Nuorten Loistefestarin ilmoittautuminen alkaa tammikuussa

12.12.2017 klo 14.03

Loistefestari soi eri puolilla pääkaupunkiseutua 23.–25. maaliskuuta 2018. Vuosittain järjestettävän nuorten esittävän taiteen katselmuksen teemana on tulevana keväänä musiikki. Loistefestarin ilmoittautuminen käynnistyy 12.1.2018.

Loistefestariin voivat osallistua pääkaupunkiseudun 10–20-vuotiaat nuoret. Esitetyn musiikin tyylilajit vaihtelevat kansanmusiikista räppiin ja rokista klassiseen. Nuoret saavat esiintymiskokemuksen lisäksi rakentavaa suullista ja kirjallista palautetta alan ammattilaisista koostuvalta raadilta. Loistefestari ei ole kilpailu, vaan palautteen tarkoitus on kannustaa ja rohkaista nuoria.

Loistefestari on valtakunnallisen Nuori Kulttuuri -tapahtuman pääkaupunkiseudun aluetapahtuma. Osalle Loistefestareiden ryhmistä tarjotaan mahdollisuus edustaa pääkaupunkiseutua valtakunnallisessa Sounds-musiikkitapahtumassa Mikkelissä toukokuussa 2018.

Katselmukset käydään viikonloppuna 23.–25.3.2018 Espoon Kannusalissa, Vernissassa Vantaalla ja Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä. Festari huipentuu gaalaan, joka järjestetään Kulttuuriareena Gloriassa keskiviikkona 28.3.2018. Loistefestarin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet. Katselmuksiin ja gaalaan on vapaa pääsy.