Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoon nimikkopäivää juhlittiin lauantaina 29. elokuuta aurinkoisessa säässä. Tapahtumatarjonta houkutteli runsaasti kävijöitä yhteiseen kaupunkijuhlaan.
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän kannustuspalkinnot jaetaan Espoo-päivän kutsuvierastilaisuudessa lauantaina Otaniemen metrotyömaalla.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
 • Tervetuloa Espoon kestävän kehityksen portinvartijoiden aamiaistilaisuuteen Otaniemen Urban Milliin tiistaina 1. syyskuuta!Kestävän kehityksen portinvartijat on joukko resurssiviisaudesta ja kestävästä elämäntavasta kiinnostuneita asiantuntijoita. Portinvartijatyöpajat ja tilaisuudet on suunnattu sekä kaupungin työntekijöille että kumppaneille: yrityksille, yhdistyksille, oppilaitoksille ja aktiivisille asukkaille.
 • Valtuuston kokous
  7.9.2015 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
 • Valtuuston kokous
  12.10.2015 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47