Tietoa meistä

Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksiköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut. 

Espoon kaupunginkirjasto

Espoossa on 18 kirjastoa, joista yhdeksässä voit käydä myös omatoimisesti. Kaksi kirjastoautoa, Helmi ja Välkky, kiertää kouluilla, päiväkodeissa ja alueilla, joilla ei ole omaa lähikirjastoa.

helmet.fi

Espoon kaupunginmuseo 

Espoon kaupunginmuseo on vuonna 1958 perustettu museo. Nykyään Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd ja  Koulumuseo Lagstad. Saaristomuseo Pentala on parhaillaan suunnitteilla ja se avataan yleisölle vaiheittain.

espoonkaupunginmuseo.fi

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut

Palvelualueeseen kuuluvat Espoon kulttuurikeskus, Näyttelykeskus WeeGee, SellosaliKaratalo, Kannusali, Pikku-Aurora sekä alueellinen kulttuurityö ja tapahtumat.

Tapiola Sinfonietta

Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta on vuonna 1987 perustettu korkeatasoinen kamariorkesteri, jossa vierailee lukuisia koti- ja ulkomaisia huippukapellimestareita ja -solisteja. 

tapiolasinfonietta.fi