Näyttelykeskus WeeGee

Neljä museota ja tapahtumia

Näyttelykeskus WeeGeellä on neljä museota: EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. WeeGeellä toimii myös museokauppa EMMA Shop ja SIS. Deli+Cafén ravintola. Takapihalla on arkkitehti Matti Suurosen suunnittelema Futuro-talo, joka on avoinna yleisölle toukokuusta elokuuhun.

Espoon Tapiolassa sijaitseva näyttelykeskus tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille kävijöille. Museoissa on näyttelyiden lisäksi tarjolla opastuksia ja työpajoja. WeeGeen kokous- ja ravintolatiloja vuokrataan koulutus- ja kokouskäyttöön.

Entisen kirjapainotalon avarat ja arkkitehtuurisesti kiinnostavat tilat toivottavat kävijän tervetulleeksi näyttelyihin, viikonloppubrunssille tai vaikkapa rentoutumaan ja nauttimaan aulan tunnelmasta nojatuolissa istuen.

Erilaisten tapahtumien lisäksi järjestämme myös lasten syntymäpäiviä, tyhy-päivä - ja kokouspaketteja. Kesäisin museot järjestävät yhdessä lasten kesäleirejä. 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on Suomen suurin taidemuseo. EMMAn entiseen painosaliin rakennetuista 5000 neliön näyttelytiloista puolet täyttää jatkuvasti esillä oleva Saastamoisen säätiön taidekokoelma. Toisella puolella vaihtuvat kotimaiset ja kansainväliset taidenäyttelyt.

KAMU - Espoon kaupunginmuseo on historian museo.  KAMUssa on esillä Espoon historiaa esittelevä perusnäyttely ja vuosittain vaihtuva laaja erikoisnäyttely.

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä tarjoaa tilaisuuden kurkistaa lapsuuteen muistoihin ja hetkiin, jotka jo luulit kadottaneesi. Museon perusnäyttelyssä tutustutaan suomalaisten lelujen ja leikin historiaan 1800-luvun lopulta nykypäivään. Museo järjestää vuosittain myös erikoisnäyttelyitä, kerää leluja ja kartuttaa kokoelmiaan tulevien sukupolvien iloksi ja opiksi. Museo järjestää opastuksia ja työpajoja kaikenikäisille lapsille, aikuisille ja ryhmille.

Suomen Kellomuseossa on satoja kelloja eri aikakausilta, tikitystä, tunnelmia ja aikaan liittyviä tapahtumia. Museon kokoelmissa on kelloja viideltä eri vuosisadalta. Painopisteinä ovat Suomessa valmistetut ja Suomessa eri aikoina käytetyt kellot. Näytteillä on runsaasti erikoisuuksia ja maailmanlaajuisesti merkittäviä esineitä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaa uutiskirje ja saat meiltä ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista!

Lisää tietoa löydät osoitteesta www.weegee.fi.