Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan asukaskysely 31.3.2015
Mikä on paikan henki? Missä ovat hiljaiset alueet? Mitä muistoja liittyy paikkaan? Viihdytkö kaupungin sykkeessä vai metsän rauhassa?
Kerro meille sinulle tärkeät paikat ja muistot alueesta. Voit myös laittaa paikkaan liittyvän kuvan.

Uutiset

RSS
  • Kaitaan Hannusjärven Kaitatiellä on kaksi lyhyttä sivukujaa, Kaitakuja – Kaitgränden ja Kaitapolku – Kaitstigen. Kaitatien nimi on vanhempi, ja kujat on nimetty sen mukaan.
  • Kaupunkisuunnittelukeskus on suljettu maanantaina 20.4. klo 8.45–12.00.
  • Kaitaan Hannusjärvellä on katu, jonka nimi on Kaitatie – Kaitvägen. Suomenkielinen nimi Kaitatie on ilmeisesti ollut käytössä jo ainakin 1960-luvulla. Tietojen mukaan se on annettu kadun kapeuden mukaan.

  • Kaitaantien länsipään sivukatuja Kaitaan kaupunginosan Hannusjärven osa-alueella ovat Kaitatie – Kaitvägen ja Kaitalaakso – Kaitdalen. Ne on nimetty Kaitaan mukaan, mutta toisaalta myös paikkojen kapeuden mukaan. Kaitalaakso kulkee mäkien välisen solan kautta.
  • Kaitaanlaakso – Kaitansdalen on puistoalue Kaitamäen ja Iivisniemen välisessä laaksossa. Puisto on nimetty Kaitaan kaupunginosan mukaan, ja nimen loppuosaksi on valittu paikan maastoa kuvaava sana.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28