Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoon kaupungin ostolaskuja voi selata ja tutkia netissä.
Länsimetron ensivaiheen pääteasema Matinkylässä otetaan käyttöön kesällä 2016. Silloin kauppakeskuksen laajennuksessa toimii ensimmäinen Espoo-tarinan mukainen palvelutori, jossa voi sujuvasti hoitaa niin neuvola- ja kirjastokäynnit kuin saada hyvää hoitoa terveysasemalla tai asioida Kelan, kaupungin ja muiden viranomaisten kanssa.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
 • Kaavoituksella halutaan mahdollistaa Leppävaaran koulukeskus Veräjäpeltoon. Tiedotus- ja keskustelutilaisuus kaavoituksesta järjestetään keskiviikkona 1.4. klo 17 Ruusutorpan koulussa. Tule kuulolle, tervetuloa!
 • Valtuuston kokous
  13.4.2015 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
 • Valtuuston kokous
  18.5.2015 klo 17.30
  Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47