Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Helsingin seudun 14 kunnan metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoo muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet. Jokaisessa on noin 50 000 asukasta, mikä takaa optimaalisen ostovoiman sekä julkisten että yksityisten palvelujen tarjoamiselle. 

Kesäinen Espoo tarjoaa jokaiselle jotakin. Katso menovinkkimme.
Katsaus antaa yleiskuvan kaupungin keskeisistä talousasioista.

Uutiset

RSS
  • Espoolaiset ovat aina olleet innokkaita käyttämään nettiä asiointiin ja kaupunki on koittanut tarjota siihen mahdollisuuksia. Uusimpana palveluna voi netin kautta hakea kaivuulupaa ja tulevana syksynä kaupungin luovuttamia omakotitontteja.
  • Kiinan maankäytön ja luonnonvaraministeriön varaministeri Wang Shiyuan delegaatioineen saapuu Espooseen 28.6.2014 tutustuakseen Espoon maankäyttöön ja kaavoitukseen. Varaministeri Wang perehtyy erityisesti Leppävaaraan sekä Otaniemen, Tapiolan ja Keilaniemen alueeseen. Ohjelmaan sisältyy myös vierailu Koneen pääkonttorissa.

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 13.7.2012 klo 15.49