Ympäristö ja luonto

Espoossa on suureksi kaupungiksi poikkeuksellisen paljon luontoa. Lähes 60 % eli 18 700 ha Espoon maa-alasta on metsiä, joita elävöittävät avokalliot ja suot. Suojeltua metsä- ja suoalaa on noin 3 200 ha, mukaan lukien Nuuksion kansallispuisto, ja luonnonsuojelualueita on yhteensä 82. Eteläistä Espoota leimaa merialue monimuotoisine rannikkoineen ja saaristoineen. Myös sisävesien kirjo on runsasta: Järvien ja jokien lisäksi löytyy puroja ja lähteitä. 

Tärkeä osa luonnon- ja ympäristönsuojelua on myös erilaisten ympäristökuormitusta koskevien lupien antaminen ja näiden lupien valvonta sekä kaupungin pitkäaikainen ilmastotyö. Lisäksi Villa Elfvikin luontotalossa järjestetään kursseja sekä esitellään Espoon luontoa pysyvän näyttelyn ja erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja vaihtuvien näyttelyiden avulla. Villa Elfvikissä toimii myös luontokoulu.

Ympäristökeskus on ympäristön- ja luonnonsuojelun kunnallinen viranomainen Espoossa, mutta ympäristökeskuksen lisäksi ympäristötyötä tehdään myös monissa muissa kaupungin yksiköissä. Lisäksi ympäristöasioista Espoossa päättää luottamushenkilöistä koottu ympäristölautakunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa.

Kaupunginjohtajat tiivistävät yhteistyötä Pariisin ilmastoneuvottelujen alla 20.11.2015
Espoon, Helsingin, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit haluavat näyttää ilmastoesimerkkiä maailmalle. Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajien ilmastoverkosto päätti tiivistää ilmastoyhteistyötä ja osallistua kansainvälisiin ilmastoverkostoihin. Päätös syntyi juuri Pariisin ilmastokokouksen alla.
Opastus maalämpöön siirtymisestä 7.12.2015 klo 18.00
Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omassa talossassi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
 • Mäyrän metsän satuhetki
  6.12.2015 klo 11.00
  Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna.
 • Villa Elfvikin ystävien perinteisistä myyjäisistä löydät monenlaista jouluista mukavaa kotiin viemisiksi tai joululahjoiksi. Lapsille talutusratsastusta. Pihalla voi nauttia nuotion lämmöstä.
 • Luomutuotteiden suoramyyntiä
  13.12.2015 klo 10.00
  Villa Elfvikin luontotalossa on mahdollisuus ostaa suoraan viljelijältä herkullisia luomutuotteita kerran kuussa. Myynnissä myös luonnonkosmetiikkaa. Café Satakielessä luomulounas.
Julkaistu 14.12.2011 klo 13.13 , päivitetty 23.11.2015 klo 15.13

Aihealue:
 • Ilmastonmuutos, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonnonsuojelu, 
 • Luonto, 
 • Ympäristönsuojelu, 
 • Ympäristönvalvonta, 
 • Ympäristö