Asuminen - uutiset

1
2
3
4
...
7
Seuraava Viimeinen

Julkaistu
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 26.11.2014

Kivenlahden metrovyöhykkeen osayleiskaava ehdotus jätettiin pöydälle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus palauttettiin valmisteluun. Lautakunta käsitteli myös Keilaniemen Fortumin tornin asuinkäyttöön muuttamisen mahdollistavaa asemakaavan ehdotusta

27.11.2014
Finnoon asukasillassa keskusteltiin Finnovikenin lintukosteikon hoitosuunnitelmasta

Asukkaat kommentoivat Finnovikenin kosteikon hoitosuunnitelmaa, kun suunnitelman toinen vaihe esitellään kuntalaisille.

25.11.2014
Espoo uudistaa pysäköinnin periaatteita

Pysäköinnin järjestäminen on osa kestävää yhdyskuntasuunnittelua ja liikennejärjestelmää. Pysäköintipaikkojen oikealla määrällä ja käytön tehostamisella saadaan pysäköinnin järjestämisen kustannuksia pienemmiksi.

24.11.2014
Tervetuloa kokeilemaan arkea helpottavia palveluita Espoon keskuksen lähialueilla!

InnoEspoo-hankkeessa testataan yhdessä PiggyBaggy-tavarakimppakyydin kanssa arkea helpottavia palveluja Kauppakeskus Entressen OppiPopappi-tilassa marras-joulukuussa 2014. Testattavat palvelut työllistävät nuoria, mahdollistavat kaupunkien budjettien kiristyessäkin joustavat kotiinkuljetukset kotona asuville senioreille ja liikuntarajoitteisille sekä helpottavat kiireisten työssäkäyvien arkea.

24.11.2014
Espoo on yhdistänyt onnistuneesti kaupungin kasvun ja liito-oravan suojelun

Espoon ympäristökeskuksen järjestämässä Liito-oravat kaupunkioloissa -seminaarissa kokoontui tiistaina 11.11.2014 yli 150 maankäytön suunnittelijaa, ympäristöasiantuntijaa ja virkamiestä kunnista ja valtion ympäristöhallinnosta kuulemaan, miten tiiviin metrokaupungin kehittyminen ja suunnittelu sekä liito-oravan suojelu on sovitettu menestyksekkäästi yhteen Espoossa.

18.11.2014
Espoossa kulttuuri näkyy, kuuluu ja tuntuu.

Espoolainen kulttuuri on parhaimmillaan ainutlaatuisia taide-elämyksiä museoissa tai kauppakeskuksissa, suuria tunteita teattereissa ja kodikasta tunnelmaa konserteissa.

17.11.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 12.11.2014

Kerassa luodaan edellytykset hiilineutraalille asumiselle ja työskentelylle,Espoonlahden keskuksen kauppakeskus Lippulaivan ehdotus jätettiin pöydälle.

13.11.2014
Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa uuden kaupan Espoon Suomenojalle Rusthollarinkatu yhteen, Plantagenia vastapäätä. Ovet avataan asiakkaille 22. marraskuuta 2014.

13.11.2014
Finnovikenin kosteikon hoitosuunnitelma

Finnoon lintukosteikko saa hoito- ja käyttösuunnitelman. Asukkaat pääsevät kommentoimaan suunnitelmaa, kun suunnitelman toinen vaihe esitellään kuntalaisille.


12.11.2014
Kesäinen neuvonta paljasti haja-asutusten jätevesien käsittelyn olevan kunnossa Espoossa

Hajajätevesineuvontaa saaneiden vapaa-ajan kiinteistöjen omistajista vain 20 prosenttia ja vakituisesti asuttujen kiinteistöjen omistajista vain noin 30 prosenttia neuvottiin uusimaan jätevesijärjestelmänsä.

