Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Tänään perjantaina espoolaisiin koteihin jaettava asukaslehti kertoo, mitä muuta metro mahdollistaa paitsi ihmisten liikuttelun.
Kaupunkien ostot, historialliset ilmakuvat ja pääkaupunkiseudun postinumeroalueet ovat Helsinki Region Infoshare -palvelun ladatuinta avointa tietoa.

Uutiset

RSS
  • Tapiola Sinfoniettan konserttien lippujen hintoihin muutoksia
    Lautakunta päätti hyväksyä orkesterin syksyllä alkavan kauden konserttien sarjalippujen sekä Iltapäiväkonsertin ja Kamarimusiikkia kartanoissa kertalipun hinnat.
  • Innostamme nuoria osallistumaan Papuposset -kasvisruokakilpailuun ja jakamaan maukkaita kasvisruokaohjeitaan ja mieleenpainuvia kasvisruokailukokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteenamme on lisätä ilmastoystävällisen kasvisruoan tunnettavuutta, maistuvuutta ja menekkiä kouluruokailussa.

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47