Kaikukortti

Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana sellaisen espoolaisen sosiaali- ja terveysalan toimijan palveluita, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa

  • sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin

  • olet vähintään 16-vuotias

Mistä voit saada Kaikukortin?

  • Alla lista Kaikukortin jakajista Espoossa.

  • Saat Kaikukortin, jos olet asiakkaana jossakin näistä paikoista.

  • Pyydä oma Kaikukorttisi henkilökunnalta.

  • Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lipun moniin Espoossa oleviin kulttuurikohteisiin, kuten museoihin, teattereihin, festivaaleille ja konsertteihin. Espoon Kaikukortti-verkostossa on mukana yhteensä 27 kulttuurikohdetta ja suuri osa niiden tarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös osaan Espoon Arbiksen kursseista.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta.  Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kerro sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.  Useimpien kulttuuritoimijoiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan toimijalta niin, ettei joudu maksamaan palvelumaksua.

Jos haluat osallistua Arbiksen kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja lisäksi ilmoita Kaikukorttisi numero puhelimitse Arbiksen toimistoon.

Kaikukortti-pääsylippuja ja kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Lisätietoa lippujen hankinnasta

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin.

Lippuja myös lapsillesi

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi Arbiksen kursseille Kaikukortilla.  

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, joilla on Kaikukortti.  Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää kansalaisopistojen kurssitarjontaan.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän kanssa tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.  

Seuraksi kulttuurikaveri

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaan vapaaehtoisen kulttuurikaverin.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia nauttia taiteesta ja kulttuurista. Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti.

Kaikukortilla Kansallisgallerian museoihin

Suomen Kansallisgalleria tarjoaa loppuvuoden 2017 ajan Kaikukortti-asiakkaille vapaan sisäänpääsyn Kansallisgallerian museoihin: Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon Helsingissä. Kansallisgalleria on ensimmäinen Kaikukortti -pop up -kohde eli Kaikukortti-verkoston ulkopuolinen taho, joka tarjoaa etuja Kaikukortin haltijoille. Lue lisää Kansallisgallerian tiedotteesta.