Avaruuskiertue

31.8.2017 klo 18.25


Avaruusmatka 2017 -teemalla varustettu erikoisrakenteinen avaruusrekka kiertää Suomi 100 -juhlavuoden sekä Suomi 100 -satelliitin merkeissä Suomea.

Avaruusrekan kiertue alkaa Espoon Otaniemestä. Avaruusrekkaan pääsee Espoossa yhteensä neljällä pysäkillä. Pysäkeille parkkeeraa myös Espoon kaupunkitapahtumien Kulttuurikontti, jossa hauskaa puuhaa robottityöpajojen parissa.

Avaruuskiertueen pysäkit Espoossa aina klo 10-18

SYYSKUU
Pe 15.9. Otaniemi, Alvarin aukio, Otakaari 1

LOKAKUU
Ti 17.10. Leppävaara, Viaporintori, Leppävaarankatu 5
Ke 18.10. Espoon keskus, Siltatori, Kamreerintie 3
To 19.10. Matinkylä, Piispanaukio, Piispansilta 10

Avaruusrekassa saa tuoretta tietoa avaruudesta ja avaruustekniikasta. Rekassa on simulaattoreita, joilla kävijät pääsevät kokemaan ja näkemään avaruuden olosuhteita. Rekassa kerrotaan Otaniemessä valmistettavasta Suomi 100 -satelliitista ja sen avaruussäähän liittyvästä tutkimuksesta, ja siellä olevassa puhastilassa tehdään myös oikea satelliitti – joka tosin pääsee avaruuden sijaan vain maistamaan avaruudellisia olosuhteita stratosfääriin.

Avaruusnäyttely // Kokemuksellisia simulaattoreita // Satelliittikuvaa // Suomi 100 -satelliittitietoa // Avaruusmusaa // Kulttuurikontti // Robottityöpajoja

Vapaa pääsy!

Tapahtuman järjestää Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Suomi 100 Espoo. Avaruuskiertue on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Klikkaa itsesi facebook-tapahtumaan!