Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Hannuksen, Hyljemäen ja Iivisniemen asuinalueiden kupeeseen sijoittuvalle puistolle esitetään nimeä Sentraalinpelto – Centralsåkern vireillä olevassa asemakaavassa. Paikalla ollut pelto sai aikoinaan nimen Centralsåkern, koska pellon laidassa oli puhelinkeskus.
  • Nykyisten Hyljetien ja Kaitaantien välissä ollut pelto tunnettiin nimellä Centralsåkern. Pellonnimi on syntynyt 1900-luvulla, ajalla, jolloin pellon laidassa oli puhelinkeskus (central 'keskus', åker 'pelto').
  • Hyljekaari – Sälbågen on katu Iivisniemessä, Hyljemäen ja Hyljetien lähellä. Nämä hyljeaiheiset nimet tulevat vanhasta lähirannan paikannimestä Själören, jonka alkuosana on sana själ, hyljettä merkitsevän ruotsin säl-sanan murteellinen muoto.
  • Espoon Myllykylän eli Kvarnbyn kylän keskuksen pohjoispuolella ollutta haka-aluetta kutsuttiin 1900-luvun alussa tallennetun tiedon mukaan nimellä Vattuhagen. Nimen alkuosa tulee ruotsin sanasta vatten.
  • Pellas, Petas ja Inglas ovat Espoon Myllykylän eli Kvarnbyn kylän kantatiloja. Kylän keskuksen pohjoispuolella oli haka, jota ainakin 1700-luvulla kutsuttiin nimellä Petashagen. Haka kuului Petaksen tilaan, mutta oli Pellaksen maiden keskellä.

Tapahtumat

RSS
  • Tulevaisuuden Matinkylä-Olari
    24.9.2014 klo 17.00
    Tervetuloa ideoimaan tulevaisuuden Matinkylä - Olaria visiotyöpajaan 24.9. klo 17:00 Tiistilän koululle!

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28