Telttailu ja retkeily

Oittaa

Oittaalta, Bodom-järven rannalta, vain 20 km:n päästä Helsingistä löytyy viihtyisä leirintäalue. Leirintäalueella on runsaasti tilaa matkailuajoneuvoille ja teltoille sekä neljän hengen leirintämökkejä. Vieressä sijaitseva Oittaan kartano ja  ulkoilukeskus tarjoaa liikunnallista ohjelmaa, tapahtumia ja harrastevälineitä. Läheltä löytyy myös Vesipuisto Serena, Ikea sekä Helsingin ja Espoon nähtävyydet ja käyntikohteet.

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuistossa on useita maksuttomia sekä yksi maksullinen telttailualue. Maksullisen telttailualueen varaukset tehdään Suomen luontokeskus Haltiasta.

Väransbyn ulkoilualue

Väransbyn ulkoilualue on espoolaisille tarkoitettu telttailu- ja matkailuvaunualue Kirkkonummen Hirsalassa. Suojaisalla kolmen kilometrin merenranta-alueella on upeita uimapaikkoja, alueella on keittokatoksia ja kaivoja sekä matkailuvaunuille oma alue.

Ulkoilusaaret

Espoossa on ulkoilusaaria, joille voi tehdä yhden tai useamman päivän pituisia retkiä. Saarille pääsee joko omalla veneellä tai kesäisin saaristoveneen kyydissä. Monelta saarelta löytyy laituri, keittokatos, polttopuita, kaivo ja jätehuolto. 

Telttailu on sallittu seuraavilla ulkoilusaarilla:
- Bylandet  
- Gåsgrund 
- Knapperskär 
- Rövargrundet
- Rövaren 
- Stora Herrö 
- Torra Lövö