Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
 • Käärmesaari – Ormholm on saari joka sijaitsee Westendin edustalla. Kirjassa Saaristo-Espoo Kurt Zilliacus ja Ritva Liisa Pitkänen kirjoittavat: 1600-luvulla ormholmen, 1706 orm Hålmen, 1750 Ormholma, vanhassa murteessa ormholm. Ormholm oli 1752 rajapiste N:o 1 Espoon ja Helsingin pitäjän rajalla.
 • Kuggsund on Salmi joka sijaitsee Lilla Pentalan ja Pentalan välissä. 1915 Lillpentalasundet, murteessa kʉkksʉnd.
  Kirjassa Saaristo-Espoo Kurt Zilliacus ja Ritva Liisa Pitkänen kirjoittavat:
  Alkuperäinen nimi on todennäköisesti Kuggsund, ja se on sisältänyt vanhan ’hansakauden lastipurjelaivaa’ merkinneen sanan kugg(e), kogg.
 • Moisudden on Soukanniemen kaakkoiskärki, joka suuntautuu päin Moisötä (Mois). Kirjassa Saaristo-Espoo Kurt Zilliacus ja Ritva Liisa Pitkänen kirjoittavat: Nimi on 1750 merkitty karttoihin muodossa Moisudde, 1830 Moisudds Torp, 1872 Moisudd. Mahdollisesti sitä on joskus käytetty koko niemimaan nimenä.
 • Kallvik on alue Kurttilan eteläpuolella. Kallvik on toiminut alkuaan lahden-, sittemmin torpan- ja talonnimi Mulbyn kylässä. Kirjassa Saaristo-Espoo Kurt Zilliacus ja Ritva Liisa Pitkänen kirjoittavat: Paikka on ollut tunnettu ennen kaikkea veneveistämönä ja lastauspaikkana ja myöhemmin tiilitehtaana.
 • Musslax on pelto Musslaxbergenin vieressä Kurttilan kaupunginosassa. Pellon paikalla oli aiemmin merenlahti. Viereinen osa-alue on Mustalahti – Musslax.
  Kirjassa Saaristo-Espoo Kurt Zilliacus ja Ritva Liisa Pitkänen kirjoittavat:
  Mustlax, alk. *Mustalaksi, on tavallinen lainanimi Uudenmaan ruotsinkielisillä seuduilla; Mustalahti on suomenkielisessä nimistössä tavallisin lahdennimi.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 27.1.2012 klo 10.07