Ympäristö ja luonto

Espoossa on suureksi kaupungiksi poikkeuksellisen paljon luontoa. Lähes 60 prosenttia eli 
18 700 hehtaaria Espoon maa-alasta on metsiä, joita elävöittävät avokalliot ja suot. Suojeltua metsä- ja suoalaa on noin 3 200 hehtaaria, mukaan lukien Nuuksion kansallispuisto, ja luonnonsuojelualueita on yhteensä 82. Eteläistä Espoota leimaa merialue monimuotoisine rannikkoineen ja saaristoineen. Myös sisävesien kirjo on runsasta: Järvien ja jokien lisäksi löytyy puroja ja lähteitä. 

Tärkeä osa luonnon- ja ympäristönsuojelua on myös erilaisten ympäristökuormitusta koskevien lupien antaminen ja näiden lupien valvonta sekä kaupungin pitkäaikainen ilmastotyö. Lisäksi Villa Elfvikin luontotalossa järjestetään retkiä ja tapahtumia sekä esitellään Espoon luontoa pysyvän näyttelyn ja erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja vaihtuvien näyttelyiden avulla. Villa Elfvikissä toimii myös luontokoulu.

Ympäristökeskus on ympäristön- ja luonnonsuojelun kunnallinen viranomainen Espoossa, mutta ympäristökeskuksen lisäksi ympäristötyötä tehdään myös monissa muissa kaupungin yksiköissä. Lisäksi ympäristöasioista Espoossa päättää luottamushenkilöistä koottu ympäristölautakunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa.

Espoon ja Kauniaisten kaupunginjohtajat Mäkelä ja Masar kisaavat fillari-tapahtumassa 24.8.2016
Näe ja koe elokuun illassa Tapiolassa: menopelikisa, hollantilainen BMX-taituri Sietse, leijulaudat... Aurinko-DJ ja fillaripianisti takaavat tunnelman. Tervetuloa perjantaina 26.8. alkaen klo 15. Leikkimielinen kilpailu eri menopelien välillä alkaa Kauniaisista ja päättyy Espoon Kulttuurikeskuksen edustalle Tapiolaan, jossa järjestetään koko perheen maksuton Pyörät pyörimään -fillaritapahtuma klo 19 asti. Illan päättää Espoo Cinén fillarilyhärit ja paneelikeskustelu.
Espoo edustaa kuntasektoria YK:n korkean tason foorumissa New Yorkissa 18.–20.7.2016 15.7.2016
Espoon kaupungin Kestävä kehitys -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell osallistuu YK:n kestävän kehityksen korkean tason foorumiin heinäkuun puolivälissä. Hertell matkustaa New Yorkiin ministeri Tiilikaisen johtamassa Suomen delegaatiossa.

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
 • Suomen kalat -kirjan tekijät vastaavat kaloihin ja kalastukseen liittyviin kysymyksiin ja signeeraavat kirjoja Espoo-päivänä ja Suomen luonnon päivänä 27.8. klo 10-11.
 • Keskuspuiston luontoretki
  27.8.2016 klo 10.00
  Kierretään Keskuspuiston luontopolku Tikankierros
 • Viherfestivaali 2016
  27.8.2016 klo 10.00
  Nauti kaikilla aisteilla kuvankauniissa maisemissa! Hyönteishotellityöpaja, geokätköilyä, frisbeegolfia, työnäytöksiä, miniseminaarit, Zorb-ihmispallo ja koiravetoa lapsille. Näytillä kaikenlaisia koneita ja traktoreita. Alueella Paratiisikahvila, Allaskahvila ja piknik-nurmikkoalue. Oma ilmainen Non-Stop-bussilinja reitillä Espoon keskus - Kauklahti - Kaupunginpuutarha - Kivenlahti - Espoonlahti
Julkaistu 14.12.2011 klo 13.13 , päivitetty 19.5.2016 klo 9.46

Aihealue:
 • Ilmastonmuutos, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonnonsuojelu, 
 • Luonto, 
 • Ympäristönsuojelu, 
 • Ympäristönvalvonta, 
 • Ympäristö