Elävä kaupunkikulttuuri

Elävä kaupunkikulttuuri syntyy yhteisessä kaupunkiympäristössä, jossa ihmiset, ideat ja kulttuuriset sisällöt risteävät. Tapahtuma- ja kulttuuripalveluissa toteutamme projekteja ja mahdollistamme tapahtumia, joiden kautta lisäämme kaupunkilaisten mahdollisuutta osallistua yhteisen ympäristömme elävöittämiseen ja siinä viihtymiseen.

Espoossa voi kohdata taidetta ja kulttuuria myös tuttujen kulttuuritilojen ulkopuolella. Kadulla voi huomata katutaideteoksia alikulkutunneleissa tai talojen seinillä. Lähipuistosta saattaa kajahtaa konsertti tai sirkusesitys. Kaupunkilaisten itse toteuttamissa tapahtumissa näkee paikallista kulttuuria ja osaamista. 

Tervetuloa tutustumaan kaupunkiympäristössämme tapahtuviin taide- ja kulttuurielämyksiin! 
Tällä sivulla kerromme ajankohtaisista projekteista. 


Seuraavaksi:

KULTTUURIKONTTI

Kulttuurikontti on jokaisena kesän viikonloppuna (poislukien juhannusviikko) auki oleva kulttuuritila, joka tuo iloista urbaania tunnelmaa eri puolille Espoota. Kontti on auki perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-18 tarjoten inspiroivaa tekemistä työpajojen, esitysten ja kohtaamisten kautta.

Pysähdyspaikat- ja ajat:

Espoonlahti, Ulappatori 2.-18.6.
Espoon keskus, Asematori 30.6.-16.7.
Kauklahti 21.7.-6.8.
Matinkylä, Piispanaukio 11.-27.8.

Katso tarkat ohjelma-aikataulut: espoo.fi/kulttuurikonttiKäynnissä:

VALOVUOSI: VALOLINNAT

Suvela 21.1.2017 osoitteessa Kirstinharju 6-8
Matinkylä 18.2.2017 osoitteessa Matinkatu 7
Espoonlahti 18.3.2017 osoitteessa Merikarhunkuja 8

tulossa lisää syksyllä 2017

Valolinna on kerrostalon kokoinen valoinstallaatio, jonka kuvataiteilija Anne Roininen toteuttaa yhdessä asukkaiden kanssa. Ensimmäinen Valolinna syttyi loistoonsa tammikuussa Suvelan kaupunginosassa. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut mahdollistaa valolinnoja ympäri Espoota pitkin Suomen satavuotisjuhlavuotta.

Aiemmin eri puolella Suomea toteutetuissa Valolinnoissa on kotien ikkunoista heijastettu värien lisäksi niin perheen pojan koripallomatsi kuin luontokuvausta. Roininen tapaa kaikki teokseen osallistuvat asukkaat henkilökohtaisesti. Vuosien kokemuksella hän tietää, että ainut keino saada ihmiset mukaan on mennä suoraan kotioville koputtamaan. Ensimmäisen kontaktin jälkeen pääsääntöisesti kaikki lähtevät mukaan.

”Keskeistä valolinnoissa on se, että asukkaat valitsevat itse värit tai vaikkapa videot, joissa oman asunnon ikkunat hehkuvat, kun ne valaistaan ihmisten kodeista käsin. Espoon ensimmäisessä valolinnassa mielenkiintoista on se, että talossa puhutaan 17:ää eri kieltä. Olen myös miettinyt, näkyykö kansainvälisyys kokonaisuudessa”, kertoo Anne Roininen.

Valolinna sai alkunsa syksyllä 2012, kun kuvataiteilijat Anne Roininen ja Anna Turunen suunnittelivat ja toteuttivat valoteoksen Porin 5. osassa sijaitsevassa Heikinlinnan kerrostalossa yhdessä talon asukkaiden kanssa. Yhden illan aikana talon ikkunoista loistivat värikkäät valot, kuvat ja videot. Tämän jälkeen valolinnoja on toteutettu muun muassa Mikkelissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Lahdessa.

Espoon Valolinna-tapahtumat kuuluvat Espoon Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävään Valovuoteen. Valovuosi pitää sisällään läpi vuoden syttyvän valotapahtumien sarjan, jossa näyttävyyttä pimeyteen toteutetaan niin espoolaisten kerrostalokotien kuin pysyvien kohteiden valaisujen kautta.