Hiihtoladut

Espoon liikuntapalveluiden hoidossa on noin 200 km hiihtolatuja, joista noin 60 km on valaistuja (valaistus klo 6:00 ~ 22:00). Oittaalla on ympärivuorokautinen, liikkeeseen reagoiva valaistus. Hiihtolatuja hoidetaan siten, että ensisijaisesti kunnostetaan Oittaan, Leppävaaran ja Keskuspuiston ladut. Lumisateiden jälkeen kaikki ladut saadaan hiihtokuntoon 1-3 päivässä.

Leppävaarassa lumetetun ladun teko voidaan aloittaa, kun vuorokauden lämpötila laskee säätiedotusten mukaan ainakin viikoksi vähintään -3°C:en. Oittaalla raja on n. -4 -5°C. Aloituksesta menee n. viikko, että latua saadaan tehtyä jonkun matkaa. 

Ulkoliikunta.fi -palvelu kertoo latujen kunnosta sekä perustietoa, kuten pituuden, valaistuksen ja hiihtotavan. Järjestelmässä ovat mukana kaikki kuntoradat sekä suosituimmat latuosuudet, eli valtaosa kaupungin ylläpitämistä 200 latukilometristä.

Huom! Oittaan kartano ja ulkoilukeskus on yrittäjävaihdoksen vuoksi toistaiseksi suljettu. Oittaalla ei siis tällä hetkellä ole kahvila-, pukuhuone- tai saunapalveluita eikä suksivuokraamoa. Ulkoilukeskus pyritään avaamaan palveluineen mahdollisimman pian. Ladun varrella on bajamajoja siihen asti, kunnes ulkoilukeskus avataan.
Lisätietoa puh. 050 574 4034.

Tulosta Lahnuksen latukartta (pdf, 610 Kt)
Tulosta Leppävaaran latukartta (pdf, 782 Kt)
Tulosta Oittaan latukartta (pdf, 1121 Kt)