Näyttelyt

Ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia, inspiraatiota ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joiden liikkuminen luonnossa on vaikeaa.

Eläköön Espoo Villa ElfvikissäEläköön Espoo – luontotalon perusnäyttely

Villa Elfvikin luontotalossa pääset tutustumaan Espoon luonnon hienouksiin kaikkina vuodenaikoina. Eläköön Espoo on luontotalon pysyvä näyttely, joka esittelee Espoon luonnon ominaispiirteitä: lehdot, lintuvedet, Nuuksio ja saaristo.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee käyttämään kaikkia aisteja. Siellä voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. 

Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin. Vuoden aikana on esillä  kahdeksen tai yhdeksän eri näyttelyä.

Lainattavat näyttelyt

Osa esillä olleista  vaihtuvista näyttelyistä on Villa Elfvikin luontotalon omaa tuotantoa ja lainattavissa maksutta myös muualle. Ne sopivat hyvin esimerkikisi kirjastoihin tai koulujen ympäristöteemapäiviin. Tarkemmat tiedot löydät lainattavat näyttelyt -alasivulta.

Suon sylissä - näyttely suoluonnosta ja sen hyödyistä ihmiselle 12.8.2015 klo 9.00
Näyttelyssä pääset tutustumaan kaikin aistein suoluontoon ja sen ihmisille tarjoamiin hyötyihin eli ekosysteemipalveluihin. Etelä-Suomessa suuri osa suoluontotyypeistä on uhanalaisia. Tule katsomaan mistä löytyvät Espoon hienoimmat suoluontokohteet.

Tulevat näyttelyt

RSS
  • Luontotoimittaja ja kuvataiteilija Minna Pyykön maalaukset ovat välähdyksiä monimuotoisesta kaupunkiluonnosta. Maalauksiinsa hän pyrkii tallentamaan luonnossa kokemansa voiman, kauneuden ja haikeuden.
Julkaistu 4.1.2012 klo 16.08 , päivitetty 11.4.2014 klo 9.37

Aihealue:
  • Näyttelyt ja galleriat, 
  • Kestävä kehitys, 
  • Luonto, 
  • Ympäristö