Saattohoito-osasto Puolarvilla aloitti toimintansa

12.2.2016 klo 13.25

Saattohoito-osasto Puolarvilla aloitti toimintansa Puolarmetsän sairaalassa 15.2.2016. Osasto siirtyy Espoon uuteen sairaalaan sen valmistuttua.  

Uusi osasto on tarkoitettu palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tarvitseville espoolaisille, joiden hoito edellyttää osastohoitoa, vaativampaa oirehoidon osaamista tai saattohoito-osaamista. Palliatiivisella eli oireenmukaisella hoidolla tarkoitetaan parantumatonta, etenevää sairautta sairastavan potilaan kokonaisvaltaista, oireita lievittävää hoitoa sekä potilaan ja hänen läheistensä tukemista. Saattohoito on palliatiivisen hoidon viimeinen vaihe. Puolarvillassa hoidetaan pääasiassa syöpää sairastavia potilaita, mutta myös muita potilaita, joilla on etenevä kuolemaan johtava sairaus.

- Kotona tapahtuvaa saattohoitoa on kehitetty ansiokkaasti Espoon kotisairaalassa yli kymmenen vuoden ajan. Nyt käynnistyvä Puolarvillan saattohoitoyksikkö tuo palliatiivisen ja saattohoidon Espoossa aivan uudelle tasolle, toteaa vanhustenpalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen.   

Puolarvillassa on 10 potilaspaikkaa. Potilaan siirtyminen kodin ja Puolarvillan välillä on joustavaa. Puolarvilla toimii yhteistyössä Espoon kotisairaalan ja muiden potilasta hoitavien tahojen kanssa. 

Osastolla työskentelee 11 sairaanhoitajaa, palveluvastaava ja lääkäri. Sairaalan terapiahenkilöstö ja sosiaalityöntekijä ovat myös potilaiden ja heidän läheistensä tavoitettavissa.

Lisätietoja

Johtava ylilääkäri Jorma Teittinen
046 8773938
jorma.teittinen@espoo.fi

Katso myös: Puolarvilla-esite (pdf, 537 Kt)