Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Espooseen energiaa auringosta 12.2.2016
Nyt voit tarkastella kartalta oman ja naapureidesi kattopintojen aurinkoenergiapotentiaalia ja tehdä yhdessä vaikka kimppatilauksen!
Friisilän ja Nöykkiön täydennysrakentaminen 9.2.2016
Kysyimme Friisilän ja Nöykkiön alueen asukkailta kiinnostusta täydennysrakentamiseen. 120 tontinomistajaa tai tontinvuokraajaa Friisilästä ja Nöykkiöstä ilmoittautui mukaan suunnittelemaan.

Uutiset

RSS
  • Kadunnimi Rantatie – Strandvägen Jupperissa kuvaa paikkaa, sillä katu ulottuu lähelle Pitkäjärven rantaa. Nimi siirrettiin 1990-luvulla osin uudelle linjalle, mutta vanhakin linja vei rantaan.
  • Kadunnimi Åminnenranta – Åminnestranden Kurttilassa lähellä Kauklahtea suunniteltiin 1975 ja otettiin käyttöön 1976. Nimen alkuosa Åminne saatiin talonnimestä. Alueella on myös muun muassa Åminnentie. Loppuosa ranta kuvaa kadun sijaintia Espoonjoen rannassa.
  • Åminnenpuisto – Åminneparken on puisto Åminne-nimisellä osa-alueella Espoon Kurttilassa. Alue on saanut nimensä Åminne-nimisestä talosta ja maatilasta.
  • Gräsan kartanosta eli Gräsagårdista erotettiin 1887 maapalsta, joka sai nimen Toppelund. Nimeä alettiin käyttää myös palstalle rannan läheisyyteen rakennetusta huvilasta. Ei ole tiedossa, mistä nimi saatiin 1887. Nykyisin Toppelund on käytössä myös alueennimenä Haukilahden kaupunginosan kaakkoisosassa.
  • Toppelundinkuja – Toppelundsgränden on lyhyt katu, joka johtaa Toppelundintieltä Toppelundin huvilalle. Kadulle suunniteltiin nimi 1981 asemakaavoituksen yhteydessä.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28