Näyttelyt

Ympäristö- ja luontoteemaiset näyttelyt tarjoavat tietoa, oivalluksia, inspiraatiota ja esteettisiä elämyksiä. Näyttelyissä voivat luonnon ihmeitä päästä tutkimaan nekin, joiden liikkuminen luonnossa on vaikeaa.

Eläköön Espoo Villa ElfvikissäEläköön Espoo – luontotalon perusnäyttely

Villa Elfvikin luontotalossa pääset tutustumaan Espoon luonnon hienouksiin kaikkina vuodenaikoina. Eläköön Espoo on luontotalon pysyvä näyttely, joka esittelee Espoon luonnon ominaispiirteitä: lehdot, lintuvedet, Nuuksio ja saaristo.

Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee käyttämään kaikkia aisteja. Siellä voi kuunnella lintujen laulua, silittää ketun turkkia ja kurkistella luukkuihin. Mikroskoopin alle voi tuoda luonnon pieniä ihmeitä tutkittavaksi. 

Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvat näyttelyt

Luontotalon vaihtuvat näyttelyt tarjoavat tietoa kestävästä elämäntavasta ja luonnon monimuotoisuudesta monin eri tavoin. Vuoden aikana on esillä  kahdeksen tai yhdeksän eri näyttelyä.

Lainattavat näyttelyt

Osa esillä olleista  vaihtuvista näyttelyistä on Villa Elfvikin luontotalon omaa tuotantoa ja lainattavissa maksutta myös muualle. Ne sopivat hyvin esimerkikisi kirjastoihin tai koulujen ympäristöteemapäiviin. Tarkemmat tiedot löydät lainattavat näyttelyt -alasivulta.

PUTTE - valokuvanäyttely metsiemme tuntemattomasta aarrreaitasta 29.4.2015 klo 9.00
Tiesitkö, että Suomen metsistä kuvataan vuosittain kymmeniä tieteelle uusia ja usein hyvin outojakin lajeja? Tervetuloa tutustumaan Putte-tutkimusohjelman tuloksiin.

Tulevat näyttelyt

RSS
 • Näyttelyssä on esillä espoolaisten ottamia valokuvia omasta lähiluonnostaan.
 • Suon sylissä
  12.8.2015 klo 9.00
  Näyttely suoluonnosta ja sen hyödyistä ihmiselle.
 • Parantavat vedet -näyttely
  24.9.2014 klo 11.00
  Näyttely johdattaa kävijän veteen liittyvistä myyteistä ja kansanperinteestä antiikin Rooman puhtaus- ja kauneusihanteiden kautta Espoon terveyslähteelle, 1700-luvun terveysvesien huippukauteen.
Julkaistu 4.1.2012 klo 16.08 , päivitetty 11.4.2014 klo 9.37

Aihealue:
 • Näyttelyt ja galleriat, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonto, 
 • Ympäristö