Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoolainen kulttuuri on parhaimmillaan ainutlaatuisia taide-elämyksiä museoissa tai kauppakeskuksissa, suuria tunteita teattereissa ja kodikasta tunnelmaa konserteissa.
Neuvottelutuloksen mukaan tuloveroprosentti pysyy ennallaan ja Espoo-lisän leikkaus perutaan ensi vuodelta. Sovun takana ovat kaikki valtuustoryhmät.

Uutiset

RSS
  • Meidän puisto -toimintamallissa kokeillaan toimintaa, jossa vapaaehtoiset voivat pitää lähiluonnossaan sijaitsevan puistoalueen paremmassa kunnossa kuin mihin kaupungin huoltoluokitus riittäisi.
  • Onko sinulla hyvä idea, joka parantaisi nuorten arkea ja yhteisöllisyyttä? Länsiväylä-lehti ja Espoon kaupunki etsivät yhdessä uusia ideoita ja innovaatioita nuorten arjen ja yhteisöllisyyden parantamiseksi. Huippusiisti idis -nimellä kulkeva kampanja julkistettiin Espoossa vietetyssä Keksintöpäivässä marraskuun alussa.

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47