Asuminen - uutiset

1
2
3
4
...
6
Seuraava Viimeinen

Julkaistu
Vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausavustusten hakeminen vuoden 2014 lisämäärärahasta

Valtion varoista myönnettäviä avustuksia voidaan hakea Espoossa sijaitsevien ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien vanhusten ja vammaisten asuntojen korjauksiin sosiaalisin perustein.

12.8.2014
Finnoonojan ja Lukupuron virtavesitalkoilla autetaan lähipuron uhanalaista taimenta

Virtavesien kunnostustalkoissa elvytetään puronuomaa luonnontilaltaan monimuotoisemmaksi sekä luodaan taimenille kutu- ja suojapaikkoja. Talkoot pidetään Finnoonojalla lauantaina 9.8. ja Lukupurolla lauantaina 4.10. klo 10 alkaen. Aikaisemmat talkootoimet ovat onnistuneesti muuttaneet virtavesien tilaa paremmaksi, joten tule mukaan jatkamaan puroekosysteemien kunnostamista.

24.7.2014
Länsiväylän parantamiseen tähtäävä Länsimetron liityntäyhteydet -hanke käynnistyy

Käynnistymässä oleva hanke parantaa joukkoliikenteen sujuvuutta ja vähentää ruuhkia Länsiväylällä. Työt alkavat heinä-elokuussa uusien joukkoliikennekaistojen rakentamisella Espoonlahden ja Matinkylän välille. Alueen asumisviihtyisyyttä lisätään täydentämällä meluntorjuntaa ja kehittämällä kevyen liikenteen verkostoa.

15.7.2014
Vihreät ovet –päivänä 30.8. kuka tahansa voi esitellä kokemuksiaan uusista energiamuodoista

Ensimmäisen kerran järjestettävässä Vihreät ovet -tapahtumassa 30.8. asukkaat, yritykset ja kaupungit ympäri Suomea avaavat ovensa ja kertovat kokemuksistaan energiatehokkuusratkaisujen hankinnasta ja käytöstä. Tapahtumalla edistetään uusien energiaratkaisujen ja uusiutuvan energian käyttöönottoa. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kohteisiin, jotka eivät tavallisesti ole avoinna yleisölle.

10.7.2014
Rakentamisen takauslainojen ja niille myönnettävien käynnistysavustusten hakemusmenettely pääkaupunkiseudulla

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) vuokra-asuntojen rakentamiseen tarkoitettujen 20-vuoden takauslainojen ja niihin liittyvien käynnistysavustusten haku päättyy 29.8.2014.

26.6.2014
Bondaksen silta valettiin

Bondaksen silta sai tänään betonikannen. Finnevikinsilta valetaan syyskuussa. Valmistuessaan se tulee olemaan Espoon pisin silta, yhteensä 364,6 metriä.

17.6.2014
Erityisryhmien investointiavustukset ja korkotukilainat 2015 haettavina

Erityisryhmien investointiavustukset ja korkotukilainat 2015 ovat haettavina 29.8. asti.

16.6.2014
Robotti kävelyllä Vaakunapolulla Espoon keskuksessa

Vaakunapolun varrella, Espoon keskuksessa voit kohdata jättiläismäisen robotin. Kesäinen ympäristötaidenäyttely Espoon keskuksen ympäristössä 15.6.-31.8.

13.6.2014
Tutkijat suosittelevat pääkaupunkiseudulle monikeskuksista yhdyskuntarakennetta.

Espoon kaupunkisuunnittelu sai kehuja onnistuneesta ja toimivasta kaupunkikeskuksesta. Lue tutkijoiden visiosta.​

13.6.2014
Laaja selvitys liito-oravien ja maankäytön yhteensovittamisesta Espoossa julkaistu

Selvitys liito-oravien ja maankäytön yhteensovittamisesta on Suomessa uraauurtava. Vastaavia kokonaisvaltaisia tarkasteluja ei aiemmin ole tehty, joten tärkeä osa työtä on ollut keinojen ja soveltuvien suunnittelumenetelmien määrittäminen.

