Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Kaitaa - Iivisniemi osayleiskaavaehdotuksen hyväksymistä nähtäville 5.10.
Markku Markkulalle, Espoon pitkäaikaiselle kaupunginvaltuutetulle ja kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajalle, on myönnetty kansainvälisen insinöörikoulutusjärjestön SEFIn korkein kunniamitali kansainvälisesti merkittävästä panostuksestaan insinöörikoulutuksen edistämiselle.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47