Asuminen - uutiset

1
2
3
4
...
8
Seuraava Viimeinen

Julkaistu
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 25.2.2015

Lautakunta palautti Finnsinmäen kaavan uudelleen valmisteltavaksi. Käsittelyssä olivat myös pysäköinnin periaatteet, Otaniemen keskus ja Finnoo-Djupsundsbäcken.

3.3.2015
Tähtitaloja puutarhakaupunkiin

Maanomistajat WeeGee Oy ja Skanska Talonrakennus Oy järjestivät yhdessä suunnittelukilpailun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Puutarhassa”. Asemakaavan muutos on laadittu voittaneen ehdotuksen pohjalta.

24.2.2015
Maan paras kaupunginosa haussa

Espoossa järjestetään elokuussa valtakunnalliset kotiseutupäivät. Tapahtuman pääjärjestäjänä on Suomen Kotiseutuliitto. Päivillä myös julkistetaan Vuoden kaupunginosa. Nyt on paras aika antaa äänensä omalle suosikilleen.

23.2.2015
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 4.2.2015

Espoon liikenneverkkovisio hyväksyttiin ehdotuksen mukaan jatkovalmisteluohjein. Lautakunta palautti Kirkkojärvenpuiston suunnitelman valmisteluun todeten, että uusi järvi tulee toteuttaa esitettyä havainnekuvaa laajempana ja pysyvänä kaupunkirakenne-elementtinä.

5.2.2015
Espoon keskukseen aktiivinen kaupunkipuisto

Suunnitelman ydin on luoda uudenlainen vesielementti ja aktiivinen kaupunkipuisto jokilaaksoon.

30.1.2015
Espoon kaupunki ja Demos Helsinki rakentamaan uusia kestävien elämäntapojen palveluja

Ilmastonmuutos ja kilpailu hupenevista luonnonvaroista muuttavat yhteiskuntaamme merkittävästi seuraavina vuosikymmeninä. Millainen on hyvinvoiva Espoo, jossa ilmastopäästöt on saatu laskuun ohjaamalla kaupunkilaisten kestäviä valintoja? Ketkä ovat avainasemassa kehittämässä tulevaisuuden asumisen, liikkumisen ja syömisen ratkaisuja?

26.1.2015
Rakastetaan Espoo kestävämmäksi

Espoo on selviytynyt finaaliin WWF:n kansainvälisessä Earth Hour City Challenge –kilpailussa. Kilpailun tavoitteena on selvittää ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit. Kaupunkien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on keskeinen, sillä yli 70 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu kaupungeissa.

26.1.2015
Tehtävä Leppävaarassa

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on julkaissut kaupunkimallin Espoon Leppävaarasta, joka auttaa hahmottamaan alueen kaavoitus- ja rakennushankkeita sekä niiden alustavia ideoita.

21.1.2015
Karhusuon koulu kasvaa koulukeskukseksi

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Karhuniitynmäen asemakaavaehdotusta 21.1.2015.

20.1.2015
Metro vie Tapiolaa uuteen aikaan ja Otaniemessä väreilee

Tapiolassa sykkii innovaatiopuutarha.

18.12.2014
Nuoret pääsivät keskiöön asumisen suunnittelussa

Joukko espoolaisia nuoria osallistui asumisen ja asuinalueiden suunnitteluun työpajoissa, joissa ideoitiin asuinrakentamista nuorten unelmien ja tarpeiden pohjalta. Nuoret toivovat edullisia ja muunneltavia asuntoja, yhteisöllisyyttä, popup-tiloja, työllistymismahdollisuuksia, hyviä liikenneyhteyksiä ja palveluja lähelle kotia.

5.12.2014
Parasta kaupunkia Espooseen, vastaa kyselyihin

Nyt saa esittää toiveita! Listaa unelmasi Espoosta. Millaisessa kaupungissa on toiveidesi koti? Entä millainen on unelmien virkistysalue? Yritykset ovat tervetulleita osallistumaan karttapohjaisiin verkkokyselyihin!

1.12.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 26.11.2014

Kivenlahden metrovyöhykkeen osayleiskaava ehdotus jätettiin pöydälle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus palauttettiin valmisteluun. Lautakunta käsitteli myös Keilaniemen Fortumin tornin asuinkäyttöön muuttamisen mahdollistavaa asemakaavan ehdotusta

27.11.2014
Finnoon asukasillassa keskusteltiin Finnovikenin lintukosteikon hoitosuunnitelmasta

Asukkaat kommentoivat Finnovikenin kosteikon hoitosuunnitelmaa, kun suunnitelman toinen vaihe esitellään kuntalaisille.

25.11.2014
Espoo uudistaa pysäköinnin periaatteita

Pysäköinnin järjestäminen on osa kestävää yhdyskuntasuunnittelua ja liikennejärjestelmää. Pysäköintipaikkojen oikealla määrällä ja käytön tehostamisella saadaan pysäköinnin järjestämisen kustannuksia pienemmiksi.

24.11.2014
Tervetuloa kokeilemaan arkea helpottavia palveluita Espoon keskuksen lähialueilla!

InnoEspoo-hankkeessa testataan yhdessä PiggyBaggy-tavarakimppakyydin kanssa arkea helpottavia palveluja Kauppakeskus Entressen OppiPopappi-tilassa marras-joulukuussa 2014. Testattavat palvelut työllistävät nuoria, mahdollistavat kaupunkien budjettien kiristyessäkin joustavat kotiinkuljetukset kotona asuville senioreille ja liikuntarajoitteisille sekä helpottavat kiireisten työssäkäyvien arkea.

24.11.2014
Espoo on yhdistänyt onnistuneesti kaupungin kasvun ja liito-oravan suojelun

Espoon ympäristökeskuksen järjestämässä Liito-oravat kaupunkioloissa -seminaarissa kokoontui tiistaina 11.11.2014 yli 150 maankäytön suunnittelijaa, ympäristöasiantuntijaa ja virkamiestä kunnista ja valtion ympäristöhallinnosta kuulemaan, miten tiiviin metrokaupungin kehittyminen ja suunnittelu sekä liito-oravan suojelu on sovitettu menestyksekkäästi yhteen Espoossa.

18.11.2014
Espoossa kulttuuri näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Espoolainen kulttuuri on parhaimmillaan ainutlaatuisia taide-elämyksiä museoissa tai kauppakeskuksissa, suuria tunteita teattereissa ja kodikasta tunnelmaa konserteissa.

17.11.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 12.11.2014

Kerassa luodaan edellytykset hiilineutraalille asumiselle ja työskentelylle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus jätettiin pöydälle.

13.11.2014
Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle Rusthollarinkatu yhteen, Plantagenia vastapäätä. Ovet avataan asiakkaille 22. marraskuuta 2014.

13.11.2014

1
2
3
4
...
8
Seuraava Viimeinen