DocPoint-jatkot: Yhteisnäytös (lyhytelokuvia)

Eläimen kuva
DocPoint-jatkoilla nähdään DocPoint-festivaalin elokuvia pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa festivaalin jälkeisellä viikolla. Näytökset ovat maksuttomia ja elokuvantekijät ovat paikalla näytösten jälkeen vastaamassa yleisökysymyksiin.

Espoossa DocPoint-jatkot KannuKinon lisäksi Espoon kulttuurikeskusessa ti 6.2., Sellosalissa pe 9.2. ja Karatalossa su 11.2. Katso tarkka ohjelma talojen omilta sivuilta ja https://docpointfestival.fi/ohjelmisto/docpoint-jatkot/


Yhteisnäytös (lyhytelokuvia)
Kotimaisen sarjan kolme lyhytelokuvaa esitetään yhteisnäytöksenä: Sophia Ehrnroothin Unelma mestaruudesta, Jenny Timosen Vielä pienen hetken vierelläsi ja Perttu Saksan Eläimen kuva. Näytöksen yhteiskesto on 48 minuuttia.

Unelma mestaruudesta
Ohjaus: Sophia Ehrnrooth
Kieli: ruotsi, tekstitys: suomi
Manuel Neuer, Medhi Benatia, Jérôme Boateng, Dante, Bernat… Käynnissä ei ole jalkapallon MM-turnaus vaan kisa siitä, kuka muistaa eniten jalkapalloilijoiden nimiä. Neljä poikaa pinnistelee. Näyttää kuin joku heistä hengästyisi. Nimiä kertyy 879. Unelma mestaruudesta kertoo fanituksesta. Se kertoo intohimosta, joka saa koululaiset oppimaan nimiä ulkoa sellaisissa määrin, että kuka tahansa historian opettaja ilahtuisi.

Vielä pienen hetken vierelläsi
Ohjaus: Jenni Timonen
Mistä saattohoitaja löytää aina uudestaan oikeat sanat, joilla kertoa ihmiselle tämän läheisen kuolleen? Tai miten vastata kysymykseen siitä, miksei kuolema tule, vaikka kaikki on jo tehty ja sanottu? Kolmen saattohoidon ammattilaisen kanssa keskusteleva Vielä pienen hetken vierelläsi haluaa kuoleman sijaan muistuttaa elämästä. Hoitajat ravistelisivat ihmiset mieluusti irti ”sit ku” -puheista huomaamaan sen, miten tärkeää olisi toteuttaa haaveitaan ja puhua vaikeistakin asioista nyt eikä vasta sitten, kun aika on käymässä vähiin.

Eläimen kuva
Ohjaus: Perttu Saksa
”Eläin vain on”, sanoo luontovalokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo häikäisevien mustavalkokuvien vaihtuessa metsän karhusta meren yllä liitävään lokkiin. Eläinten kuvat vangitsevat sellaisinaan, vailla tarvetta kysyä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Valokuvataitelijana tunnetun Perttu Saksan ohjaama ja kuvaama Eläimen kuva lainaa muotonsa ja kielensä eläimen oletetusta olemisesta: on vain tässä ja nyt.

Esitykseen on vapaa pääsy!

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 7.2.2018 klo 18.00 - 18.50

Paikka

Kannusali, KannuKino

Kannusillankatu 4

Järjestäjä

KannuKino ja DocPoint-elokuvatapahtumat ry

Yhteystiedot

kannusali@espoo.fi

050 5356 119 (arkisin klo 9-16)

Verkko-osoite

KannuKino

Hinta

Vapaa pääsy.