Ympäristö ja luonto

Espoossa on suureksi kaupungiksi poikkeuksellisen paljon luontoa. Lähes 60 prosenttia eli 
18 700 hehtaaria Espoon maa-alasta on metsiä, joita elävöittävät avokalliot ja suot. Suojeltua metsä- ja suoalaa on noin 3 200 hehtaaria, mukaan lukien Nuuksion kansallispuisto, ja luonnonsuojelualueita on yhteensä 82. Eteläistä Espoota leimaa merialue monimuotoisine rannikkoineen ja saaristoineen. Myös sisävesien kirjo on runsasta: Järvien ja jokien lisäksi löytyy puroja ja lähteitä. 

Tärkeä osa luonnon- ja ympäristönsuojelua on myös erilaisten ympäristökuormitusta koskevien lupien antaminen ja näiden lupien valvonta sekä kaupungin pitkäaikainen ilmastotyö. Lisäksi Villa Elfvikin luontotalossa järjestetään retkiä ja tapahtumia sekä esitellään Espoon luontoa pysyvän näyttelyn ja erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja vaihtuvien näyttelyiden avulla. Villa Elfvikissä toimii myös luontokoulu.

Ympäristökeskus on ympäristön- ja luonnonsuojelun kunnallinen viranomainen Espoossa, mutta ympäristökeskuksen lisäksi ympäristötyötä tehdään myös monissa muissa kaupungin yksiköissä. Lisäksi ympäristöasioista Espoossa päättää luottamushenkilöistä koottu ympäristölautakunta, joka kokoontuu noin kerran kuussa.

Espoon Vihervuoden avajaisissa juhlitaan liikkumalla luonnossa koko perheen voimin 13.5.2016
Akilleksen majalla juhlistetaan Vihervuotta 16.5. koko perheen kanssa nauttimalla Espoon kauniista luonnosta. Liikutaan luonnossa -tapahtumassa avataan ensin juhlallisesti Vihervuosi sekä vihitään virallisesti käyttöön Keskuspuistoon pystytetty Korentoportti. Virallisten juhlallisuuksien jälkeen nautitaan luonnossa liikkumisesta kokeilemalla suunnistusta, frisbeegolfia ja capoeiraa sekä tutustumalla Tikankierroksen luontopolkuun.
Aikamatkalla - Kiipeile sukupuussasi! 4.5.2016 klo 9.00
Sukupolvet kohtaavat näyttelyssä, joka kutsuu kestävän kehityksen merkeissä toteutetun satumetsän poluille. Aikamatkalla – hankkeessa espoolaisten päiväkotien lapset, perheet ja kasvattajat ovat seikkailleet eri sukupolvien lapsuuksiin. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 4.5. - 26.6.2016

Uutiset

RSS

Tapahtumat

RSS
 • Osallistu Kestävän kehityksen viikkoon! Tule katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.
 • Mitä Laajalahdella tapahtuu öisin? Lähdemme etsimään merkkejä lepakoista.
 • Mäyrän metsän satuhetki
  4.6.2016 klo 11.00
  Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vapaa pääsy. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!
Julkaistu 14.12.2011 klo 13.13 , päivitetty 19.5.2016 klo 9.46

Aihealue:
 • Ilmastonmuutos, 
 • Kestävä kehitys, 
 • Luonnonsuojelu, 
 • Luonto, 
 • Ympäristönsuojelu, 
 • Ympäristönvalvonta, 
 • Ympäristö