Nöykkiön koulu

Koulu sijaitsee Nöykkiössä Espoonlahden alueella bussiyhteyksien 42, 158 ja 160 varrella. Koulussamme on noin 450 yläkoululaista ja 40 opettajaa. Koulussa on yleisopetuksen lisäksi matemaattis-luonnontieteellinen painotus, kaksikielinen opetus (suomi-englanti alkamassa syksyllä 2016) sekä erityisluokkaopetusta.

Matemaattis-luonnontieteellinen painotus

Nöykkiön koulu antaa painotettua opetusta matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa. Painotusta integroidaan englannin kieleen ja siinä hyödynnetään tietotekniikkaa. Lisätietoa painotetusta luokasta, valintaperusteista ja pääsykokeesta löydät Opetussuunnitelma -osiosta, luvusta 2 sekä täältä.

Luma-painotuksen pääsykoe järjestetään Nöykkiön koulun auditoriossa perjantaina 29.1.2016. Auditorio sijaitsee koulun 1. kerroksessa A -oven vieressä. Kokeeseen on hyvä saapua paikalle ajoissa nimenhuutoon klo 8.15 alkaen. Pääsykoe alkaa klo 9.00 ja loppuu klo 13 mennessä,  Pääsykoetta ei voi tehdä toisena ajankohtana. Pääsykokeeseen ei tule erillistä kutsua. Pääsykoeinfon löydät täältä.

Kaksikielinen opetus

Kouluun valitaan yksi kaksikielinen luokka.Tämän luokan opinnoista vähintään 25 % tapahtuu englanninkielellä. Luokalle hakeudutaan kaupungin antamien ohjeiden mukaisesti. Ohjeistus löytyy täältä. Lisätietoa hakemisesta löytyy Yläkoululaisen oppaasta.

Kaksikieliseen (suomi-englanti) opetukseen pyrkivien oppilaiden testi järjestetään keskitetysti  torstaina 28.1.2016 Kilonpuiston koulussa, Kilonpuisto 5 . Sisäänkäynti pääovesta ja kokoontuminen koulun ala-aulassa, vahtimestarin työtilan edessä. Oppilaiden tulee olla paikalla viimeistään 8.45 , koe alkaa kello 9.00 . Koe kestää noin kaksi tuntia. Kokeessa on kolme osaa: kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen ja kirjoitustehtävä.

Kielitesti koskee vain niitä, jotka eivät ole olleet alakoulussa kaksikielisessä.opetuksessa.  Kaksikielisestä opetuksesta siirtyvien ei tarvitse suorittaa kielitestiä yläkouluun kaksikieliselle luokalle pääsemiseksi. 

SÄHKÖINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ 

Oppimisympäristönä käytämme Fronteria.

https://fronter.com/espoo/

Nöykkiön koulun käytössä olevat lomakkeet löydät kohdasta.

OPPAAT JA LOMAKKEET 

(mm. lomakkeet perhetapaamisiin, poissaolojen anomiseen ja valinnaisaineet)

Julkaistu 20.1.2012 klo 9.54 , päivitetty 13.1.2016 klo 8.05

Aihealue:
  • Perusopetus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat
Alue:
  • Espoonlahti, 
  • Nöykkiö