Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoo teki vuonna 2015 ensimmäisenä kaupunkina Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen. Osana sitoumusta kaupunki on haastanut kaikki kaupungin työyhteisöt, espoolaiset oppilaitokset sekä yhteistyöyritykset ja -yhteisöt tekemään sitoumuksen. Haasteen tueksi järjestettiin 20.1. työpaja, jossa lähes sata osallistujaa sai eväitä siihen miksi ja miten sitoumuksia tehdään ja kuinka kaupungin kestävän kehityksen tavoitteet muutetaan konkreettisiksi toimenpiteiksi.
Tiedot poissaoloista on poimittu kokouspöytäkirjoista.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
 • Soukka-seuran järjestämässä laskiaistiistain tapahtumassa on mahdollisuus poniratsastukseen.Tarjolla on hernekeittoa, laskiaispullia, kahvia, mehua ja makkaraa.
 • Valtuuston kokous
  15.2.2016 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
 • Valtuuston kokous
  14.3.2016 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47