Valon juhlaa Espoossa: Valovuosi

Espoon Suomi 100 -juhlavuoden huippuja on Valovuosi. Se pitää sisällään läpi vuoden syttyvän valotapahtumien sarjan, jossa näyttävyyttä pimeyteen toteutetaan niin espoolaisten kerrostalokotien kuin pysyvien kohteiden valaisujen kautta.

Projektissa kaupunkilaiset pääsevät kokemaan valotapahtumien sarjan, jossa valaistaan espoolaisia kerrostalokoteja ja toteutetaan myös pysyviä kaupunkivalaistusprojekteja. Pysyvämpiä valaisukohteita pääsevät ehdottamaan kaikki espoolaiset ja kohteena voi olla vaikkapa asuinalueen kaunis katupuu tai kallioleikkaus. Pysyviä valaistuskohteita toteutetaan yhteensä reilun tusinan verran.

Valolinna on kerrostalon kokoinen valoinstallaatio, jonka kuvataiteilija Anne Roininen toteuttaa yhdessä asukkaiden kanssa. Ensimmäinen Valolinna syttyy loistoonsa tammikuussa Suvelan kaupunginosassa. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut mahdollistaa valolinnoja ympäri Espoota pitkin juhlavuotta.

Valovuosi on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

Tulossa seuraavaksi:

Leppävaaran valoteos
la 21.10.2017 18-20
Leppävaaran valoteos: Leppävaaran Torni, Valurinkuja 2
Facebook-tapahtuma

Tapiolan valopolku
la 18.11.2017 klo 18-20


Vaikutu valosta! Ehdota omaa valaisukohdettasi Valovuosi-kyselyssä. Lue lisää täältä!

Menneet tapahtumat

Valolinna Espoonlahti

Lauantaina 18.3. klo 19.30-21, katselupaikka kauppakeskus Lippulaivan edusta, Espoonlahdenkatu 4

Espoon kolmas valolinna, kerrostalon kokoinen valoteos syttyy lauantaina 18.3. Espoonlahteen. Asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa. Valoteos toteutetaan osoitteessa Merikarhunkuja 8. Paras näkyvyys talolle on kauppakeskus Lippulaivan edustalla. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuista valon luomaa tunnelmaa. Seuraa somessa täältä.

Valolinna Matinkylä
Lauantaina 18.2.2017 klo 19-21, kerrostalon piha-alue osoitteessa Matinkatu 7

Espoon toinen Valolinna toteutetaan Matinkylään, jossa kerrostalon asukkaat valaisevat oman ikkunansa erilaisilla väreillä ja valoilla yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa. Matinkylässä on valojen lisäksi ihasteltavana upeaa varjoteatteria, joka toteutetaan kerrostalon alakerrassa sijaitsevan Asukastalo Kylämajan ikkunoihin. Ohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija Roosa Halme. Tervetuloa ihastelmaan valojen ja varjojen upeaa maailmaa Matinkylään! Seuraa valoteoksen uutisia somesta.

Valolinna Suvela
Lauantaina 21.1.2017 klo 19-21, kerrostalon piha-alue osoitteessa Kirstinharju 6-8

Valolinna on kerrostalon kokoinen valoinstallaatio, jonka kuvataiteilija Anne Roininen toteuttaa yhdessä asukkaiden kanssa eri puolilla Espoota Suomi 100 -juhlavuoden aikana. Ensimmäinen Valolinna syttyy loistoonsa tammikuussa Suvelan kaupunginosassa. IIlan aikana talon ikkunoista loistavat värikkäät valot, kuvat ja videot, jotka asukkaat ovat itse valinneet. Tule lauantaina katsomaan mitä asukkaat ovat valinneet ikkunoihinsa!

Tapiolan keskustornin valaisu
Tiistaina 20.12.2016 klo 16.30-17.30, Espoon kulttuurikeskuksen kuutio

Tapiolan keskustornin tornihuipun valaisu on uudistettu osana Espoon Suomi 100-juhlavuotta ja asukasyhdistys Tapiolan Kilta ry:n juhlavuotta. Espoon Kulttuurikeskuksen Kuutiossa järjestettävässä tilaisuudessa voi seurata valojen syttymistä tiistaina 20.12.2016 klo 16.30 – 17.30. Tervetuloa! Tilaisuudessa on läsnä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sekä Tapiolan Killan ja Tapiolan Lämmön edustajia.