Kansainväliset suhteet

Espoo on kansainvälisten asukkaiden ja yritysten kotikaupunki. Nykyään noin 10 % väestöstä puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Lisäksi Espoossa sijaitsee yli 420 ulkomaalaista yritystä.

Espoon kaupunki edistää kansainvälisyyttä ja vahvistaa kaupungin houkuttelevuutta ja kilpailukykyä. Siksi kaupunki ylläpitää suhteita ystävyyskaupunkien kanssa, osallistuu aktiivisesti monenlaisiin kaupunkiverkostoihin ja organisaatioihin, toivottaa kansainväliset vieraat tervetulleiksi tutustumaan Espooseen ja pitää yhteyttä kansainvälisten asukkaiden ja yritysten kanssa. Kansainvälisessä toiminnassaan kaupunki tekee yhteistyötä monen paikallisten opetus-, kulttuuri-, tiede-, yhteiskunta- ja taloustoimijan kanssa.

Espoo palkittiin elinikäisen oppimisen edelläkävijäkaupunkina 29.9.2015
Espoon kaupunki on palkittu YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn Oppiva kaupunki -palkinnolla saavutuksistaan elinikäisen oppimisen edelläkävijänä ja mahdollistajana.
Kaupungin elinkeino- ja kulttuuritoimijat yhdistävät voimansa kansainvälisten ovien avaajina 26.2.2015
Espoon kaupungin kulttuuri- ja elinkeinotoimijat yhdistävät voimansa kansainvälisten ovien avaajina. Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta esiintyy 22. - 24.1.2015 Soulissa Etelä-Koreassa, jolloin on tarkoitus myös verkostoitua etelä-korealaisten yrityselämän edustajien ja kaupunkitoimijoiden kanssa. Tavoitteena on luoda edellytyksiä tulevaisuuden elinkeinoyhteistyölle sekä tehdä Espoota ja pääkaupunkiseutua tutuksi mahdollisena korealaisyritysten sijoituspaikkana.

Uutiset

RSS
Julkaistu 7.1.2013 klo 10.05 , päivitetty 18.4.2016 klo 8.44

Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat, 
  • Maahanmuuttajat, 
  • Matkailijat, 
  • Muuttajat, 
  • Yhdistykset ja seurat, 
  • Yrittäjät ja yritykset