Villa Elfvikin luontotalo

Villa Elfvikin luontotalo on Espoon kaupungin ympäristövalistuskeskus. Luontotalo edistää kestävää elämäntapaa niin, että talon tarjonnan avulla kävijät voivat saada eväitä toimia itse kestävämmällä tavalla. Kestävät toimintatavat näkyvät myös talon päivittäisessä toiminnassa. Olet lämpimästi tervetullut luontotaloon!

Luontotalo sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalla. Alakerran Eläköön Espoo -näyttely esittelee Espoon arvokasta luontoa ja vaihtuvat näyttelyt erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja. Talon yläkerrasta löytyy lapsille suunnattu leikkitila Mäyrän metsä. Luontotalolta lähtee useita lyhyitä luontopolkuja. Tiedot alueen viimeaikaisista luontohavainnoista saat luontotalon infosta.

Villa Elfvikissä toimii luontokoulu, jossa tarjotaan päivän mittaista luonto-opetusta Espoon koululaisille ja ympäristökasvatuksen täydennyskoulutusta kasvattajille.

Villa Elfvik on vuonna 1904 valmistunut arvokas jugend-huvila, jonka tunnelmallisessa ruokasalissa toimiva Café Satakieli on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina, ryhmille etukäteistilauksesta muulloinkin. HUOM. Maksu käteisellä.

Aikamatkalla - Kiipeile sukupuussasi! 4.5.2016 klo 9.00
Sukupolvet kohtaavat näyttelyssä, joka kutsuu kestävän kehityksen merkeissä toteutetun satumetsän poluille. Aikamatkalla – hankkeessa espoolaisten päiväkotien lapset, perheet ja kasvattajat ovat seikkailleet eri sukupolvien lapsuuksiin. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 4.5. - 26.6.2016
Opastus maalämpöön siirtymisestä 1.6.2016 klo 18.00
Osallistu Kestävän kehityksen viikkoon! Tule katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.

Uutiset

RSS
 • Tule mukaan Euroopan kestävän kehityksen viikon viettoon! Tutustu Haltian luontokeskuksen aurinkosähköön tiistaina 31.5.2016 ja Villa Elfvikin luontotalon maalämpöön keskiviikkona 1.6.2016. Katso myös video, miten Kipparin päiväkodin lapset opettavat kestävään elämäntapaan.
 • Espoon ympäristökeskuksen Järvivuosi potkaistaan käyntiin tänään alkavalla valokuvakilpailulla. Espoon järvien lumo -valokuvakilpailun tavoitteena on lisätä espoolaisten järvien ja lampien arvostusta sekä taltioida erityisiä hetkiä järviluonnossa myös muiden iloksi. Valokuvakilpailuun voi osallistua 1.4.2016 - 1.9.2016. Kaiva kamera laukusta ja lähde järvimaisemiin metsästämään voittajakuvaa!
 • Kompostointi on jokamiehen keino hillitä ilmastonmuutosta ja saada maanparannusainetta puutarhaan. Espoossa järjestetään tänä keväänä neljä kompostointikurssia. Parin tunnin kurssit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tapahtumat

RSS
 • Aikamatkalla - Jaetaanko muisto! -kurssi
  8.6.2016 klo 13.00
  Kurssi järjestetään keskiviikkona 8.6.2016 klo 13-17
  Kohderyhmä: kasvattajat, vanhemmat ja isovanhemmat
 • Mitä Laajalahdella tapahtuu öisin? Lähdemme etsimään merkkejä lepakoista.
 • Mäyrän metsän satuhetki
  4.6.2016 klo 11.00
  Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vapaa pääsy. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!
 • Villa Elfvikin keijukoulu
  5.6.2016 klo 10.30
  Koko perheen luontoretkellä kuljetaan lasten ehdoilla. Tämä retki sopii myös lastenvaunujen kanssa kulkeville.
 • Alkukesän lintuyö
  8.6.2016 klo 18.30
  Villa Elfvikin ystävien perinteinen tapahtuma alkaa maksuttomalla lasten luontoretkellä klo 18.30. Maksullinen ohjelma alkaa klo 20. Luvassa musiikkia, leikkimielinen lintuvisailu, arpajaiset, ruokailu ja lopuksi yölaulajaretket Laajalahden luonnonsuojelualueelle.
Julkaistu 22.12.2011 klo 12.19 , päivitetty 2.2.2016 klo 9.26

Aihealue:
 • Näyttelyt ja galleriat, 
 • Aikuiskoulutus, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonnonsuojelu, 
 • Luonto, 
 • Ulkoilu- ja virkistysalueet, 
 • Opetus