Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoon kaupunki kokeilee ensimmäisenä kuntana uudenlaista työllisyydenhoidon keinoa, kilpailutuksen kautta hankittua työpankkitoimintaa. Työpankkitoiminnalla pitkäaikaistyöttömiä ohjataan takaisin avoimille työmarkkinoille.
Marraskuun alussa aloittava Yrityskylä Espoo sijoittuu Nokian Karaportin kampukselle. Espoon kaupunki on Nokian yhteistyökumppani Karaportin kampusalueen kehittämisessä. Nokia tuo myös Yrityskylä Espooseen oman pienoisyrityksensä. Yrityskylä on pienoiskaupungiksi rakennettu oppimisympäristö kuudesluokkalaisille.

Uutiset

RSS
  • Turuntielle Jorvin sairaalan ja uuden Espoon sairaalan kohdalle rakennetaan ensi vuoden aikana kiertoliittymä, jolla parannetaan Karvasmäentien liittymän välityskykyä ja liikenneturvallisuutta. Sairaala-alueelle suuntautuvan liikenteen arvioidaan kasvavan, kun rakenteilla oleva uusi Espoon sairaala valmistuu vuonna 2016.
  • Espoossa vietetään Keksintöviikkoa 3. - 7.11.2014. Viikon tarkoituksena on nostaa esille espoolaisia keksijöitä ja keksintöjä sekä niitä hyödyntäviä yrityksiä. Tänä vuonna Keksintöviikko kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria kokeilemaan uusia ideoita ja keksimään uudenlaisia toteutuksia. Päiväkodit, oppilaitokset ja työpaikat voivat ideoida oman tapansa osallistua Keksintöviikkoon. InnoOmnia järjestää osana Keksintöviikon tapahtumia keksintökilpailun.

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47