Hiihtoladut

Espoon liikuntapalveluiden hoidossa on noin 200 km hiihtolatuja, joista noin 60 km on valaistuja (valaistus klo 6:00 ~ 22:00). Oittaalla on ympärivuorokautinen, liikkeeseen reagoiva valaistus. Hiihtolatuja hoidetaan siten, että ensisijaisesti kunnostetaan Oittaan, Leppävaaran ja Keskuspuiston ladut. Lumisateiden jälkeen kaikki ladut saadaan hiihtokuntoon 1-3 päivässä.

Leppävaarassa lumetetun ladun teko voidaan aloittaa, kun vuorokauden lämpötila laskee säätiedotusten mukaan ainakin viikoksi vähintään -3°C:en. Oittaalla raja on n. -4 -5°C. Aloituksesta menee n. viikko, että latua saadaan tehtyä jonkun matkaa. 

Uusi ulkoliikunta.fi -palvelu sisältää tietoa latujen kunnosta sekä perustietoa, kuten pituuden, valaistuksen ja hiihtotavan. Järjestelmässä ovat mukana kaikki kuntoradat sekä suosituimmat latuosuudet, eli valtaosa kaupungin ylläpitämistä 200 latukilometristä.

Tulosta Lahnuksen latukartta TÄSTÄ
Tulosta Leppävaaran latukartta TÄSTÄ
Tulosta Oittaan latukartta TÄSTÄ

Voitelupalvelu ja välinevuokraus
Maksullista suksien voitelupalvelua tarjotaan Oittaalla (Oittaan kartano) ja Leppävaarassa, jossa Espoon Hiihtoseuran voitelupalvelupiste löytyy Leppävaaran urheilupuiston katsomorakennuksesta (pukuhuone 1). Leppävaaran voitelupalvelu on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Espoon Hiihtoseuran murtsikkakirjasto vuokraa hiihtovälineitä hiihdosta kiinnostuneille. Välineitä on mahdollista vuokrata voitelupalvelun aukioloaikoina.