Tapiolan Satakielenrinteen arkkitehtuurikutsukilpailu

Kaupunki on etsinyt Tapiolan Satakielenrinteen alueen kehittämiseen ratkaisua arkkitehtuurikilpailulla. Kilpailuaika oli 15.5.2017–29.9.2017. Voittaja julkistetaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Keväällä 2017 käynnistetyn arkkitehtuurikutsukilpailun tarkoituksena on löytää Tapiolan arvokkaaseen kulttuuriympäristöön parhaiten kaavavalmistelun lähtökohdaksi sopiva ratkaisu, joka täydentäisi sekä Tapiolan uudistuvaa keskustaa että vanhaa miljöötä. Kilpailualueesta käytetään nimeä Satakielenrinne.

Noin kolmen hehtaarin laajuinen kilpailualue käsittää Tuulipuiston, Tuultenaltaan alueen, Vesiputoustalon edustan, purettavan Satakielitalon tontin sekä osan Tuulimäen puistosta ja Itätuulenkujasta. Pohjoispuolella alue rajautuu Merituulentiehen ja itäpuolella Tapiolantiehen. Alueelle on asuntojen lisäksi mahdollista esittää rakennettavaksi muun muassa liike- ja palvelutiloja.

Alueelle tavoitellaan arkkitehtonisesti ja maisemallisesti korkeatasoista suunnitelmaa, jossa asuinkorttelit ja julkiset kulkureitit sekä puistoalueet liittyvät luontevasti Tapiolan keskukseen. Kilpailutöiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, kuinka hyvin ehdotukset sopisivat osaksi Tapiolan uudistuvaa puutarhakaupunkia. Tarkemmat tiedot arviointiperusteista ovat kilpailuohjelmassa. Tapiolan Satakielenrinne kilpailuohjelma (pdf, 9226 Kt).

Kilpailussa on mukana viisi työryhmää

Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy
Verstas Arkkitehdit Oy
Huttunen - Lipasti - Pakkanen Arkkitehdit Oy
Arkkitehtitoimisto Tuomo Siitonen Oy & Arkkitehtitoimisto Konkret Oy
Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy

Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa arkkitehtiliiton kilpailusääntöjen mukaisesti. Kilpailu ja kilpailuseminaari toteutetaan suomen kielellä.

Lisätiedot

Antti Mäkinen, palkintolautakunnan jäsen, Tapiolan alueen projektinjohtaja
puh. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi