Näyttelyt

Ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia, inspiraatiota ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joiden liikkuminen luonnossa on vaikeaa.

Eläköön Espoo Villa ElfvikissäEläköön Espoo – luontotalon perusnäyttely

Villa Elfvikin luontotalossa pääset tutustumaan Espoon luonnon hienouksiin kaikkina vuodenaikoina. Eläköön Espoo on luontotalon pysyvä näyttely, joka esittelee Espoon luonnon ominaispiirteitä: lehdot, lintuvedet, Nuuksio ja saaristo.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee käyttämään kaikkia aisteja. Siellä voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. 

Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin. Vuoden aikana on esillä  kahdeksen tai yhdeksän eri näyttelyä.

Lainattavat näyttelyt

Osa esillä olleista  vaihtuvista näyttelyistä on Villa Elfvikin luontotalon omaa tuotantoa ja lainattavissa maksutta myös muualle. Ne sopivat hyvin esimerkikisi kirjastoihin tai koulujen ympäristöteemapäiviin. Tarkemmat tiedot löydät lainattavat näyttelyt -alasivulta.

Hetkiä merellä - Kimmo Lahtisen akvarelleja 10.12.2014 klo 9.00
Espoolaisen Kimmo Lahtisen siveltimen vedot tuovat katsojan koettavaksi saaristoluonnon herkkiä hetkiä. Maalauksista huokuu kiireettömyys ja pysähtyminen hienon luontomme äärelle. Hetkiä merellä -näyttely päättää Suomenlahtivuoden 2014 vieton Espoossa.

Tulevat näyttelyt

RSS
 • Vuoden Luontokuvat 2014
  5.2.2015 klo 9.00
  Luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista kumpuava palkittujen kuvien kokonaisuus kertoo luontomme moni-ilmeisyydestä – sen karuudesta ja yltäkylläisyydestä.
 • Liito-oravien Espoo
  25.2.2015 klo 18.00
  Espoon tunnuseläin liito-orava on viime vuosina ottanut kaupunkimme omakseen. Tule kuulemaan, missä liito-oravat liikkuvat ja millaisia suunnitelmia tämän tiukasti suojellun lajin huomioimiseksi on tehty kaavoituksessa. Myös sinä voit edistää liitureiden pärjäämistä Espoossa. Tilaisuudessa kuulet, miten.
 • Näyttely esittelee Porkkalan kansallispuistoesitystä ja alueen hienoa luontoa tekstein ja kuvin.
 • Tiesitkö, että Suomen metsistä kuvataan vuosittain kymmeniä tieteelle uusia ja usein hyvin outojakin lajeja? Espoostakin löytyy monimuotoista metsää täynnä mitä ihmeellisimpiä eliöitä.
 • Parantavat vedet -näyttely
  24.9.2014 klo 11.00
  Näyttely johdattaa kävijän veteen liittyvistä myyteistä ja kansanperinteestä antiikin Rooman puhtaus- ja kauneusihanteiden kautta Espoon terveyslähteelle, 1700-luvun terveysvesien huippukauteen.
Julkaistu 4.1.2012 klo 16.08 , päivitetty 11.4.2014 klo 9.37

Aihealue:
 • Näyttelyt ja galleriat, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonto, 
 • Ympäristö