Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Espoon kaupunki lähtee viemään suomalaisyritysten osaamista sisarkaupunkinsa Shanghain kautta Kiinaan. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän johtama delegaatio matkustaa Shanghaihin 26. - 30.11.2014. Mukaan lähtee yrityksiä terveys- ja hyvinvointiteknologia-, opetus- ja oppimisteknologia- sekä ICT-, cleantech- ja matkailualoilta. Matkalle osallistuvia yrityksiä ovat mm. Rovio, Outotec, Santa Claus Foundation, Active Life Village Oy sekä startup-klusteri HealthSPA.
Espoon kaupunginjohtaja ja luottamushenkilöjohto kiersivät syys-marraskuussa Espoon kaupunki- ja paikalliskeskuksissa kuulemassa asukkaiden mielipiteitä kuntauudistuksesta. Ihmiset halusivat vaikuttaa oman alueensa asioihin.

Uutiset

RSS
  • Kaupungin ja Länsiväylä-lehden yhteistyöliite Yrittävä Espoo ilmestyi Länsiväylän välissä keskiviikkona 26.11. Yrittävä Espoo kertoo yrittäjyydestä ja kaupungin ajankohtaisista elinkeinoasioista.
  • Kivenlahden metrovyöhykkeen osayleiskaava ehdotus jätettiin pöydälle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus palauttettiin valmisteluun. Lautakunta käsitteli myös Keilaniemen Fortumin tornin asuinkäyttöön muuttamisen mahdollistavaa asemakaavan ehdotusta

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47