Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Latokasken nimistön kaskiviljelyn aihepiiri tulee satoja vuosia vanhasta vanhasta paikannimestä Lädusved, jossa alkuosa on murteellinen muoto latoa merkitsevästä ruotsin sanasta, ja loppuosa merkitsee kaskea. Yksi Latokasken kaduista on Pellavakaski – Linsveden.
  • Espoonlahden keskuksessa on mäenrinteessä sijaitseva puisto nimeltä Amiraalinmäki – Amiralsbacken. Vieressä on Amiraalinpuisto, ja näiden kahden puiston läpi kulkee Amiraalinpolku. Läheinen katu on Amiraalin puistotie. Nämä nimet eivät ole kenenkään yksittäisen henkilön muistonimiä vaan aihepiirinimiä, jotka kuuluvat samaan merenkulkuaiheisten kaavanimien ryhmään kuin muun muassa Merenkulkijankatu, Puosunrinne, Merikarhunkuja ja Tähystäjänkatu.
  • Kaupunkisuunnittelukeskus palvelee joulunaikaan
    Tiistaina 23.12.2014 klo 8.00-13.00, keskiviikkona 31.12. klo 8.00-13.00
  • Suvisaaristossa Svartholmantiellä on lyhyt sivutie nimeltä Mankholmanaukea – Mankholmsgläntan. Mankholm on vanha saarennimi. Nykyisin alue ei ole enää erillisenä pikkusaarena, vaan osa laajempaa saarta. Nimen Mankholmanaukea loppuosa kertoo puolestaan siitä, että tien varressa on ollut pieni aukea niitty.
  • Nyt saa esittää toiveita! Listaa unelmasi Espoosta. Millaisessa kaupungissa on toiveidesi koti? Entä millainen on unelmien virkistysalue? Yritykset ovat tervetulleita osallistumaan karttapohjaisiin verkkokyselyihin!

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28