Rantaraitti

Pyöräilijä rantaraitillaEspoon rantaraitti tarjoaa mahdollisuuden liikkua ja virkistäytyä merellisessä ympäristössä lähellä meren rantaa.

Rantavyöhykkeelle on kaavoitettu alueita rantapuistoiksi, pienvenesatamiksi sekä uimaranta-alueiksi. Rantaraitti kulkee näiden alueiden kautta tai tuntumassa. Yhtenäistä raittia on suunniteltu ja toteutettu jo 1990-luvun alkupuolelta alkaen.

Kevyelle liikenteelle tarkoitettuja, muusta liikenteestä täysin erillään olevia rantaraittiosuuksia on valmistunut jo lähes neljäkymmentä kilometriä. Rantaraitin osana toimivat paikoitellen ranta-alueen vähäliikenteiset kadut ja lähikatuihin liittyvät pyörätiet. Tavoitteisiin kuuluu vielä noin 13 km autoliikenteestä erillään olevaa raittia. Osassa aluetta kaavoitus on vielä kesken. Valmistuttuaan rantaraitti kattaa koko Espoon rantavyöhykkeen.

Rantaraitin luonne vaihtelee urbaanista erittäin vehreään ja pienimuotoiseen. Rantaraitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä. Suomen kuntatekniikan yhdistys myönsi Espoon rantaraitille kunniamaininnan Vuoden Kuntatekniikan Saavutus -kilpailussa vuonna 2003. Rantaraitti kohteineen on modernissa kaupungissa koettu erittäin tärkeäksi virkistäytymisen paikaksi. 

Rantaraitti kännykän opastamana

Espoon Rantaraitin mielenkiintoiset luonto- ja historialliset kohteet voi kokea kännykkään ladattavan Citynomadi-oppaan avulla. Reitin seuraaminen perustuu kännykän GPS-ominaisuuteen, joten voit seurata etenemistäsi pitkin matkaa. Voit poiketa Rantaraitille lähellä kotiasi lyhyelle kävelylle tai viettää raitilla koko kauniin päivän.

Palvelussa on erikseen merkittyinä Rantaraitin pyöräiltävä reitti, Espoon rantamaratonreitit ja Villa Elfvikin esteetön luontopolku sekä lisäksi Rantaraitin lähellä olevat linja-autopysäkit ajantasaisine aikataululinkkeineen.

Rantaraitin tarinat ovat myös ruotsin- ja englanninkielisenä.

Lataa reitti

Jos sovelluskauppojen käyttö on sinulle tuttua, niin hae oman mobiililaitteesi sovelluskaupasta ilmainen Nomadi app.citynomadi.com. Kun avaat Nomadin, niin Hae: Espoo. Kun lataat koko reitin laitteellesi, niin voit kävellä Rantaraitilla välittämättä tiedonsiirrosta eli dataliikenteen maksuista.

Mikäli et ole varma, kuinka pääset omaan sovelluskauppaasi, niin kirjoita mobiililaitteesi nettiselaimeen app.citynomadi.com ja osoite vie sinut oikeaan sovelluskauppaan laitteesi mukaan.

Nomadin on saatavilla Google Playssä (Android), App Storessa (iPhone ja iPad) ja Windows Storessa (Windows Phone 8).

Käytä reittiä selaimella

Voit myös kirjoittaa mobiililaitteesi nettiselaimeen m.citynomadi.com ja seurata Rantaraittia selaimessasi. Olemme optimoineet HTML 5 -sovelluksen kosketusnäytöllisille laitteille.