Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Terveisiä Otaniemen StartUp Saunasta, EIS! 18.6.2015
Juhannusviikon ITP -showssa pureuduttiin innovaatioihin ja ryhmän voimaan aurinkoenergian alueelta.
Kaupunkisuunnittelukeskus palvelee 15.6.2015
Kaupunkisuunnittelukeskuksen asiakaspalvelupiste on suljettuna 13.7.- 26.7. Nähtävinä olevat suunnitelmat ja kuulutukset ovat tutustuttavissa kirjaamossa. Siltakatu 11, Kauppakeskus Entresse, 3. kerros.

Uutiset

RSS
  • Olarin Aamupäivänkuja – Förmiddagsgränden sai tämän nimen vuonna 1974 laaditussa nimistösuunnitelmassa. Aiemmin kadun nimenä oli Alppitie – Alpvägen, mutta nimi oli muutettava, koska sama nimi oli käytössä muualla. Lähistöllä on useita kaavanimiä, joiden aiheena ovat vuorokaudenajat (Päivätie, Aamupolku, Aamuyönkuja). Aihepiiri perustuu tilannimeen Solberga (1925).
  • Olarissa nykyinen Aamupäivänkuja oli 1970-luvun alkupuolelle asti nimeltään Alppitie – Alpvägen. Sen nimi oli muutettava, koska Espoossa ja pääkaupunkiseudulla oli useampia Alppiteitä. Nimi lienee ollut asukkaitten antama. Aihe saatiin ehkä siitä, että maasto on mäkistä ja kallioista.
  • Kaupunkisuunnittelukeskus kartoitti asukkaiden kiinnostusta pientalotonttien täydennysrakentamiseen 15.5 -8.6. Kiitämme kaikkia vastanneita!
  • Halujärvi – Haluträsket on metsälampi Espoonkartanon kaupunginosassa, nelisen kilometriä Kauklahdesta luoteeseen. Vanhoja tietoja on vain ruotsinkielisestä nimestä, mutta sen taustalla voi olla jokin varhaisempi suomenkielinen nimi, joka on kadonnut. Mahdollinen alkuperäinen nimi on voinut olla esimerkiksi Halo-alkuinen murresanan halopaju ja rantojen pajukkojen mukaan.
  • Lautakunta käsittelee ennätyksellisen suuren määrän kaavoja kevään viimeisessä kokouksessa. Listalla on mm. Finnoon osayleiskaava, Espoonlahden metroasema ja Lippulaiva sekä Tynnyripuisto.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28