilla ja ilman
  27.8.2016 klo 13.00
  Espoon Reumayhdistyksen liikuntavastaava Marjatta Sykkö johdattaa luonnon ihmeiden tutkimiseen. Sopii myös liikuntaesteisille ja lapsille.
 • Yhteiskunnallinen markkinointi pyrkii muuttamaan ihmisten käyttäytymistä siten, että muutoksesta hyötyvät sekä ihminen itse että koko yhteisö. Yhteiskunnallisen markkinoinnin avulla on maailmalla onnistuttu vähentämään nuorten tupakointia, lisäämään kondomin käyttöä ja vähentämään alkoholista johtuvia liikennekuolemia sellaisissa ryhmissä, joita on vaikea tavoittaa perinteisin keinoin. Pääpuhujat ovat alan eurooppalaisia huippuja.
 • Merkitse kalenteriisi jo nyt keskiviikko 28.9.2016 ja tule silloin Duunifestareille Tapiolaan Espoon Kulttuurikeskukseen.
Julkaistu 26.1.2012 klo 12.07 , päivitetty 19.12.2014 klo 11.08