Luontokoulu

Villa Elfvikissä toimii luontokoulu, jossa tarjotaan päivän mittaista luonto-opetusta Espoon ala- ja yläkoululaisille (päivät suunnattu pääsääntöisesti 3.-9. -luokka-asteille). Espoon koulujen ja päiväkotien ympäristökasvatusta tuetaan myös järjestämällä niiden henkilökunnalle erilaisia kursseja.Lapsia luontokoulussa

Lukuvuoden 2016-2017 luontokoulupäivien haku päättyi 15.5.2016.

Nuuksiossa toimivan Suomen luontokeskus Haltian tarjoamista luontokoulupäivistä löydät tietoa täältä.

Luontotalon muut palvelut kouluille

Villa Elfvikiin voi tulla myös omatoimiretkelle oppilaiden kanssa. Esim. Luonnon helmassa -polun oheismateriaalit on suunnattu esi- ja alkuopetukseen ja 3.-6. -luokkalaisille. Sivurakennuksessa sijaitsevaa Uikunpesää voi varata omatoimiretkien tukikohdaksi.  Katso oikean laidan linkistä, mitä kaikkea muuta luontotalo tarjoaa kouluille. Kaikista retkistä olisi hyvä ilmoittaa etukäteen Villa Elfvikiin, puh. 09 816 54400.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutus

Luontokoulun järjestämät kurssit opettajille ja varhaiskasvattajille löydät omalta sivultaan oikean laidan linkistä. Kurssien teemoina ovat Vihreä Lippu, kestävä kehitys ja luonto tutuksi. Sivulta löydät myös muiden pääkaupunkiseudun luontokoulujen järjestämät kurssit pdf-muodossa. Kurssikalenteri postitetaan kaikkiin Espoon kouluihin ja päiväkoteihin aina lukuvuoden alussa.

Luonnon väripaletit

Julkaistu 3.1.2012 klo 10.01 , päivitetty 16.5.2016 klo 12.34

Aihealue:
  • Aikuiskoulutus, 
  • Kestävä kehitys, 
  • Luonto, 
  • Opetus
Kohderyhmä:
  • Koululaiset ja opiskelijat