Peruskoulun jälkeen

Espoossa jokaiselle peruskoulunsa päättäneille turvataan jatko-opiskelupaikka. Suurin osa opiskelijoista jatkaa peruskoulun jälkeen lukioon, ammatilliseen koulutukseen tai tulee valituksi erilaisiin lisä- tai valmistaviin koulutuksiin. Peruskoulun jälkeisiin opintoihin hakeudutaan valtakunnallisen yhteishaun kautta.

> Yhteishaun jälkeen -esite 2017  (pdf, 176 Kt)

(uusi esite julkaistaa huhtikuussa 2018)

Yhteishaun tulokset

Jokainen oppilaitos lähettää kirjallisen valintapäätöksen opiskelijaksi valituille. Luvan antaneiden hakijoiden tulokset julkaistaan myös Internetissä. Ilman koulutuspaikkaa jääneet saavat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan hakijan pistemäärä ja sijoittuminen varasijoille kussakin hakukohteessa. Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 14.6.2018.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään torstaina 28.6.2018. Lukioon valittujen toivotaan ottavan opiskelupaikka vastaan 15.–16.6.2017 käymällä siinä lukiossa, johon opiskelija on valittu. Jos et ota saamaasi opiskelupaikkaa vastaan, ilmoita paikan peruuttamisesta oppilaitokseen. Peruutuspaikoille valitaan opiskelijat varasijojen mukaisessa järjestyksessä.

Haku koulutuksiin jatkuu kesällä!

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa lukiossa tai ammattikoulussa? On vielä monta mahdollisuutta saada jatkopaikka! Kesän hakuaikoihin ja koulutuksiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin. Lisähaut kevään yhteishaussa täyttämättä jääneille paikoille alkavat aikaisintaan 15.6. Haku kymppiluokille ja valmistaviin koulutuksiin alkaa jo 22.5.2018. Kesän aikana voi myös vapautua peruutuspaikkoja, joita täytetään varasijalistan mukaan.

Koulutustarjonnan löydät Opintopolusta. Hae koulutukseen ja lähde hyvillä mielin kesäloman viettoon!

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen haetaan 22.5.–24.7.2018 Opintopolun kautta. Nettihakemus on tallennettava hakujärjestelmään viimeistään 24.7.2018 klo 15.00. Valmistavia koulutuksia ovat

  • perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokka
  • ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA)
  • maahanmuuttajien lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA).

Ohjausta hakemiseen saat oman koulusi oppilaanohjaajalta sekä InfoOmniasta.

Etsivä nuorisotyö ohjaa kaikkia koulutukseen haluavia
Palvelunumero: 043 824 3453
etsivanuorisotyo@espoo.fi
 

Valmistavan koulutuksen haun tulokset julkaistaan perjantaina 3.8.2018. Oppilaitokset ilmoittavat valinnasta puhelimitse. Valitun toivotaan ilmoittavan opiskelupaikan vastaanottamisesta puhelimitse oppilaitokseen maanantaina 6.8.2018 klo 15 mennessä. Yhteystiedot löytyvät koulujen kotisivuilta. Valmistavan koulutuksen opiskelupaikan menettää, jos sitä ei ota vastaan 17.8.2018 mennessä.

Toimitathan opiskelutietolomakkeen uuteen opiskelupaikkaasi!

Opiskelutietolomake (ks. liite alla) palautetaan täytettynä siihen oppilaitokseen, mistä oppilas ottaa paikan vastaan seuraavaksi lukuvuodeksi. Lomake on pääkaupunkiseudun yhteinen ja sen täyttäminen on toivottavaa. Peruskoulunsa keväällä päättävät oppilaat saavat paperisen lomakkeen päättötodistuksen mukana.

> Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin (pdf, 113 Kt)