”Me ollaan Suomen parhaat!” – Espoon koulut kärjessä matematiikkakilpailussa

12.4.2017 klo 12.04

Espoolaisille kouluille tuli kolmoisvoitto Vaasassa 6.–7.4. järjestetyssä kansallisessa MatCup -kilpailun finaalissa. Kilpailu on osa valtakunnallista Nordic Math Class Competition (NMCC) -kilpailua. Lukuvuoden 2016–2017 MatCup-kilpailun semifinaalissa espoolaiset yläkoulut kahmivat kaikki projekti- ja matematiikkafinaalin palkinnot.

MatCup -kilpailu on suunnattu 8.-luokkalaisille, ja se on järjestetty Suomessa vuodesta 2004 alkaen. Kilpailun tarkoituksena on edistää ongelmanratkaisua ja projektityötä sekä korostaa pohjoismaista yhteistyötä. Yhteensä 60 koulua otti osaa tämän vuoden alkukilpailuun, joista 11 parhainta luokkaa jatkoi MatCupin jatkokilpailuihin Vaasaan. MatCupin semifinalistiluokat puolestaan valittiin projektityön ja ongelmanratkaisukierroksen perusteella. Matematiikkafinaalin voiton vienyt Mankkaan koulu sai ongelmanratkaisukierroksessa täydet pisteet. Toiseksi finaalissa sijoittui Kilonpuiston koulu ja kolmanneksi Olarin koulu. Projektityön palkinto jaettiin Olarin ja Mankkaan kouluille. Kotimatkan taitto sujui voittaneella joukkueella iloisissa merkeissä juhlien: ”Hei, me ollaan Suomen parhaat!”.

Mankkaan koulun joukkue, jota edustaa Aurora Pitkänen, Eemeli Kuitunen, Ella Lähteenmäki ja Michael Yang, matkaavat toukokuussa edustamaan Suomea NMCC-kilpailun finaaliin Kööpenhaminaan, jossa kilpailevat vastakkain kansallisessa finaalissa voittaneet.

Espoon koulujen menestys aikaisempina vuosina

Aikaisempina vuosina pohjoismaisen kilpailun finaalissa ovat edustaneet Olarin, Mankkaan, Järvenperän ja Tapiolan joukkueet. Espoolaisten koulujen menestys kilpailussa on ollut aiemminkin huomionkohteena. Vuoden 2015 järjestetyssä matematiikkafinaalissa voittajaksi selviytyi Olarin koulun joukkue (katso aikaisempi uutinen aiheesta).

Mankkaan koulu on pärjännyt menestyksekkäästi aikaisempinakin vuosina kilpailussa, joka aiheutti joukkueen j