Espoon kaupunki

Espoon tärkein voimavara ovat aktiiviset kuntalaiset, oppilaitokset, yhteisöt ja yritykset. Tavoitteena on, että Espoo on kunta-alan edelläkävijä sekä hyvä paikka asua, oppia,  tehdä työtä ja yrittää.

Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja muodostuu yhteensä viidestä tiiviistä noin 50 000 asukkaan kaupunkikeskuksesta, joita ympäröivät pientalovaltaiset alueet.  Viiden kaupunkikeskuksen verkostokaupunki kokoaa palvelut keskuksiin hyvien liikenneyhteyksien varrelle.

Helsingin seudun 14 kunnan muodostamalla metropolialueella Espoo kannattaa verkostomaista yhteistyötä ja vastustaa pakkoliitoksia. Pääkaupunkiseudulla joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, erikoissairaanhoito, ammattikorkeakoulut ja ammatillinen koulutus järjestetään jo seudullisesti. Useiden lähipalvelujen kuten kirjastojen käytöstä on jo sovittu yli kuntarajojen.

Haemme ensisijaisesti toimijaa, jolla on riittävät taloudelliset resurssit ja valmiudet kehittää kartanon toimintaa pitkäjänteisesti.
Vuosikertomus antaa yleiskatsauksen kaupungin palveluista, toimintaympäristöstä ja tärkeimmistä kehitysaskelista.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
  • Ämmässuon alue nyt ja tulevaisuudessa on Vanha-Espoon Asukasfoorumin aiheena. Keskustelutilaisuudessa asukasyhdistysten edustajat ja asukkaat kysyvät ja asiantuntijat vastaavat.
  • Miten järjestän roskatalkoot? Saanko hoitaa itse lähipuistoa? Kuka muu käyttää minulle tärkeää lähimetsää? Matinkylä-Seuran ja Espoon kaupungin järjestämässä illassa kuulet, miten voit vaikuttaa omaan lähiympäristöön.
  • Valtuuston kokous
    18.5.2015 klo 17.30
    Seuraa kokousta valtuustotalossa tai internet-lähetyksenä.
Julkaistu 6.1.2012 klo 12.30 , päivitetty 16.7.2014 klo 9.47