12.11.2014
Tapiolan keskustassa kova rakentamisvauhti, Leimuniitty uuteen loistoon

Tapiolan keskustan uudistaminen pääsi kesällä täyteen vauhtiin, kun LähiTapiola aloitti kauppakeskus Ainoan toisen vaiheen ja Kirjokannen asuntojen rakennustyöt ja purki pois ns. Aslakin talon. Kaupunki on käynnistänyt Otsolahteen ulottuvan Leimuniityn perusteellisen uudistamisen. Samassa yhteydessä rakennetaan Tapiolanympyrä, jonka sisäkehältä pääsee ajamaan keskuspysäköintiin.

30.10.2014
Espoon kaupungin työntekijät polkivat Kilometrikisassa paremman kaupungin ja maailman puolesta

Kilometrikisa innostaa vuosittain tuhansia ihmisiä säännölliseen työmatkapyöräilyyn ja aiheuttaa pyöräilyriippuvuutta ympäri Suomea. Espoon kaupunki osallistui Kilometrikisaan jo kahdeksatta kertaa, ja joka vuosi kisa on kasvattanut suosiotaan. Tänä vuonna mukana oli 64 joukkuetta Espoon kaupungin eri työyksiköistä. Yhteensä Espoon 550 mukana ollutta työntekijää polkivat kisan aikana 411 001 km ...

29.10.2014
Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksiä 15.10.2014

Espoon virastokeskus rakentuu kaavaehdotuksen mukaisesti. Lautakunta palautti Keilaniemen ehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi.

16.10.2014
Ei puutarhajätteitä eikä vieraslajeja metsiin

Espoon ympäristökeskus muistuttaa, että puutarhajätteiden, kuten lehtien ja risujen, vienti ja jättäminen yleisille metsä-, puisto-, viher-, katu- ja vesialueille on kielletty (Espoon kaupungin ympäristönsuojelumääräykset 15 §). Lisäksi luonnonsuojelulain 43 § kieltää levittämästä luontoon sellaisia vieraslajeja, joista voi syntyä pysyvä kanta. Nämä kiellot koskevat luonnollisesti myös toisten ...

10.10.2014
Ensimmäinen tontinvalintatilaisuus järjestetään maanantaina 17.11.

Valintatilaisuuteen on kutsuttu ne tontinhakijat, jotka saivat arvonnassa arvontanumeron 1-105. Tonttien varaustilannetta päivitetään reaaliaikaisesti sekä kaupungin karttapalvelussa että internetsivuilla.

10.10.2014
Espoosta pyöräilykaupunki

Espoossa on laadittu pyöräilyn edistämisohjelma vuosille 2013-2024.

9.10.2014
Oletko kartalla?

Espoon kaupungin uusiutuvaa energiaa ja tehokkaita energiaratkaisuja hyödyntävät kohteet on lisätty koko Euroopan kattavaan, Suomessa VTT:n ylläpitämään karttapalveluun. Palvelun tarkoituksena on levittää tietoa uusiutuvia energialähteitä hyödyntävistä ja energiatehokkaista kohteista. Tutki karttapalvelusta, mitä naapuristostasi löytyy.

8.10.2014
OppiPopappi Espoon keskuksessa

Kädentaitoja kauppakeskuksessa vai filosofiaa kauppareissulla? Opi autontuunauksesta vaimosi shoppaillessa tai tutustu paikallisten uusien yritysten uutuustuotteisiin.

26.9.2014
Asuntoja Fortumin torniin ja sen viereen

Keilaniemeen suunnitteilla oleva kaavamuutos mahdollistaa asumista 600 uudelle asukkaalle. Fortumin 84-metrinen peruskorjaustarpeessa oleva toimistotorni muutetaan asuin- ja palvelukäyttöön. Viereiselle tyhjälle tontille rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, joista tulee lähes yhtä korkeita kuin Fortumin torni.

25.9.2014
Virastokeskuksen ja kaupungintalon ympäristö uudistuvat voimakkaasti

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Virastokeskuksen asemakaavan muutosehdotusta 2.10. Kaavamuutoksen tavoitteena on elävöittää radan pohjoispuolta ja hakea positiivista muutosta virastokeskuksen nykyiseen kaupunkikuvaan.

24.9.2014

1
2
3
4
...
7
Seuraava Viimeinen