Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Yrittäjien mielestä Espoon yrittäjyysilmapiiri on myönteinen. Asiat hoidetaan yrittäjien näkemyksen mukaan Espoossa keskimäärin melko hyvin. Selkeitä kehittämiskohteita ovat kaupungin aktiivisuus ja yhteydenpito yrityksiin päin. Yrittäjät toivovat tilaisuuksia verkostoitumiseen ja yrityspalveluista tiedottamista. Lisäksi yritykset toivovat kaupungin kehittämistyössä enemmän yhteistyötä.
Kuinka kävi? 11.8.2014
Terveyspalveluiden johtaja lupasi poistaa Espoon lääkärijonot vuodessa.

Uutiset

RSS
 • Kiinan Suomen suurlähettiläs Yu Qingtai vierailee Espoossa 22.8.2014. Vierailuun kuuluu tutustumista Espoo Innovation Gardenin toimijoihin Otaniemi-Keilaniemi -alueella.
 • Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu ja Espoon kaupunki ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kannustaa kaupungin työntekijöitä ja asukkaita luovuttamaan verta. Espoosta tulee Veripalvelun ensimmäinen virallinen kaupunkikumppani eli Hengenpelastaja-kaupunki.

Tapahtumia

RSS
 • Espoo-päivä 2014
  30.8.2014 klo 9.00
  Espoo-päivää vietetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina 30.8. aamusta iltaan. Tule mukaan juhlistamaan yhteistä kaupunkipäivää yli 100 ohjelman pariin.
 • Valtuuston kokous klo 17.30
  8.9.2014 klo 17.30
  Voit seurata kokousta suorana lähetyksenä netissä.
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47