Matinkylä - lähiöstä kaupunkikeskukseksi

Matinkylän rantaMatinkylän kaupunkikeskuksen omaleimaiset osat ovat kasvaneet vuosien saatossa yhteen ja muodostavat melko yhtenäisen kaupunkialueen.

Asuinalueet sijaitsevat Länsiväylän molemmin puolin Gräsanojan ja Finnoon laakson välissä. Idässä rajana on Kehä II moottoritie. Vaikka vilkkaat liikenneväylät kulkevat Matinkylän läpi, alue on suurelta osalta luonnonläheinen ja hiljainen.

Maaston muodot vaihtelevat kallioselänteistä keskuspuiston vihreyteen. Monimuotoiselta rantaviivalta avautuvat upeat näkymät saaristoon ja ulapalle.

Matinkylän keskustassa ovat tarjolla kaupunkielämän edut, sillä päivittäisessä elämässä tarvittavat palvelut ovat lähellä kävelymatkan päässä. Ympärillä avautuvat laajat ja vaihtelevat virkistys- ja ulkoilumaastot.

Tulevaisuudessa Matinkylä tiivistyy ja täydentyy. Länsimetro tuo tullessaan lisää myös asuntoja ja palveluja.  Matinkylästä tulee entistä kaupunkimaisempi.

Pysäköinti puhuttaa ja pyöräilystä saa lisäpuhtia, entä miten tullaan energiaviisaaksi? 10.4.2014
Vuoden 2014 kaavoituskatsauksessa luodaan katse ajankohtaisiin kaavoihin ja tulevaan. Lue myös, mikä Otaniemessä väreilee.
icon

Suur-Matinkylän uutiset

icon

Suur-Matinkylän tapahtumia

Muuta aiheestaJulkaistu 19.1.2012 klo 17.00 , päivitetty 12.3.2014 klo 9.43