Asuminen - uutiset

1
2
3
4
5
Seuraava Viimeinen

Julkaistu
Mistä löytyvät lepakoiden päiväpiilot, entä missä sudenkorennot viihtyvät?

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on tekemässä keväällä ja tulevana kesänä luontoselvitystä Söderskogin, Kolmperän, Korsbackan, Träskändan, Puustellinmäen ja Otaniemen alueilla.

17.4.2014
Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat

Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat Espoossa. Monille tuttu rakennuspiirustusten kauppapaikka on saanut kylkeensä kaavan pohjakartan (kantakartan) ja maaperätietojen myyntipalvelun.

17.4.2014
Maksutonta energianeuvontaa yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksiin

Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonta antaa asukkaille suunnattua puolueetonta ja laadukasta energianeuvontaa osana yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksia. Tarjolla on tietopaketti siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa asumiskustannuksiin järkevällä energiankäytöllä. Maksutta saa apua myös tilaisuuden suunnittelussa ja mainosten tekemisessä.

15.4.2014
Asumisneuvontaan tarkoitettujen avustusten hakeminen 2014

Valtion varoista myönnetään avustuksia asumisneuvojatoimintaan. Avustuksia haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Järjestöjen tulee liittää hakemuksiin kunnan lausunto. Avus...

14.4.2014
Pysäköinti puhuttaa ja pyöräilystä saa lisäpuhtia, entä miten tullaan energiaviisaaksi?

Vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa luodaan katse ajankohtaisiin kaavoihin ja tulevaan. Lue myös, mikä Otaniemessä väreilee.

10.4.2014
Lintujen pesimärauha turvataan Finnoossa

Työmaan juoksumetrejä vaimennetulla vasaralla

1.4.2014
Espoo julkaisee opaskartasta uuden painoksen

Espoon kaupunkimittausyksikkö julkaisee 23. painoksen Espoon opaskartasta 1:20000. Edellinen painos on vuodelta 2012.

31.3.2014
Eläimellistä monimuotoisuutta ja nokikanojen turnajaisia

Espoon kaupunki tekee Finnovikenin lintukosteikolle hoito- ja käyttösuunnitelman, jonka tavoitteena on turvata alueen luontoarvot ja luoda edellytykset niiden säilymiselle keskellä muuten kaupunkimaista ympäristöä.

28.3.2014
Tapiolan taksiasema alkuperäiselle paikalle

Tapiolan uudistaminen on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että taksiasema voidaan palauttaa alkuperäiselle paikalleen Tapionaukiolle 1.4. Uusi taksiasema on tehty entistä toimivammaksi.

28.3.2014
Millainen Helsingin seudun metropolialue on vuonna 2050?

Helsingin seudulle valmistellaan parhaillaan tulevaisuuteen tähtäävää maankäyttösuunnitelmaa, asumisen strategiaa ja liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Tervetuloa tiistaina 1.4. klo 18–20 Heurekaan Tikkurilaan, jossa HSL kertoo Helsingin seudun tulevaisuuden maankäytöstä ja liikennejärjestelmästä.

27.3.2014
Millainen on Helsingin seudun metropolialue vuonna 2050?

Minne asunnot, palvelut ja työpaikat pitäisi tulevaisuudessa rakentaa? Missä joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä tulee erityisesti parantaa? Missä tarvitaan henkilöautoa? Miten varmistetaan arjen sujuvuus?

18.3.2014
HSL:n liikkumistutkimus: Helsingin seudun asukkaat käyttävät päivittäisiin matkoihin 73 minuuttia

Helsingin seudun 7 vuotta täyttäneet asukkaat tekevät arkisin keskimäärin 3,4 matkaa. Matkoista kolmannes taitetaan jalan tai pyöräillen.

12.3.2014
Äänestä Espoon ehdokas yleisön suosikiksi Vuoden ilmastoteko -kilpailussa

Espoon kaupunkisuunnittelun Energiatietopalvelu on ehdokkaana vuoden Ilmastoteoksi 2014. Voittajan valitsee Kestävän kehityksen foorumi, mutta myös yleisö saa valita suosikkinsa. Äänestä Espoon ehdokasta tai muuta suosikkiasi Vuoden ilmastoteon verkkosivuilla.

12.3.2014
Viherlaakson muistipalvelukeskus avataan 3.3.

Muistipalvelukeskuksessa kehitetään palveluja tukemaan omaisten jaksamista ja muistisairaan kotona asumista. Talossa on 48 pitkäaikaisen ympärivuorokautisen hoiva-asumisen asuntoa sekä 15 lyhytaikaisen asumisen asuntoa muistisairaille.

28.2.2014
Länsimetron ratatunnelit louhittu Ruoholahdesta Matinkylään

Länsimetron kahden rinnakkaisen 13,9 kilometriä pitkän ratatunnelin ja kahdeksan aseman tunnelilouhinnat ovat ohi. Tänään puhkaistiin Espoossa Matinsolmun kohdalla pidetyt tunnelitulpat molemmista ratatunneleista.

27.2.2014
Havainnollisempia kaavoja, kiitos!

Espoolaiset saavat jatkossa nähtäville entistä havainnollisempia kaavoja. Uudistuksen tavoitteena on parantaa kuntalaisten mahdollisuuksia kertoa mielipiteensä jo suunnittelun alkuvaiheessa.

7.2.2014
Raide-Jokeri linjataan Leppävaarasta Otaniemeen ja Keilaniemeen

Raide-Jokeri on tarkoitus linjata Leppävaarasta Otaniemeen ja myös Keilaniemeen. Otaniemen voimakas kehittyminen seudullisesti tärkeänä opiskelu- ja työpaikka-alueena perustelee linjausta. Tapiolaan johtavaan vaihtoehtoiseen linjaukseen verrattuna Otaniemen linjaukselle tulee enemmän käyttäjiä. Aiemmassa vuoden 2009 alustavassa yleissuunnitelmassa Raide-Jokeri oli linjattu pelkästään Leppävaaras...

6.2.2014
Espoo haluaa aloittaa Länsimetron jatkeen rakentamisen kesällä

Espoon kaupunki haluaa käynnistää Länsimetron jatkeen rakentamisen välille Matinkylä-Kivenlahti sillä ehdolla, että valtio sitoutuu rakennuskustannusten kattamiseen 30 prosentilla liikennepoliittisen selonteon linjausten mukaisesti. Valtuusto hyväksyi hankesuunnitelman kesäkuussa 2012.

30.1.2014
HSL kerää kommentteja länsimetron liityntäbussilinjastosta 2.2. asti

Länsimetron liikennöinnin alkaessa myös bussilinjasto uudistuu. HSL esittelee suunnitelmaluonnosta asukastilaisuuksissa, jotka pidetään to 23.1. Lauttasaaren kirjastossa klo 15-19 ja ti 28.1. Kivenlahden kirjastossa klo 15-19.

22.1.2014
Espoon Energiatietopalvelulle kansainvälinen innovaatiopalkinto

Espoon kaupungin kehittämä Energiatietopalvelu voitti kansainvälisessä Vuoden laatuinnovaatio -kilpailussa vastuullisten innovaatioiden sarjan. Energiapalvelu on selainpohjainen energiamuotojen vertailupalvelu uusiutuvaan energiaan siirtymistä harkitseville.

20.1.2014

1
2
3
4
5
Seuraava Viimeinen