Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveys ja hyvinvointi, perhe, toimeentulo ja työllistyminen, ikääntyminen, maahanmuutto... Espoon kaupunki tarjoaa hoitoa, hoivaa, neuvontaa ja tukea elämän erilaisissa käänteissä. Asiakaskuntaamme kuuluu kaupunkilaisten koko kirjo vastasyntyneistä yli satavuotiaisiin. Keskitämme palvelujamme hyvien liikenneyhteyksien varrelle, nettiin ja palvelupuhelimiin. Tarjoamme joitakin palveluja myös asiakkaan kotona.

Avaa palveluvalikko

Terveysasemien, neuvoloiden, hammashoidon, sosiaalitoimistojen ja seniorineuvonnan puhelinpalvelut ovat avoinna normaalisti koko kesän. Joidenkin toimipisteiden aukioloajoissa on muutoksia. Hätätilanteissa saat apua ympäri vuorokauden.
Oma Lääkärisi Puolarmetsä, Tapiolan röntgen, Puolarmetsän ja Matinkylän laboratoriot sekä Matinkylän ja Olarin neuvolat muuttavat Ison Omenan palvelutorille. Muuton vuoksi palveluissa on joitakin poikkeuksia heinä-elokuussa.

Uutiset

RSS
 • Espoon kaupunki satsaa kuluvan vuoden aikana järjestöjen toiminnan tukemiseen. Sosiaali- ja terveystoimessa pyörii omaehtoisen kotoutumisen tuen OmaKoto -hanke, jossa vahvistetaan espoolaisten maahanmuuttajajärjestöjen osallisuutta, osaamista ja yhteistyöverkostoja.
 • HUS-Jorvin sairaalan viereen rakennettu Espoon uusi sairaala vastaanotettiin tänään 30.6.2016.
 • Helsinki, Espoo ja Vantaa toteuttivat huhtikuussa 2016 Päihdetilannekyselyn kaupunkien verkkosivuilla. Kyselyllä kartoitettiin sitä, miten asukkaat kokevat pääkaupunkiseudun päihdetilanteen tällä hetkellä. Kysymyksillä kartoitettiin asukkaiden suhtautumista alkoholijuomien myyntiin ja mainontaan sekä kysyttiin, mitä havaintoja he ovat tehneet nuorten päihteidenkäytöstä. Myös päihteiden käytöstä aiheutuvista haitoista kysyttiin.
 • Tervetuloa mukaan Lasten terapiapalvelujen järjestämään avoimeen, vertaistukeen perustuvaan keskusteluryhmään pohtimaan vanhemmuuteen, perhe-elämään ja 0–6-vuotiaiden lasten kasvatukseen liittyviä asioita yhdessä muiden vanhempien ja ammattilaisten kanssa.

Tapahtumia

RSS
 • Metsämieli-harjoituksissa pysähdytään kuulostelemaan luonnon herättämiä myönteisiä tunteita ja ajatuksia. Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, taltuttavat stressiä, virkistävät ja antavat voimavaroja. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.6.2016. Vapaa pääsy!
 • Liikuntatapahtuma Viaporintorilla Kauppakeskus Sellossa
 • Espoo-päivä
  27.8.2016 klo 8.00
  Tervetuloa juhlimaan Espoo-päivää elokuun viimeisenä lauantaina 27.8.2016! Tarjolla on yli sata tapahtumaa aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikkiin on vapaa pääsy.
 • Yhteiskunnallinen markkinointi pyrkii muuttamaan ihmisten käyttäytymistä siten, että muutoksesta hyötyvät sekä ihminen itse että koko yhteisö. Yhteiskunnallisen markkinoinnin avulla on maailmalla onnistuttu vähentämään nuorten tupakointia, lisäämään kondomin käyttöä ja vähentämään alkoholista johtuvia liikennekuolemia sellaisissa ryhmissä, joita on vaikea tavoittaa perinteisin keinoin. Pääpuhujat ovat alan eurooppalaisia huippuja.
Julkaistu 26.1.2012 klo 12.07 , päivitetty 19.12.2014 klo 11.08