Perusopetus

Tervetuloa Espoon Suomenkielisen perusopetuksen sivuille!

Espoon kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille korkeatasoiset, monipuoliset ja alueellisesti tasapuoliset koulutusmahdollisuudet. Lähtökohtana on koulutuksellinen tasa-arvo, joka huomioi oppijan yksilölliset ominaisuudet. Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ja antaa heille elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja. Espoossa on 78 suomenkielistä peruskoulua, joissa opiskelee yhteensä noin 26 000 oppilasta.

Tältä sivustolta löydät kouluun hakemiseen, peruskoulussa opiskeluun, oppimiseen ja koulunkäynnin tukeen, opetuksen kehittämiseen sekä peruskoulun jälkeisiin vaiheisiin liittyvää ajankohtaista tietoa. Lisäksi jokaisella koululla on oma sivunsa, jolta löydät henkilökunnan yhteystiedot sekä muuta koulun arkeen liittyvää tärkeää tietoa.   

Haku kymppiluokille alkaa 24.5. 24.5.2016
Haku kymppiluokille ja valmistaviin koulutuksiin alkaa 24.5. osoitteessa opintopolku.fi.
Espoon suomenkielisen perusopetuksen uusi opetussuunnitelma on julkaistu 16.5.2016
Opetussuunnitelmat uudistuvat. Espoon suomenkielisen perusopetuksen uusi opetussuunnitelma on laadittu sähköiseen muotoon ja se sisältää sekä opetussuunnitelman valtakunnalliset perusteet että kuntakohtaiset sisällöt.

Uutiset

RSS
  • Koulumestarin koulussa syttyi perjantai-iltana palonalku. Henkilökunta toimi tilanteessa ripeästi ja sammutti palon. Pelastuslaitos tarkasti tilanteen ja savutuuletti tilat.
  • OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys on valinnut vuoden oppilaitosesimieheksi Keinumäen koulun rehtorin Seppo Salmisen. Valinnan perusteluissa mainitaan mm. arvostava kohtaaminen, kannustava työote, läsnäolo ja esimerkillä johtaminen.
  • Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää 25.5. Veräjäpellon asemakaavamuutoksen hyväksymisen esittämisestä kaupunginhallitukselle.

    Veräjäpellon asemakaavan muutoksen tavoitteena on huonokuntoisten koulutilojen purkaminen ja uusien koulu- ja päiväkotitilojen rakentaminen. Kaavassa varaudutaan myös Leppävaaran lukion tulevaisuuden tilatarpeiden muutoksiin.
Julkaistu 29.12.2011 klo 14.48 , päivitetty 16.10.2015 klo 12.11

Aihealue:
  • Perusopetus, 
  • Opetus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat