Yhteinen kurssitarjonta 2015-2016

Yhteisen kurssitarjonnan kurssit on tarkoitettu kaikille lukiolaisille ja Omnian ammattiopiston opiskelijoille. Voit valita opintoja kaikista oppilaitoksista riippumatta siitä, missä oppilaitoksessa opiskelet. Lukuvuoden 2015-2016 yhteisen kurssitarjonnan kurssivalikoima löytyy sivun vasemmasta laidasta aiheen mukaan jaettuna. Kaikki lukuvuoden 2015–2016 yhteiset kurssit sisältävä kooste löytyy liitetiedostona sivun alalaidasta. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille täyttämällä ilmoittautumislomake ja lähettämällä se kurssin yhteyshenkilölle. Ilmoittautumislomakkeessa tai kurssin kuvauksessa on mainittu, jos ilmoittautumiskäytäntö poikkeaa edellä olevasta käytännöstä. Huomioi, että osaan kursseista ilmoittaudutaan vain Wilmassa. Ilmoittautumislomakkeet löytyvät sivuston alalaidasta.

Opintoja jatkavat opiskelijat: Kurssitarjonnan kurssit valitaan samanaikaisesti kuin muut opinnot ensi lukuvuodelle. Ilmoittautua voi myöhemminkin, mikäli ryhmissä on tilaa.
Uudet opiskelijat: Kurssitarjonnan kurssit valitaan oppilaitoksen käytäntöjen mukaan joko kesällä ilmoittautumisen yhteydessä tai elo-syyskuussa opintojen alkaessa.

Kurssin järjestävä oppilaitos ilmoittaa sinulle kurssille hyväksymisestä tai kurssin peruuttamisesta.

Ilmoittautumisen peruuttaminen


Jos olet ilmoittautunut yhteisen kurssitarjonnan kurssille ja et voi osallistua, voit peruuttaa valintasi neuvottelemalla asiasta opinto-ohjaajasi kanssa ennen kyseisen kurssin/opintojakson alkamista. Ilmoita samalla myös kurssin opettajalle peruuttamisesta. Sovi myös opinto-ohjaajasi kanssa, mitä muita opintoja valitset perumasi kurssin/opintojakson tilalle.

Kursseille osallistuminen ja poissaolot

 • Toisessa oppilaitoksessa suoritettavat kurssit suoritetaan pääsääntöisesti osallistumalla opetukseen.
 • Kursseilla toimitaan kurssin järjestävän oppilaitoksen sääntöjen ja käytäntöjen mukaan.
 • Jos valitset kurssin toisesta oppilaitoksesta ja osallistuminen aiheuttaa oman koulun kurssilta poissaoloja tai myöhästymisiä liikenne- tai tuntijärjestelyjen takia, sovi etukäteen oman oppilaitoksen opettajan ja kyseisen kurssin opettajan kanssa asiasta. Yhteisen kurssitarjonnan kursseista syntyvät hyväksyttävät poissaolot eivät vaikuta  kurssikohtaiseen poissaolokertymääsi.
 • Jos yhteisen kurssitarjonnan kurssille osallistuminen aiheuttaa paljon poissaoloja toiselta kurssilta, sovi opettajan kanssa, miten voit tarvittaessa täydentää suoritustasi.

Kurssin arviointi ja opintojen hyväksilukeminen


Kurssin suorituksesta saat erillisen kurssitodistuksen. Suoritetut yhteisen kurssitarjonnan kurssit hyväksiluetaan omassa oppilaitoksessa. Varmista omasta oppilaitoksesta, mihin opintoihin suorituksesi hyväksiluetaan. 

Avoin ammattiopisto

Omnian avoin ammattiopisto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa ammattiopiston ammatillisen perustutkinnon opetussuunnitelman mukaisia opintoja.

Korkeakouluopinnot - Aalto-yliopisto, LUMARTS ja ammattikorkeakoulu Laurea

AALLON KÄRKIKURSSIT (www.luma.aalto.fi)
Kursseilla haetaan hakemuksella. Opetus pääsääntöisesti intensiiviopetuksena.
Yhteyshenkilö: Maija Flinkman, Olarin lukio, maija.flinkman@espoo.fi 

1. jaksossa:

 • Nano- ja mikrotekniikka

2. jaksossa:

 • Avaruus ja satelliitit
 • Matematiikkaleiri (ilmoittautuminen suoraan Aalto-yliopistoon)

3. jaksossa:

 • Biotekniikka
 • Valot ja värit

ESPOO-KURSSIT LUMARTSissa
Kursseille haetaan hakemuksella. Opetus pääsääntöisesti 8. palkissa.
Yhteyshenkilö: Maija Flinkman, Olarin lukio, maija.flinkman@espoo.fi 

2. jakso

 • Biotekniikan käytännön kurssi
 • Elektroniikan käytännön kurssi

3. jakso

 • Kemian käytännön kurssi

5. jakso

 • Biotekniikan käytännön kurssi

LAUREA LEPPÄVAARA
Mahdollisuudesta suorittaa kursseja Laurea Leppävaarassa saa lisätietoa omalta opinto-ohjaajalta. Yhteyshenkilönä Laurean kanssa tehtävässä yhteistyössä toimii Espoon lukioiden konsultoiva opinto-ohjaaja Matti Iivanainen.

Matti Iivanainen
046- 877 3934
matti.iivanainen@espoo.fi

Espoon työväenopisto

Espoon lukioiden opiskelijat saavat tietyt Espoon työväenopiston kurssit hyväksiluettua omassa lukiossaan. Työväenopisto tarjoaa mielekkäitä ja hyödyllisiä mahdollisuuksia. Katso lisätietoa osoitteesta: http://www.nuortenkurssit.fi/lukiot/

Julkaistu 18.1.2012 klo 14.33 , päivitetty 8.5.2015 klo 7.42

Aihealue:
 • Lukio-opetus
Kohderyhmä:
 • Koululaiset ja opiskelijat