Peruskoulun jälkeen

Espoossa jokaiselle peruskoulunsa päättäneille turvataan jatko-opiskelupaikka. Suurin osa opiskelijoista jatkaa peruskoulun jälkeen lukioon, ammatilliseen koulutukseen tai tulee valituksi erilaisiin lisä- tai valmistaviin koulutuksiin. Peruskoulun jälkeisiin opintoihin hakeudutaan valtakunnallisen yhteishaun kautta.

Yhteishaun jälkeen -esite 2017  (pdf, 176 Kt)

Yhteishaun tulokset

Jokainen oppilaitos lähettää kirjallisen valintapäätöksen opiskelijaksi valituille. Luvan antaneiden hakijoiden tulokset julkaistaan myös Internetissä. Päätöksen yhteydessä valittu saa ohjeet opiskelupaikan vahvistamiseksi. Ilman koulutuspaikkaa jääneet saavat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan hakijan pistemäärä ja sijoittuminen varasijoille kussakin hakukohteessa. Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 15.6.2017.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään torstaina 29.6.2017. Lukioon valittujen toivotaan ottavan opiskelupaikka vastaan 15.–16.6.2017 käymällä siinä lukiossa, johon opiskelija on valittu. Jos et ota saamaasi opiskelupaikkaa vastaan, ilmoita paikan peruuttamisesta oppilaitokseen. Peruutuspaikoille valitaan opiskelijat varasijojen mukaisessa järjestyksessä.

Haku koulutuksiin jatkuu kesällä!

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa lukiossa tai ammattikoulussa? On vielä monta mahdollisuutta saada jatkopaikka! Kesän hakuaikoihin ja koulutuksiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin. Lisähaut kevään yhteishaussa täyttämättä jääneille paikoille alkavat aikaisintaan 16.6. Haku kymppiluokille ja valmistaviin koulutuksiin alkaa jo 23.5.2017. Kesän aikana voi myös vapautua peruutuspaikkoja, joita täytetään varasijalistan mukaan.

Koulutustarjonnan löydät Opintopolusta. Hae koulutukseen ja lähde hyvillä mielin kesäloman viettoon!

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen haetaan 23.5.–25.7.2017 Opintopolun kautta. Nettihakemus on tallennettava hakujärjestelmään viimeistään 25.7.2017 klo 15.00. Valmistavia koulutuksia ovat

  • perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokka
  • ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA)
  • maahanmuuttajien lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA).

Ohjausta hakemiseen saat oman koulusi oppilaanohjaajalta sekä InfoOmniasta.

Valmistavan koulutuksen haun tulokset julkaistaan perjantaina 4.8.2017. Oppilaitokset ilmoittavat valinnasta puhelimitse. Ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta lähetään kaikille hakijoille myös kirjeitse. Valitun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta puhelimitse oppilaitokseen maanantaina 7.8.2017 klo 15 mennessä. Yhteystiedot löytyvät koulujen kotisivuilta. Valmistavan koulutuksen opiskelupaikan menettää, jos sitä ei ota vastaan 18.8.2017 mennessä.

Toimitathan opiskelutietolomakkeen uuteen opiskelupaikkaasi!

Opiskelutietolomake (ks. liite alla) palautetaan täytettynä siihen oppilaitokseen, mistä oppilas ottaa paikan vastaan seuraavaksi lukuvuodeksi. Lomake on pääkaupunkiseudun yhteinen ja sen täyttäminen on toivottavaa. Peruskoulunsa keväällä päättävät oppilaat saavat paperisen lomakkeen päättötodistuksen mukana.

Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin (pdf, 113 Kt)