Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Uutiset

RSS
  • Kilon kartanon alaisuudessa oli ainakin jo 1780-luvulla torppa nimeltä Karabacka. Torppa sijaitsi suunnilleen nykyisen Kuninkaistentie 29:n kohdalla. Nimi Karabacka sisältyy myös muun muassa 1760- ja 70-lukujen asiakirjoihin merkittyihin niitynnimiin Karabackaängen, Karabackäng ja suonnimeen Karabackkärr. Ei ole varmasti tiedossa, mistä Karabacka-, Karaback-nimet ovat syntyneet.
  • Kaupunginosannimen Karakallio – Karabacka kantana on vanha asumuksennimi Karabacka. Tämä asumus oli nykyisen Turuntien varressa. Ei ole varmasti tiedossa, mistä asumus sai aikoinaan nimensä.
  • Karakallion ostoskeskuksen edustalla Karakalliontien laidassa on kaupunginosan keskusaukio, Karakalliontori – Karabackatorget. Torilla on toisinaan yleisötapahtumia ja torimyyntiä. Se on nimetty Karakallion kaupunginosan mukaan.
  • Karakallion ostoskeskuksen edustalla oleva aukio oli aiemmin nimeltään Ostosaukio – Köptorget. Nimi kuvasi paikan käyttöä. Nykyisin on kuitenkin asemakaavassa ja käytössä nimi Karakalliontori – Karabackatorget.
  • Kuitinmäessä Meteorinkadun eteläpuolella on jalankulkutie nimeltä Meteorinrata – Meteorbanan. Avaruuteen ja taivaan ilmiöihin liittyvät nimenaiheet Kuitinmäen nimistössä ovat pohjimmiltaan lähtöisin tilannimestä Solberga.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28