Tapiolan kotikaupunkipolut

Kotikaupunkipolkujen kartan avulla voit tutustua kävellen Tapiolan ja Otaniemen historiaan, kulttuuriin, luontoon,  taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Karttaan on merkitty reittiehdotukset, kohteet ja avustavia symboleita. Painettuja karttoja lyhennettyjen kohde-esittelyjen kera voi noutaa Espoon yhteispalvelupisteistä.

Aineiston on toimittanut Pauli Saloranta yhteistyössä Espoon Kaupunginosayhdistysten Liiton ja Tapiolan Killan kanssa, ja sen julkaisija on Espoon kaupunki.

Tapiola "Tapsala, Tapsku"

Tapiola on tunnetuin Espoon kaupunkikeskuksista. Asuntosäätiö perusti tänne vuonna 1953 modernin puutarhakaupungin, joka saavutti pian maailmanmaineen. Uudisasukkailla ei ollut aluksi helppoa Espoon maalaiskunnassa. Niinpä Tapiolan itsenäistymis- ja alueliitossuunnitelmia tehtiin eri tahoilla joka vuosikymmenellä, kunnes Espoosta tuli kaupunki 1972. Tapiolan yleiset alueet siirtyivät Asuntosäätiöltä kaupungin hoidettaviksi vasta 1994.

Nykyinen 16 000 asukkaan Tapiola muodostaa Otaniemen ja Keilaniemen kanssa Espoon T3-alueen, jolla yhdistyvät tiede, taide, tekniikka ja talous. Tapiolan kotikaupunkipolut kiertelevät alkuperäisen puutarhakaupungin halki rannoille ja luontoon, kulttuuriin, historiaan sekä tulevaisuudennäkymiin.

76 kohdetta, 7 tietolaatikkoa, reittien pituus yhteensä 25 km.

Kartta tulostettavana pdf-tiedostona