Suvelan ja Espoon keskuksen turvallisuuskävelyt 2010

Suvelassa ja Espoon keskuksessa toteutettiin syksyllä 2010 yhteensä viisi turvallisuuskävelyä. Kävelyt järjestettiin valoisalla ja pimeällä.

Kävelyille osallistui alueiden asukkaita, kaupungin työntekijöitä sekä yhteistyökumppaneita poliisista, pelastuslaitoksesta, seurakunnasta, yhdistyksistä ja järjestöistä. Mukana oli myös kiinteistöjen omistajia ja edustajia, yrittäjiä sekä muutama poliittinen päättäjä. Osallistujia oli yhteensä reilut 100.

Kävelyillä ryhmä ihmisiä kulki vetäjien ohjaamana ennalta suunnitellun reitin alueen läpi. Samalla keskusteltiin ja tehtiin merkintöjä turvallisuuden ja turvallisuuden tunteen näkökulmista. Valokuvaajat ottivat kuvia kaikissa vaiheissa.

Osallistujat havainnoivat ympäristöä ja alueen sosiaalista elämää sekä kirjasivat turvattomiksi koetut paikat ja alueet sekä ne rakennetun ja sosiaalisen ympäristön tekijät, jotka luovat näitä ongelmia. Sovituilla paikoilla pysähdyttiin keskustelemaan huomioista ja kokemuksista.

Tarkastelun kohteina olivat alueen yleiskuva, rakennettu ympäristö, kunnossapito ja siisteys, liikenne ja väylät sekä sosiaalinen elämä ja tekemisen mahdollisuudet.

Vaikka turvallisuuskävelyt ovat erityisesti turvattomien kohteiden ja asioiden selvittämisen väline, on tärkeää kuvata myös turvallisiksi ja viihtyisiksi koettuja kohteita ja tekijöitä.


Linkin kautta pääset katsomaan tiivistelmää kävelyjen tuloksista (valokuvat ja osallistujien vastaukset).

http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=1198-lhfkfmjclk&l=FI