Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveys ja hyvinvointi, perhe, toimeentulo ja työllistyminen, ikääntyminen, maahanmuutto... Espoon kaupunki tarjoaa hoitoa, hoivaa, neuvontaa ja tukea elämän erilaisissa käänteissä. Asiakaskuntaamme kuuluu kaupunkilaisten koko kirjo vastasyntyneistä yli satavuotiaisiin. Keskitämme palvelujamme hyvien liikenneyhteyksien varrelle, nettiin ja palvelupuhelimiin. Tarjoamme joitakin palveluja myös asiakkaan kotona.

Avaa palveluvalikko

Tutustu aivojumppaan, turvallisen asumisen muistilistaan, hoiva-asumisen palveluseteliin ja uusiin lähibussilinjoihin. Mukana syksyn senioritapahtumat. Liite ilmestyy Länsiväylän välissä 24.9.2016 ja tulee irtopainoksena jakeluun myös kirjastoihin, yhteispalvelupisteisiin, seniorineuvontaan ja uimahalleihin.
Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Influenssarokotukset alkavat 31.10.2016. Rokotuksia on tarjolla sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella. Aikoja voi varata jo nyt.
Sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää vuosittain avustuksia Espoossa toimiville järjestöille, joiden toiminta tukee ja täydentää sosiaali- ja terveystoimen palveluja. Vuoden 2017 järjestöavustusten hakuaika on 15.9.–28.10.2016.
Pohjoisen aikuissosiaalityön toimistossa alkaa remontti torstaina 15. syyskuuta. Remontin takia toimiston palveluneuvonta ilman ajanvarausta on kiinni 15.9. alkaen. Muutokset koskevat ainoastaan pohjoisen aikuissosiaalityön asiakkaita.

Uutiset

RSS
 • Espoossa asunnottomien yötä vietettiin 17. lokakuuta neljässä eri paikassa. Espoon keskuksessa asunnottomilta kerättiin kokemustietoa asunnottomuudesta.
 • Lautakunnan käsittelyssä ovat mm. kotihoidon sekä muistisairaiden päivätoiminnan palvelusetelit, iäkkäiden henkilöiden palveluista kertova arviointiraportti ja Tapiolan palvelukeskuksen väistötilat.
 • Kehitämme espoolaisille lapsiperheille suunnattuja nettisivuja, ja mielellämme kuulisimme sinun mielipiteesi nykyisistä ja tulevista sivuista.
 • HSL:n Lähibussit vievät kodin läheltä oman alueen palveluihin. Yhteispalvelupisteissä järjestetään kuusi lähibussi-infoa. Tule kuulemaan uusista lähibusseista ja löydä oman alueesi lähibussilinjat.

Tapahtumia

RSS
 • Miksi rokotetaan -yleisöluento
  24.10.2016 klo 17.30
  Tietoa influenssarokotuksista, lasten rokotusohjelmasta ja rokotuksin ehkäistävistä tartuntataudeista. Lisänä katsaus kaunokirjallisuuteen: tautisen hyviä romaaneja?
 • Nyt on hyvä aika rakastaa! Älä anna kiireen ja turhien huolien estää lämmintä läheisyyttä, kiehtovaa vetovoimaa ja elämänvoimaista seksuaalisuutta. Voi hyvin -yleisöluennolla esiintyy psykologi, tietokirjailija Tony Dunderfelt. Vapaa pääsy.
 • Syömishäiriöt – mistä on kyse -ensitietoluento on tietopaketti vanhemmille, ystäville ja muille läheisille. Luento on hyödyllinen myös ammattilaisille, jotka työssään mahdollisesti kohtaavat syömishäiriötä sairastavia.
Julkaistu 26.1.2012 klo 12.07 , päivitetty 19.12.2014 klo 11.08