Ympäristö ja luonto

Espoossa on suureksi kaupungiksi poikkeuksellisen paljon luontoa. Lähes 60 prosenttia eli 
18 700 hehtaaria Espoon maa-alasta on metsiä, joita elävöittävät avokalliot ja suot. Suojeltua metsä- ja suoalaa on noin 3 200 hehtaaria, mukaan lukien Nuuksion kansallispuisto, ja luonnonsuojelualueita on yhteensä 82. Eteläistä Espoota leimaa merialue monimuotoisine rannikkoineen ja saaristoineen. Myös sisävesien kirjo on runsasta: Järvien ja jokien lisäksi löytyy puroja ja lähteitä. 

Tärkeä osa luonnon- ja ympäristönsuojelua on myös erilaisten ympäristökuormitusta koskevien lupien antaminen ja näiden lupien valvonta sekä kaupungin pitkäaikainen ilmastotyö. Lisäksi Villa Elfvikin luontotalossa järjestetään retkiä ja tapahtumia sekä esitellään Espoon luontoa pysyvän näyttelyn ja erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja vaihtuvien näyttelyiden avulla. Villa Elfvikissä toimii myös luontokoulu.

Ympäristökeskus on ympäristön- ja luonnonsuojelun kunnallinen viranomainen Espoossa, mutta ympäristökeskuksen lisäksi ympäristötyötä tehdään myös monissa muissa kaupungin yksiköissä. Lisäksi ympäristöasioista Espoossa päättää luottamushenkilöistä koottu ympäristölautakunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa.

Mitä tehdä puutarhajätteelle? – Kompostoi, silppua, haketa, säkitä tai vie Sortti-asemalle 13.10.2016
Lehdet, risut ja oksat eivät ole pelkästään puutarhajätettä vaan myös mainiota lannoitetta sekä katetta pensaille, ruusuille ja muille istutuksille. Jos kompostointi ei ole mahdollista, voi puutarhajätteen säkittää odottamaan biojätteen keräystä tai viedä suoraan lähimmälle Sortti-asemalle. Kiellettyä sen sijaan on puutarhajätteen polttaminen taajaan asutuilla alueilla sekä vieminen muiden omistamille alueille tai luontoon edistämään vieraslajien leviämistä.
Taidetta luonnossa - Liisa Polameren valokuvanäyttely 19.10.2016 klo 9.00
Liisa Polameri on tallentanut valokuviinsa hienoja yksityiskohtia lähiluonnosta. Pelkistetyllä värimaailmalla Polameri luo luonnon herkistä hetkistä tyylikästä taidetta. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 19.10. - 8.12.2016

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
Julkaistu 14.12.2011 klo 13.13 , päivitetty 3.10.2016 klo 12.35

Aihealue:
  • Ilmastonmuutos, 
  • Kestävä kehitys, 
  • Luonnonsuojelu, 
  • Luonto, 
  • Ympäristönsuojelu, 
  • Ympäristönvalvonta, 
  • Ympäristö