Päivähoito ja koulutus

Espoo tarjoaa koulutusmahdollisuuksia kaikenikäisille kuntalaisille ja kannustaa elinikäiseen oppimiseen. Päivähoitopalveluja tuotetaan sekä kunnallisena että yksityisenä. Perheillä, joilla ei ole tarvetta päivähoitoon, on mahdollisuus osallistua avointen päiväkotien, asukaspuistojen ja kerhojen toimintaan.

Esiopetusta järjestetään useissa kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa. Espoon peruskoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset, ammattikorkeakoulut sekä Aalto-yliopisto tarjoavat korkealaatuista opetusta. Työväenopisto mahdollistaa itsensä kehittämisen monipuolisella kurssitarjonnalla.

Suomenkielinen opetustoimi on pääosin kesälomalla ajalla 4.-31.7.2016. Syyslukukausi alkaa tiistaina 16.8. Lue lisää kesäajan järjestelyistä, esimerkiksi muuttavien oppilaiden kouluun hakemisesta. Hyvää kesää!
Indeksikorotuksen vuoksi 1.8.2016 alkaen ylin perittävä kuukausimaksu on 290 euroa. Tällä hetkellä ylin maksu on 283 euroa kuukaudessa.

Uutiset

RSS
  • Varhaiskasvatuksessa alkaa kesäaika 27.6.
  • Tila- ja asuntojaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen selostukset sisäilma-asioiden menettelytapaohjeen päivittämisestä. Se päätti Kungsgårdsskolanin ja Vermon päiväkodin hankesuunnitelmista.
  • Svenska rum -lautakunta on valinnut Ruusutorpan koulun rehtorin, Aaro Partasen Espoon Vuoden sillanrakentajaksi 2016. Sillanrakentajaksi valitaan henkilö tai yhteisö, joka tekee parhaansa palvellakseen ruotsinkielisiä asiakkaitaan tai jäseniään heidän äidinkielellään. Kielirajat ylittävällä työllään Partanen välittää sekä oppilaille että henkilökunnalle myönteistä suhtautumista ruotsin kieleen.

Tapahtumia

RSS
  • Espoo-päivä
    27.8.2016 klo 8.00
    Tervetuloa juhlimaan Espoo-päivää elokuun viimeisenä lauantaina 27.8.2016! Tarjolla on yli sata tapahtumaa aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikkiin on vapaa pääsy.
  • Kurssilla käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet itse tehden sekä suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Lopuksi töistä kootaan näyttely tai oma lehti. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia lempivälineitä saa myös ottaa mukaan.
  • Ilmoittautuminen Espoon esittävän taiteen kouluun on käynnissä. Ryhmiä on lapsille, nuorille ja aikuisille. Syyslukukausi alkaa 22.8.2016 alkavalla viikolla.
Julkaistu 23.1.2012 klo 12.36 , päivitetty 23.1.2012 klo 12.36