Nimistö

Ilmattarenpolku C550.jpg

Nimistö on osa kaupunkikuvaa. Nimet tuovat esiin alueellista omaleimaisuutta ja luovat imagoa.

Toimiva nimistö paikantaa ja opastaa tehokkaasti. Kadunnimet, alueennimet ja muut paikannimet muodostavat kokonaisuuden, joka kuuluu kaupungin perusturvallisuuteen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistöryhmä vastaa kaupungin nimistönsuunnittelusta, -tutkimuksesta ja -huollosta.

Malmsténin metsätien nimikilpi paljastetaan Espoossa 23.11. klo 14 20.11.2015
Missä on Rattaanpyöränranta? Espoon Vesirattaanmäki on uusi asuinalue, joka on saanut nimensä viereisessä koskessa olleiden kahden myllyn mukaan. Niistä kertoo myös puistonnimi Rattaanpyöränranta. Vesirattaanmäessä paljastetaan Malmsténin metsätien nimikilpi tänään 23.11. klo 14! Tervetuloa!

Espoon 3D City Model Hackathon -tapahtumassa palkittiin 3DBrainström, Kauppi&Peltonen, Estia ja HarmaaBeige 22.10.2015
Hackatonissa menestyivät mobiilisovellukset, joiden avulla voi saada vaikkapa puhelimella osoittamalla näkyviin lempikahvilasi twiitit tai bussipysäkin aikataulut kaupunkimallissa.

Uutiset

RSS
  • Malmsténin metsätie – Malmsténs skogsväg on ulkoilutie Vesirattaanmäessä. Se kulkee Kunnarlantien tuntumassa metsäisessä rinteessä. Muusikkoveljeksillä Georg ja Eugen Malmsténilla oli aikoinaan mökki aivan ulkoilutien lähellä.
  • Myllytie – Kvarnvägen johtaa Kunnarlantieltä länteen Vesirattaanmäessä Bembölen laidalla. Tie kulkee Kehä III:n pohjoissivulla. Tie vie Glomsånin varteen, kosken partaalle. Koskessa on ennen ollut kaksi myllyä, joista on kiviraunioita jäljellä.
  • Leppävaaran Perkkaalla kadunnimi Perkkaanpuronkuja – Bergansbäcksgränden perustuu alueennimeen Perkkaa – Bergans ja siihen, että kuja ylittää Perkkaan kautta virtaavan puron. Sellaista puronnimeä kuin ”Perkkaanpuro” tai ”Bergansbäcken” ei kuitenkaan ole käytetty, vaan puro on puro on vanhastaan tunnettu näillä kohdilla nimillä Albergabäcken ja Mäkkyläbäcken.
  • Viherlaakson kadunnimi Tuohistanhua – Näverskäppstået ja muut tuohis-, tuokkos-aiheiset kaavanimet perustuvat vanhaan niitynnimeen Näverskäppäng. Sanat näverskäppa ja tuohinen merkitsevät tuohesta valmistettua astiaa.
  • Espoon saariston osayleiskaavaluonnosta käsitellään lautakunnan kokouksessa keskiviikkona 10.11. Lautakunnalle esitetään kaavaluonnoksen nähtäville asettamista.

Muuta aiheestaJulkaistu 20.1.2012 klo 16.58 , päivitetty 31.7.2014 klo 14.28