Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Espoon Myllykylän eli Kvarnbyn kylän keskuksen pohjoispuolella ollutta haka-aluetta kutsuttiin 1900-luvun alussa tallennetun tiedon mukaan nimellä Vattuhagen. Nimen alkuosa tulee ruotsin sanasta vatten.
  • Pellas, Petas ja Inglas ovat Espoon Myllykylän eli Kvarnbyn kylän kantatiloja. Kylän keskuksen pohjoispuolella oli haka, jota ainakin 1700-luvulla kutsuttiin nimellä Petashagen. Haka kuului Petaksen tilaan, mutta oli Pellaksen maiden keskellä.
  • Yksi Espoon Myllykylän eli Kvarnbyn kylän kantatiloista on Pellas. Sen mukaan on annettu alueen asemakaavassa muun muassa puistonnimi
    Pellaksenhaka – Pellashagen. Puistonnimeen on vaikuttanut myös 1700-luvun viljelysnimi Petashagen.
  • Lakelanpuiston kaakkoislaidalla Espoon keskuksessa kulkeva kävelytie on nimeltään Kansliapolku – Kanslistigen. Nimi on suunniteltu 1982. Aihe on saatu siitä, että paikka on kaupungintalon ja virastojen lähellä.
  • Käärmesaari – Ormholm on saari, joka sijaitsee Westendin edustalla. Nimeä Ormholm on käytetty ainakin jo 1600-luvulla. Se on syntynyt siitä, että saaressa on ollut käärmeitä.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28