Päivähoito ja koulutus

Espoo tarjoaa koulutusmahdollisuuksia kaikenikäisille kuntalaisille ja kannustaa elinikäiseen oppimiseen. Päivähoitopalveluja tuotetaan sekä kunnallisena että yksityisenä. Perheillä, joilla ei ole tarvetta päivähoitoon, on mahdollisuus osallistua avointen päiväkotien, asukaspuistojen ja kerhojen toimintaan.

Esiopetusta järjestetään useissa kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa. Espoon peruskoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset, ammattikorkeakoulut sekä Aalto-yliopisto tarjoavat korkealaatuista opetusta. Työväenopisto mahdollistaa itsensä kehittämisen monipuolisella kurssitarjonnalla.

Espoon suomenkielinen opetustoimi ja Ontarion York Region District’n opetustoimi juhlistavat tänä vuonna kymmenvuotista yhteistyötään. Yhteistyö tähtää parhaiden käytänteiden vaihtamiseen sekä keskinäiseen oppimiseen ja kehittämiseen. Osana tätä yhteistyötä Ontarion opetustoimen edustajat vierailevat tällä viikolla Espoossa.
Espoon suomenkielinen opetustoimi on uudistanut Wilma-merkintöjä tukemaan entistä paremmin uuden opetussuunnitelman mukaista toimintakulttuuria.

Uutiset

RSS
  • Oppiminen on hyödyllistä, mutta myös hauskaa! Siitä vakuuttuivat Oppiva Espoo -messujen kävijät perjantaina 23.9.2016 tutustuessaan espoolaisten koulutusosaajien toimintaan ja innovaatioihin.
  • Tekeillä oleva maakuntauudistus tuo sivistyksen roolin kunnan toiminnan ytimeen. Suuri joukko kaupunkien, kuntien ja kuntataustaisten organisaatioiden edustajia sekä opetusalan asiantuntijoita kokoontuu Espooseen 22.-23.9.2016 työstämään yhdessä ideoita siitä, kuinka elinikäinen oppiminen luo kilpailukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta. Samassa yhteydessä järjestettävillä Oppiva Espoo -messuilla kuullaan, kuinka Espoossa opitaan.
  • Espoon Tähtiniityn koulu on mukana Erasmus+-projektissa Moving Europe.
  • Viherlaaksossa sijaitsevan Nuumäen päiväkodin harjannostajaisia on vietetty syyskuun 7. päivänä.

Tapahtumia

RSS
  • Tule kuuntelemaan englanninkielistä luentoa Learning languages online ja tutustumaan työväenopiston kielten opetukseen. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
  • Päiväkotien ja 1-2 luokkalaisten luistelu- ja jääkiekkopäivä Espoossa!
  • Kurssilla käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet itse tehden sekä suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Lopuksi töistä kootaan näyttely tai oma lehti. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia lempivälineitä saa myös ottaa mukaan.
Julkaistu 23.1.2012 klo 12.36 , päivitetty 23.1.2012 klo 12.36