Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoon kaupunki avaa elokuussa 2016 useita espoolaisten palveluja kokoavan palvelutorin Ison Omenan laajennusosaan. Terveyspalvelut tulee tarjoamaan Oma Lääkärisi Puolarmetsä, jonka nimi muuttuu ja aukioloajat laajenevat arkisin klo 8–18.
Koulut ja terveyskeskukset, puistot ja museot - mutta kaupunki palvelee myös monin oudomminkin keinoin. Uusin Espoo-lehti kertoo muun muassa, mihin kaikkeen kaupungin palvelut taipuvat. Mitä on tarjolla?

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47