Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Karhusuon koulun ympärillä oleva asemakaava-alue sai 2014 nimen Karhuniitynmäki – Björnängsbacken. Kaava-alue sijaitsee mäellä ja mäen rinteillä Karhusuon kaupunginosaan kuuluvassa Karhuniityssä.
  • Pysäköinnin järjestäminen on osa kestävää yhdyskuntasuunnittelua ja liikennejärjestelmää. Pysäköintipaikkojen oikealla määrällä ja käytön tehostamisella saadaan pysäköinnin järjestämisen kustannuksia pienemmiksi.
  • Puistonnimi Tiilipuisto – Tegelparken on suunniteltu 1987 ja vahvistettu asemakaavassa. Puisto sijaitsee Kattilalaaksossa Tiiliskiventien ja Savitiilentien välissä. Nämä tiilenteon aihepiirin kaavanimet kertovat 1800-luvulla perustetusta Stensvikin tiilitehtaasta.
  • Tiiliskiventie – Tegelstensvägen on katu Kattilalaaksossa. Se on saanut nimensä Stensvikin tiilitehtaan historiasta. Tehdas toimi nykyisessä Kivenlahdessa. Muun muassa Tiiliskiventien läheltä saatiin savea tiilentekoon.
  • Matinkylän Tiistilässä Pyyntitien länsipäästä lähtee kevyen liikenteen tie nimeltä Pyyntipolku – Fångstgången. Nimi on kalastusaiheinen. Tätä aihepiiriä on käytetty runsaasti Matinkylän kaavanimistön suunnittelussa.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28