Asuminen - uutiset

1
2
3
4
...
8
Seuraava Viimeinen

Julkaistu
Espoon keskukseen aktiivinen kaupunkipuisto

Suunnitelman ydin on luoda uudenlainen vesielementti ja aktiivinen kaupunkipuisto jokilaaksoon.

30.1.2015
Espoon kaupunki ja Demos Helsinki rakentamaan uusia kestävien elämäntapojen palveluja

Ilmastonmuutos ja kilpailu hupenevista luonnonvaroista muuttavat yhteiskuntaamme merkittävästi seuraavina vuosikymmeninä. Millainen on hyvinvoiva Espoo, jossa ilmastopäästöt on saatu laskuun ohjaamalla kaupunkilaisten kestäviä valintoja? Ketkä ovat avainasemassa kehittämässä tulevaisuuden asumisen, liikkumisen ja syömisen ratkaisuja?

26.1.2015
Rakastetaan Espoo kestävämmäksi

Espoo on selviytynyt finaaliin WWF:n kansainvälisessä Earth Hour City Challenge –kilpailussa. Kilpailun tavoitteena on selvittää ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit. Kaupunkien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on keskeinen, sillä yli 70 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu kaupungeissa.

26.1.2015
Tehtävä Leppävaarassa: kaupunkisuunnittelun vuorovaikusta virtuaalikaupungissa

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on julkaissut kaupunkimallin Espoon Leppävaarasta, joka auttaa hahmottamaan alueen kaavoitus- ja rakennushankkeita sekä niiden alustavia ideoita.

21.1.2015
Karhusuon koulu kasvaa koulukeskukseksi

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Karhuniitynmäen asemakaavaehdotusta 21.1.2015.

20.1.2015
Metro vie Tapiolaa uuteen aikaan ja Otaniemessä väreilee

Tapiolassa sykkii innovaatiopuutarha.

18.12.2014
Nuoret pääsivät keskiöön asumisen suunnittelussa

Joukko espoolaisia nuoria osallistui asumisen ja asuinalueiden suunnitteluun työpajoissa, joissa ideoitiin asuinrakentamista nuorten unelmien ja tarpeiden pohjalta. Nuoret toivovat edullisia ja muunneltavia asuntoja, yhteisöllisyyttä, popup-tiloja, työllistymismahdollisuuksia, hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluja lähelle kotia.

5.12.2014
Parasta kaupunkia Espooseen, vastaa kyselyihin

Nyt saa esittää toiveita! Listaa unelmasi Espoosta. Millaisessa kaupungissa on toiveidesi koti? Entä millainen on unelmien virkistysalue? Yritykset ovat tervetulleita osallistumaan karttapohjaisiin verkkokyselyihin!

1.12.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 26.11.2014

Kivenlahden metrovyöhykkeen osayleiskaava ehdotus jätettiin pöydälle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus palauttettiin valmisteluun. Lautakunta käsitteli myös Keilaniemen Fortumin tornin asuinkäyttöön muuttamisen mahdollistavaa asemakaavan ehdotusta

27.11.2014
Finnoon asukasillassa keskusteltiin Finnovikenin lintukosteikon hoitosuunnitelmasta

Asukkaat kommentoivat Finnovikenin kosteikon hoitosuunnitelmaa, kun suunnitelman toinen vaihe esitellään kuntalaisille.

25.11.2014
Espoo uudistaa pysäköinnin periaatteita

Pysäköinnin järjestäminen on osa kestävää yhdyskuntasuunnittelua ja liikennejärjestelmää. Pysäköintipaikkojen oikealla määrällä ja käytön tehostamisella saadaan pysäköinnin järjestämisen kustannuksia pienemmiksi.

24.11.2014
Tervetuloa kokeilemaan arkea helpottavia palveluita Espoon keskuksen lähialueilla!

InnoEspoo-hankkeessa testataan yhdessä PiggyBaggy-tavarakimppakyydin kanssa arkea helpottavia palveluja Kauppakeskus Entressen OppiPopappi-tilassa marras-joulukuussa 2014. Testattavat palvelut työllistävät nuoria, mahdollistavat kaupunkien budjettien kiristyessäkin joustavat kotiinkuljetukset kotona asuville senioreille ja liikuntarajoitteisille sekä helpottavat kiireisten työssäkäyvien arkea.

24.11.2014
Espoo on yhdistänyt onnistuneesti kaupungin kasvun ja liito-oravan suojelun

Espoon ympäristökeskuksen järjestämässä Liito-oravat kaupunkioloissa -seminaarissa kokoontui tiistaina 11.11.2014 yli 150 maankäytön suunnittelijaa, ympäristöasiantuntijaa ja virkamiestä kunnista ja valtion ympäristöhallinnosta kuulemaan, miten tiiviin metrokaupungin kehittyminen ja suunnittelu sekä liito-oravan suojelu on sovitettu menestyksekkäästi yhteen Espoossa.

18.11.2014
Espoossa kulttuuri näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Espoolainen kulttuuri on parhaimmillaan ainutlaatuisia taide-elämyksiä museoissa tai kauppakeskuksissa, suuria tunteita teattereissa ja kodikasta tunnelmaa konserteissa.

17.11.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 12.11.2014

Kerassa luodaan edellytykset hiilineutraalille asumiselle ja työskentelylle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus jätettiin pöydälle.

13.11.2014
Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle Rusthollarinkatu yhteen, Plantagenia vastapäätä. Ovet avataan asiakkaille 22. marraskuuta 2014.

13.11.2014
Finnovikenin kosteikon hoitosuunnitelma

Finnoon lintukosteikko saa hoito- ja käyttösuunnitelman. Asukkaat pääsevät kommentoimaan suunnitelmaa, kun suunnitelman toinen vaihe esitellään kuntalaisille.


12.11.2014
Kesäinen neuvonta paljasti haja-asutusten jätevesien käsittelyn olevan kunnossa Espoossa

Hajajätevesineuvontaa saaneiden vapaa-ajan kiinteistöjen omistajista vain 20 prosenttia ja vakituisesti asuttujen kiinteistöjen omistajista vain noin 30 prosenttia neuvottiin uusimaan jätevesijärjestelmänsä.

12.11.2014
Tapiolan keskustassa kova rakentamisvauhti, Leimuniitty uuteen loistoon

Tapiolan keskustan uudistaminen pääsi kesällä täyteen vauhtiin, kun LähiTapiola aloitti kauppakeskus Ainoan toisen vaiheen ja Kirjokannen asuntojen rakennustyöt ja purki pois ns. Aslakin talon. Kaupunki on käynnistänyt Otsolahteen ulottuvan Leimuniityn perusteellisen uudistamisen. Samassa yhteydessä rakennetaan Tapiolanympyrä, jonka sisäkehältä pääsee ajamaan keskuspysäköintiin.

30.10.2014
Espoon kaupungin työntekijät polkivat Kilometrikisassa paremman kaupungin ja maailman puolesta

Kilometrikisa innostaa vuosittain tuhansia ihmisiä säännölliseen työmatkapyöräilyyn ja aiheuttaa pyöräilyriippuvuutta ympäri Suomea. Espoon kaupunki osallistui Kilometrikisaan jo kahdeksatta kertaa, ja joka vuosi kisa on kasvattanut suosiotaan. Tänä vuonna mukana oli 64 joukkuetta Espoon kaupungin eri työyksiköistä. Yhteensä Espoon 550 mukana ollutta työntekijää polkivat kisan aikana 411 001 km ...

29.10.2014

1
2
3
4
...
8
Seuraava Viimeinen