Näyttelyt

Ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia, inspiraatiota ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joiden liikkuminen luonnossa on vaikeaa.

Eläköön Espoo Villa ElfvikissäEläköön Espoo – luontotalon perusnäyttely

Villa Elfvikin luontotalossa pääset tutustumaan Espoon luonnon hienouksiin kaikkina vuodenaikoina. Eläköön Espoo on luontotalon pysyvä näyttely, joka esittelee Espoon luonnon ominaispiirteitä: lehdot, lintuvedet, Nuuksio ja saaristo.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee käyttämään kaikkia aisteja. Siellä voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. 

Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin. Vuoden aikana on esillä  kahdeksen tai yhdeksän eri näyttelyä.

Lainattavat näyttelyt

Osa esillä olleista  vaihtuvista näyttelyistä on Villa Elfvikin luontotalon omaa tuotantoa ja lainattavissa maksutta myös muualle. Ne sopivat hyvin esimerkikisi kirjastoihin tai koulujen ympäristöteemapäiviin. Tarkemmat tiedot löydät lainattavat näyttelyt -alasivulta.

Luonto kaupungissa - Minna Pyykön akvarelleja 21.10.2015 klo 9.00
Luontotoimittaja ja kuvataiteilija Minna Pyykön maalaukset ovat välähdyksiä monimuotoisesta kaupunkiluonnosta. Maalauksiinsa hän pyrkii tallentamaan luonnossa kokemansa voiman, kauneuden ja haikeuden. Taiteilija on tavattavissa näyttelyssä su 29.11. klo 13.

Tulevat näyttelyt

RSS
 • Espoon Lähiluonto-vuosi huipentuu kaupunkimme upeaa luontoa esitteleviin valokuviin. Esillä on Espoon ympäristöyhdistyksen kuvakilpailun parhaimmistoa.
 • Vuoden Luontokuvat 2015
  3.2.2016 klo 9.00
  Luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista kumpuava palkittujen kuvien kokonaisuus kertoo luontomme moni-ilmeisyydestä – sen karuudesta ja yltäkylläisyydestä.
 • Valokuvanäyttely vie katsojan kiehtovalle retkelle käärmeiden matalaan maailmaan.
Julkaistu 4.1.2012 klo 16.08 , päivitetty 6.10.2015 klo 12.48

Aihealue:
 • Näyttelyt ja galleriat, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonto, 
 • Ympäristö