Yhteinen kurssitarjonta

Yhteisen kurssitarjonnan kurssit on tarkoitettu kaikille lukiolaisille ja Omnian ammattiopiston opiskelijoille. Voit valita opintoja kaikista oppilaitoksista riippumatta siitä, missä oppilaitoksessa opiskelet. Lukuvuoden 2013-2014 yhteisen kurssitarjonnan kurssivalikoima löytyy sivun vasemmasta laidasta aiheen mukaan jaettuna. Kaikki lukuvuoden 2013–2014 yhteiset kurssit sisältävä kooste löytyy liitetiedostona sivun alalaidasta. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille täyttämällä ilmoittautumislomake ja lähettämällä se kurssin yhteyshenkilölle. Ilmoittautumislomakkeessa tai kurssin kuvauksessa on mainittu, jos ilmoittautumiskäytäntö poikkeaa edellä olevasta käytännöstä. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät sivuston alalaidasta.

Opintoja jatkavat opiskelijat: Kurssitarjonnan kurssit valitaan samanaikaisesti kuin muut opinnot ensi lukuvuodelle. Ilmoittautua voi myöhemminkin, mikäli ryhmissä on tilaa.
Uudet opiskelijat: Kurssitarjonnan kurssit valitaan oppilaitoksen käytäntöjen mukaan joko kesällä ilmoittautumisen yhteydessä tai elo-syyskuussa opintojen alkaessa.

Kurssin järjestävä oppilaitos ilmoittaa sinulle kurssille hyväksymisestä tai kurssin peruuttamisesta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen


Jos olet ilmoittautunut yhteisen kurssitarjonnan kurssille ja et voi osallistua, voit peruuttaa valintasi neuvottelemalla asiasta opinto-ohjaajasi kanssa ennen kyseisen kurssin/opintojakson alkamista. Ilmoita samalla myös kurssin opettajalle peruuttamisesta. Sovi myös opinto-ohjaajasi kanssa, mitä muita opintoja valitset perumasi kurssin/opintojakson tilalle.

Opiskelukäytännöt 

Kursseille osallistuminen ja poissaolot
• Toisessa oppilaitoksessa suoritettavat kurssit suoritetaan pääsääntöisesti osallistumalla opetukseen.
• Kursseilla toimitaan kurssin järjestävän oppilaitoksen sääntöjen ja käytäntöjen mukaan.
• Jos valitset kurssin toisesta oppilaitoksesta ja osallistuminen aiheuttaa oman koulun kurssilta poissaoloja tai myöhästymisiä liikenne- tai tuntijärjestelyjen takia, sovi etukäteen oman oppilaitoksen opettajan ja kyseisen kurssin opettajan kanssa asiasta. Yhteisen kurssitarjonnan kursseista syntyvät hyväksyttävät poissaolot eivät vaikuta  kurssikohtaiseen poissaolokertymääsi.
• Jos yhteisen kurssitarjonnan kurssille osallistuminen aiheuttaa paljon poissaoloja toiselta kurssilta, sovi opettajan kanssa, miten voit tarvittaessa täydentää suoritustasi.

Kurssin arviointi ja opintojen hyväksilukeminen


Kurssin suorituksesta saat erillisen kurssitodistuksen. Suoritetut yhteisen kurssitarjonnan kurssit hyväksiluetaan omassa oppilaitoksessa. Varmista omasta oppilaitoksesta, mihin opintoihin suorituksesi hyväksiluetaan. 

Avoin ammattiopisto

Omnian avoin ammattiopisto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa ammattiopiston ammatillisen perustutkinnon opetussuunnitelman mukaisia opintoja.

Julkaistu 18.1.2012 klo 14.33 , päivitetty 12.12.2013 klo 10.04

Aihealue:
  • Lukio-opetus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat