Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Kvisbackan kylässä erotettiin Kvisbackan tilasta 1925 pienempi itsenäinen tila, jonka nimeksi merkittiin Solberga. Tilakeskus oli nykyisen Haltilanmäen kohdalla. Sol-alkuisia tilannimiä on annettu paljon. Tällainen nimi on usein valittu sanan sol (’aurinko’) luomien myönteisien mielikuvien ansiosta.
  • Olarissa Päiväkummuntie – Solbergavägen on nimetty vanhan asumuksennimen Solberga mukaan. Solbergasta on saatu innoitus myös nimistön aihepiiriin. Monien nimien aiheena ovat avaruus ja vuorokaudenajat.
  • Leppävaaran Säterinniityssä, Ruusutorpan koulun länsipuolella on merkitty asemakaavaan ulkoilutie ja sille nimi Plevnanpolku – Plevnastigen. Alue on tähän asti ollut peltoa, eikä polkua ole rakennettu (tilanne 2015). Nimi tulee siitä, että lähellä oli aikoinaan Plevna-niminen lato (Viikon nimi 2/2015).
  • Nykyisessä Leppävaaran Säterinniityssä, Ruusutorpan koulun ja golfalueen välisellä kumpareella, on ollut lato nimeltä Plevna. Kertoman mukaan sitä alettiin kutsua tällä nimellä, koska sen rakentamisaikana 1870-luvun lopulla Turkin sodassa käytiin taisteluita Plevnan seudulla Bulgariassa.
  • Gumbölessä nykyisen Dämmanin tekojärven pato on rakennettu Lillfors-nimisen kosken kohdalle. Kosken nimen on sanottu tulevan siitä, että koski oli pienempi kuin ylempänä oleva Stampen eli Stampforsen.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28