Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Maailman mölkkyhuiput tuomaroivat Karakallion mölkkykentän avajaiset 21.8.2015
Suomen ensimmäisen virallisen mölkkykentäksi kaavoitetun kentän avajaisia juhlitaan Karakalliossa, Espoo-päivänä lauantaina 29. elokuuta. Ensimmäisiä turnauksia tuomaroivat maailman huiput, kun paikalle tulevat Helsingin Mölkkyseuran ansioituneet heittäjät. Lisäksi maailmanmestarit opastavat pelin saloihin.

Uutiset

RSS
  • Espoon Kurtby-nimistä kylää on kutsuttu myös nimellä Kurtbacka. Kumpaakin nimeä käytettiin ainakin jo 1500-luvulla. Ne perustuvat oletettavasti muinaiseen talonnimeen Kurittu.
  • Tänä vuonna Espoo-päivänä tapahtuu Espoon keskuksessa! From Espoo with love -tapahtuma valtaa Espoon keskustan Entressen ja Espoontorin tuntumassa ja Kannusalin estradille nousevat nuoret tähdet ja tunnetut artistit, kun NUORI ESPOO LIVE! ja Espoo Ciné saapuvat Kannusaliin ja lähiympäristöön. Pakkaa siis aurinkolasit mukaan ja poimi päivän häikäisevistä hetkistä omasi!
  • Suurkorttelinnimi Kurtinmäki – Kurtbacken on Espoon opaskartassa vuodesta 1980. Se ja Kurtinmäen-alkuiset kadunnimet perustuvat kaupunginosannimeen Kurttila – Kurtby sekä vanhaan kylännimeen Kurtby ja kylän vanhaan rinnakkaisnimeen Kurtbacka.
  • Kurtinmäentie – Kurtbacksvägen on katu Kurttilassa Åminnentien eteläpuolella. Nimi on merkitty opaskarttaan 1975 ja otettu käyttöön 1974 tai 1975. Sitä aiemmin alueen teillä ei ollut nimiä. Nimi perustuu vanhaan kylännimeen Kurtbacka.
  • Kaupunkisuunnittelukeskuksen asiakaspalvelu yhdistyy teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalveluun.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28