DocPoint-jatkot: The Fifth Sun

The Fifth Sun
DocPoint-jatkoilla nähdään DocPoint-festivaalin elokuvia pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa festivaalin jälkeisellä viikolla. Näytökset ovat maksuttomia ja elokuvantekijät ovat paikalla näytösten jälkeen vastaamassa yleisökysymyksiin.

Espoossa DocPoint-jatkot KannuKinon lisäksi Espoon kulttuurikeskusessa ti 6.2., Sellosalissa pe 9.2. ja Karatalossa su 11.2. Katso tarkka ohjelma talojen omilta sivuilta ja https://docpointfestival.fi/ohjelmisto/docpoint-jatkot/

The Fifth Sun
Suomi 2017
Ohjaus: Matteo Maggi
Kesto: 90 min
K7
Kieli: englanti, suomi, venäjä, italia
Tekstitys: suomi

Wanderlust on vahva halu kiertää ja tutkia maailmaa, olla vapaa, tuntea itsensä muukalaiseksi. Wanderlustin vallassa oleva tietää, milloin seikkailu alkaa, mutta ei sitä, milloin sen on aika loppua. Mutta miten tehdä dokumenttielokuva ilman loppua? Tätä kysymystä Matteo Maggin elokuva The Fifth Sun joutuu käsittelemään.

Entinen palomies Panu lähtee italialaisen kaveriporukka-kuvausryhmän kanssa ajamaan pakettiautoa Helsingistä. Matkan tavoitteena ja dokumenttia varten asetettuna päätepisteenä on kokea täysi auringonpimennys Australiassa.

Panu elää antaen maailman viedä, vapaana ja kiinnittymättä. Kaikkien kohtaamisten jälkeenkin raskainta on luopua pakettiautosta, joka on viimeinen kotia muistuttava turvapaikka. Lopulta siitä joudutaan kuitenkin luopumaan niin kuin kaikesta muustakin.

Kuvatessaan suomalaista näkökulmaa elämäntapaan, jossa koko elämä kulkee repussa, The Fifth Sun saa katsojan pohtimaan omaa suhtautumistaan äärimmäiseen vapauteen: näkeekö vapaan matkaamisen irtolaisuutena vai sisäisenä matkana, jonka päättyessä on eheämpi.

Juulia Jaulimo

Esitykseen on vapaa pääsy!

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 7.2.2018 klo 19.30 - 21.00

Paikka

Kannusali, KannuKino

Kannusillankatu 4

Järjestäjä

KannuKino

Yhteystiedot

kannusali@espoo.fi

043 8259 307, 050 5356 119 (arkisin klo 9-16)

Verkko-osoite

KannuKino

Hinta

Vapaa pääsy.

Liput

Lippupiste