Suomen kieli

Järjestämme maahanmuuttajille

suomenkielen kurssi.png

• suomi toisena kielenä -kursseja
yleisen kielitutkinnon (YKI) keskitason tenttejä ja tutkintoon valmentavia kursseja
kotoutumiskoulutusta, johon sisältyy suomen kielen opiskelun lisäksi yhteiskunta-, kulttuuri- ja työelämäopintoja sekä työssäoppimista
luku- ja kirjoitustaidon koulutusta


Osa kursseista on suunnattu tietyille kohderyhmille kuten kotona lasta hoitaville vanhemmille ja 17-29 -vuotiaille nuorille. Maahanmuuttajat ovat tervetulleita myös opiston muiden aineiden kursseille.

Opisto järjestää sekä osa-aikaista että kokopäiväistä suomen kielen opetusta. Katso tarkemmat kurssikuvaukset opinto-ohjelmasta.


Kotoutumislakiin perustuva alkukartoitus ja suomen kielen lähtötason testi

Espoossa asuvat maahanmuuttajat, jotka eivät ole TE-toimiston tai aikuissosiaalityön asiakkaita, voivat pyytää kotoutumislakiin perustuvaa alkukartoitusta Espoon kaupungin In Espoo-neuvontapalveluista. Alkukartoitukseen voidaan liittää työväenopiston järjestämä suomen kielen lähtötason testaus, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään oikeantasoinen suomen kielen kurssi.

Tilaa uutiskirje! 26.6.2015
Sinulla on nyt mahdollisuus saada sähköpostiisi säännöllisesti tietoa Espoon työväenopiston ajankohtaisista asioista!

Uutiset

RSS
  • Opetushallitus on myöntänyt työväenopistolle 190 000 euron Vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksen maahanmuuttajanuorten koulutukseen. Rahoitus on osa nuorisotakuuta.
  • Maahanmuuttajanuorten koulutus työväenopistossa saa jatkoa. Opetushallitus on myöntänyt työväenopistolle 131 000 euron vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksen maahanmuuttajanuorten koulutukseen. Rahoitus on osa nuorisotakuuta.
  • Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Espoon työväenopisto menestyi Uudenmaan ELY-keskuksen maaliskuussa 2015 järjestämässä maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen kilpailutuksessa.
  • Työväenopisto aloittaa lähtötasotestauksen suomen kielen kursseilla elokuussa 2014. Jos opiskelija haluaa ilmoittautua päiväkurssille tai Yleiseen kielitutkintoon (YKI) valmentavalle kurssille, hänen tulee osallistua ensin lähtötasotestiin.
  • Espoon työväenopistossa on aloittanut opinto-ohjaaja, joka toimii aluksi pääasiassa maahanmuuttajaopiskelijoiden parissa. Pitkällä aikavälillä ohjauksen mahdollisuuksia ja tarvetta kartoitetaan myös muiden asiakasryhmien näkökulmasta.
Julkaistu 8.3.2012 klo 13.54 , päivitetty 2.6.2015 klo 15.01

Aihealue:
  • Aikuiskoulutus, 
  • Kansalaisopistot, 
  • Työväenopistot