Ohjatun liikunnan Kimpassa kuntoon -esite uudistui

30.6.2017 klo 12.10

Liikuntapalveluiden ohjatun liikunnan syys- ja kevätkauden esite uudistui. Uudessa Kimpassa kuntoon -esitteessä on kerrottu avointen liikuntaryhmien ajankohdat, mutta ilmoittautumista vaativat liikuntaryhmät löytyvät jatkossa vain verkosta. Uudistus on askel kohti paperisten esitteiden vähentämistä ja samalla parempaa palvelua, sillä verkossa tietoja voidaan päivittää ja pitää ajan tasalla.

Ohjatun liikunnan avointen liikuntaryhmien tarjontaa on lisätty ja ilmoittautumista vaativaa kurssitoimintaa hieman vähennetty. ”Olemme lisänneet avoimia liikuntaryhmiä, sillä haluamme tarjota liikuntamahdollisuuksia, joihin voi tulla mukaan missä vaiheessa vuotta vain, oman elämäntilanteensa mukaan. Haluamme myös kannustaa espoolaisia liikkumaan omissa arkiympäristöissään, ja avoimia liikuntaryhmiä järjestetäänkin perinteisten liikuntapaikkojen lisäksi mm. kauppakeskuksissa, rannoilla, jopa museossa”, kertoo liikuntapäällikkö Virpi Mikama.

Ilmoittautumista vaativaa kurssitoimintaa on edelleen, mutta esitteen sijaan tiedot löytyvät verkosta. ”Liikuntakursseille ilmoittaudutaan käytännössä ilmoittautumisajan puitteissa, tänä vuonna 8.-11.8. Vaikka kursseille voi ilmoittautua niin kauan kuin tilaa on, valtaosa asiakkaista ilmoittautuu välittömästi kurssi-ilmoittautumisten alkaessa. Koko vuoden voimassa olevaan esitteeseen onkin nyt haluttu laittaa vain avoin toiminta, johon voi osallistua milloin vain. ”Avoimeenkin toimintaan tulee mm. liikuntapaikkojen yllättävien remonttien vuoksi muutoksia. Ajantasaisin tieto löytyy siis myös tämän toiminnan osalta verkosta”, muistuttaa Mikama.

Liikuntaryhmien tiedot ovat selailtavana samalla sivulla, jolla niille ilmoittaudutaan, osoitteessa www.espoo.fi/ohjattuliikunta. Liikuntapalveluissa arvellaan, että tietojen siirtyminen verkkoon saattaa vaatia joiltakin esitteeseen tottuneilta opettelua, ja siksi apua onkin tarjolla. ”Jos tiedon löytämisen tai ilmoittautumisen kanssa on haasteita, liikuntaneuvontanumerossamme autetaan. Liikuntaneuvontapuhelimemme palvelee, heinäkuun kesätaukoa lukuun ottamatta, maanantaista perjantaihin klo 12-13 numerossa 09 816 60800.”

Kimpassa kuntoon -esite 2017 (pdf, 5738 Kt)