Näyttelyt

Ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia, inspiraatiota ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joiden liikkuminen luonnossa on vaikeaa.

Eläköön Espoo Villa ElfvikissäEläköön Espoo – luontotalon perusnäyttely

Villa Elfvikin luontotalossa pääset tutustumaan Espoon luonnon hienouksiin kaikkina vuodenaikoina. Eläköön Espoo on luontotalon pysyvä näyttely, joka esittelee Espoon luonnon ominaispiirteitä: lehdot, lintuvedet, Nuuksio ja saaristo.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee käyttämään kaikkia aisteja. Siellä voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. 

Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin. Vuoden aikana on esillä  kahdeksen tai yhdeksän eri näyttelyä.

Lainattavat näyttelyt

Osa esillä olleista  vaihtuvista näyttelyistä on Villa Elfvikin luontotalon omaa tuotantoa ja lainattavissa maksutta myös muualle. Ne sopivat hyvin esimerkikisi kirjastoihin tai koulujen ympäristöteemapäiviin. Tarkemmat tiedot löydät lainattavat näyttelyt -alasivulta.

Ratkaise roskamysteeri - näyttely jätteiden lajittelusta 8.10.2014 klo 9.00
Miten roskat lajitellaan oikein ja mitä niille tapahtuu lajittelun jälkeen? Entä miksi sekajätettä ei kipata enää kaatopaikalle?Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) toteuttamassa koko perheen näyttelyssä pääset ratkaisemaan roskamysteeriä.

Tulevat näyttelyt

RSS
  • Kimmo Lahtisen akvarellinäyttely saaristoluonnosta Villa Elfvikin luontotalossa.
  • Parantavat vedet -näyttely
    24.9.2014 klo 11.00
    Näyttely johdattaa kävijän veteen liittyvistä myyteistä ja kansanperinteestä antiikin Rooman puhtaus- ja kauneusihanteiden kautta Espoon terveyslähteelle, 1700-luvun terveysvesien huippukauteen.
Julkaistu 4.1.2012 klo 16.08 , päivitetty 11.4.2014 klo 9.37

Aihealue:
  • Näyttelyt ja galleriat, 
  • Kestävä kehitys, 
  • Luonto, 
  • Ympäristö