12.6.2014
Otaniemeen lisää opiskelija-asuntoja

Otaniemen entisen Poliisiopiston tontilta varataan yhteensä noin 8 500 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle (HOAS) ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle (AYY) opiskelija-asuntojen suunnittelua varten.

30.5.2014
Esisopimus allekirjoitettu: Niittykummun metrokorttelin rakentaminen alkaa

Niittykummun metrokorttelin kiinteistökaupan esisopimuksen allekirjoittaminen potkaisee liikkeelle Niittykummun keskuksen kehittämisen. Kohteen toteutus on tarkoitus aloittaa vuoden 2015 alkupuolella.

27.5.2014
Katso lähialueellasi toteutetut uusiutuvat energiaratkaisut ja energiatehokkaat rakennukset

Energiakartan avulla voit tutustua Espoossa toteutettuihin uusiutuvan energian käyttökohteisiin sekä energiatehokkaisiin rakennuksiin. Kartta edistää tiedonvaihtoa ratkaisujen toteuttajien ja vastaavia hankintoja harkitsevien kesken. Lisätietoa kohteista löydät klikkaamalla kartalla olevia symboleja.

21.5.2014
Matinkylään lisää asumista

Matinkallion asuinalueelle Matinkylään suunnitellaan kerrostaloja yli 300 asukkaalle Fortumin puretun lämpövoimalaitoksen tontille. Pysäköintipaikat sijoitetaan maanalaiseen pysäköintilaitokseen. Tontin rakennusoikeus nousee 14 000 kerrosneliömetriin.

9.5.2014
Espoon kaupunki vuokraa ja myy omakotitontteja omatoimiseen rakentamiseen

Espoon kaupunki luovuttaa 91 omakotitonttia omatoimiseen rakentamiseen syksyllä 2014 järjestettävän tonttihaun kautta. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata.

2.5.2014
Asuntoja Fortumin torniin Keilaniemessä

Fortumin nykyinen toimistotorni Keilaniemessä vaatii mittavan peruskorjauksen. Rakennuksen peruskorjaaminen toimistokäyttöön ei enää ole mahdollista, koska rakennukseen ei voi toteuttaa moderneja ja joustavia toimitiloja. Tästä syystä Fortumin tarkoitus on siirtää pääkonttorinsa Keilaniemen pohjoisosaan rakennettavaan uuteen nykyaikaiseen toimistorakennukseen Keilaranta Toweriin.

30.4.2014
Siisti pääkaupunkiseutu -talkoiden ilmoittautuminen loppusuoralla

Talkoisiin ehtii vielä ilmoittautua runsaan viikon ajan Espoon verkkosivuilla www.espoo.fi/talkoot, ilmoittautuminen päättyy perjantaina 9. toukokuuta. Siivoustalkoot jatkuvat toukokuun 23. päivään asti.

30.4.2014
Finnoon laaja-alainen energiasuunnitelma voitti Tekesin Fiksu energia -kilpailun

Finnoon laaja-alainen energiasuunnitelma vei voiton Tekesin Fiksu energia -kilpailussa. Ehdotuksen takana ovat Finnoon aluekehityshanke ja Fortum, mutta aluetta rakentamassa ja suunnittelemassa on useita muitakin kehitysinnokkaita, kotimaisia yrityksiä.

28.4.2014
Mistä löytyvät lepakoiden päiväpiilot, entä missä sudenkorennot viihtyvät?

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on tekemässä keväällä ja tulevana kesänä luontoselvitystä Söderskogin, Kolmperän, Korsbackan, Träskändan, Puustellinmäen ja Otaniemen alueilla.

17.4.2014
Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat

Suunnittelijan ja rakentajan sähköiset palvelut paranevat Espoossa. Monille tuttu rakennuspiirustusten kauppapaikka on saanut kylkeensä kaavan pohjakartan (kantakartan) ja maaperätietojen myyntipalvelun.

17.4.2014

1
2
3
4
...
6
Seuraava Viimeinen