Saapasaukion päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee kerrostalon alakerrassa Laurinlahden koulun vieressä.
Meri, metsä ja puistot sekä urheilukentät ovat lähellä, pienenkin retkeilijän ulottuvilla.
Toimintamme alkoi vuonna 1992.
Olemme avoinna pääsääntöisesti 7-17 tai ennalta sovitun tarpeen mukaisesti. 

Ryhmät
Päiväkodissamme toimii kaksi lapsiryhmää: Töppöset ja Bootsit. Hoitopaikkoja on 1-5-vuotiaille lapsille noin 37. Päiväkodissamme ei tarjota esiopetusta vaan lapset siirtyvät alueen lähipäiväkoteihin tai koulujen esiopetusryhmiin esiopetusvuodeksi. 

Sijainti
Saapasaukion päiväkoti sijaitsee Laurinlahdessa, osoitteessa Merisaapas 3. Kävelyetäisyydelle pääsee busseilla 147 ja 150 sekä 42. 

Toimintaperiaatteet
Toiminta-ajatus
Toteutamme perheen ja lapset huomioivaa kokonaisvaltaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta kiireettömässä, turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä kodin omaisessa päiväkodissa.

Yhteisöllisyys
Saapasaukion päiväkotiin on luotu avoin, positiivinen ja viihtyisä oppimisympäristö, jossa lapsen on hyvä leikkiä, kasvaa ja kehittyä sosiaaliseksi ja hyvä itsetunnon omaavaksi yksilöksi.

Omahoitajuus
Päiväkodissamme on omahoitajuuskäytäntö - omahoitaja ohjaa perheitä päivähoidon aloituksessa ja tekee lapsen varhaiskasvatussuunnitelman yhdessä perheen kanssa.

Aloittavan lapsen tutustumisaika on n. 1-2- viikkoa lapsen tarpeen mukaan.

Lapsen ominaiset tavat toimia
Puuhaamme lasten kanssa päivittäin pienryhmissä ja toimintaamme sisältyvät lapselle ominaiset tavat toimia: liikunta, taiteellinen kokeminen ja ilmaisu, leikki ja tutkiminen. Kuukausittain meillä on yhteisiä lauluhetkiä ja vuoden mittaan koko talon tapahtumia ja juhlia. Ulkoilu on osa lapsen jokaista päivää.

Kestävä kehitys
Kestävän kehityksen arvot sisältyvät päivittäiseen toimintaamme. Kierrätämme jätteet, kulutamme ekologisesti ja opastamme lapsia kestävään kehitykseen.

Julkaistu 13.1.2012 klo 10.28 , päivitetty 11.12.2014 klo 10.37

Aihealue:
  • Päivähoito (lapsille), 
  • Varhaiskasvatus
Kohderyhmä:
  • Lapset ja perheet