Siisti pääkaupunkiseutu puhtaanapitotalkoot

talkoologo.jpgSiisti pääkaupunkiseutu on yhteishanke, jossa Helsinki, Kauniainen, Espoo ja Vantaa koordinoivat yhdessä keväisin pidettävät yleisten alueiden puhtaanapitotalkoot.

Talkoolaisille ei makseta rahallista korvausta vaan Espoon kaupunki jakaa jätesäkkejä ja lainaa roskapihtejä talkoolaisten käyttöön. Ilmoittautumisen yhteydessä talkoolaiset voivat halutessaan ilmoittaa paikan josta kaupunki noutaa roskasäkit talkoiden jälkeen.

Siisti pääkaupunkiseutu puhtaanapitotalkoissa  asukkaat voivat siivota lähiympäristöään irtoroskasta esim. paperit, tölkit, pullot ja metalliromut. Talkoot on tarkoitettu yleisten alueiden siivoamiseen. Pihoilta ja kiinteistöistä ei kerätä roskia näissä talkoissa.

Eloperäistä jätettä, ongelmajätettä tai elektroniikka ei talkoissa kerätä, niistä voi antaa palautetta Teknisen keskuksen asiakaspalveluun.

Kevään talkoot 2015

Pääkaupunkiseudun joka keväiset talkoot lähestyvät jälleen. Ilmoittautumisaika talkoisiin on 30.3.-8.5.2015. Talkoita järjestetään 7.4.-24.5.2015 välisenä aikana. Lisätietoa talkoista ja ilmoittautumislinkki tulee tälle sivulle maaliskuussa.

Lisätietoja: asiakaspalvelu puh. 09 816 25100 

Uutiset

RSS
  • Meidän puisto -toimintamallissa kokeillaan toimintaa, jossa vapaaehtoiset voivat pitää lähiluonnossaan sijaitsevan puistoalueen paremmassa kunnossa kuin mihin kaupungin huoltoluokitus riittäisi.
  • Virtavesien kunnostustalkoissa elvytetään puronuomaa luonnontilaltaan monimuotoisemmaksi sekä luodaan taimenille kutu- ja suojapaikkoja. Talkoot pidetään Finnoonojalla lauantaina 9.8. ja Lukupurolla lauantaina 4.10. klo 10 alkaen. Aikaisemmat talkootoimet ovat onnistuneesti muuttaneet virtavesien tilaa paremmaksi, joten tule mukaan jatkamaan puroekosysteemien kunnostamista.
  • Espoon ympäristökeskus haastaa kaikki espoolaiset järjestämään vieraslajitalkoita haitallisten ja voimakkaasti leviävien vieraslajien torjumiseksi. Jättipalsami, kurtturuusu, espanjansiruetana sekä muut vieraslajit uhkaavat leviämisellään tukahduttaa alkuperäiset ja luontaiset keto- ja niittykasvimme.
  • Siisti Biitsi -talkoissa kerättiin roskia rannoilta. Ympäristölautakunta sekä kuntalaiset siivosivat Soukassa rantoja. Rantojen siivoaminen roskista on helppo ja merkityksellinen tapa vaikuttaa omaan lähiympäristöön. Roskat rannoilla vähentävät viihtyisyyttä sekä aiheuttavat haittaa meren eliöille. Roskaantumisen vähentämiseen paras keino on sen ehkäisy.
  • Siisti Biitsi -talkoita järjestetään 12.–25.5.2014. Espoossa satoja kuntalaisia siivoaa rantoja roskista. Torstaina 22.5. on kaikille espoolaisille avoimet Espoon ympäristölautakunnan talkoot Soukassa klo 18–20.
Julkaistu 10.4.2012 klo 14.46 , päivitetty 4.3.2015 klo 9.30