Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Kaitaanlaakso – Kaitansdalen on puistoalue Kaitamäen ja Iivisniemen välisessä laaksossa. Puisto on nimetty Kaitaan kaupunginosan mukaan, ja nimen loppuosaksi on valittu paikan maastoa kuvaava sana.
  • Iivisniemen ja Kaitamäen välisellä viheralueella virtaavaa pienehköä ojaa ovat lähiasukkaat kutsuneet nimellä Rajaoja. Nimi on syntynyt asukkaiden puheessa siitä, että oja muodostaa tavallaan alueiden rajan.
  • Alueennimi Karaniitty – Karaängen tarkoittaa suurkorttelia Karamalmilla, Karaniityntien itäpuolella. Karaniitty – Karaängen on myös alueella olevan puiston nimi. Juuri puiston kohdalla on ollut vanha niitty, jonka nimenä oli jo 1800-luvun alussa tehdyssä kartassa Karabackängen.
  • YIT ja Espoon kaupunki toteuttavat yhteistyössä tutkimuksen, jossa pohditaan, miltä näyttää Espoo tulevaisuudessa. Mukaan tulevaisuushyppyyn kutsutaan espoolaisuuden parhaita asiantuntijoita eli asukkaita. Millainen Espoo on nyt? Mikä on muotia asumisessa Espoossa juuri nyt? Miten kaupunki- ja asumisympäristö muuttuvat vuoteen 2030 mennessä?
  • Kilon kartanon alaisuudessa oli ainakin jo 1780-luvulla torppa nimeltä Karabacka. Torppa sijaitsi suunnilleen nykyisen Kuninkaistentie 29:n kohdalla. Nimi Karabacka sisältyy myös muun muassa 1760- ja 70-lukujen asiakirjoihin merkittyihin niitynnimiin Karabackaängen, Karabackäng ja suonnimeen Karabackkärr. Ei ole varmasti tiedossa, mistä Karabacka-, Karaback-nimet ovat syntyneet.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28