Talkoot

Osallistu talkootoimintaan järjestämällä omat talkoot tai tulemalla mukaan talkoisiin. Espoossa on monia eri talkoomuotoja, joiden kautta voit vaikuttaa omaan lähiympäristöösi.

Katso alla olevien linkkien kautta lisätietoja eri talkoomuodoista ja lähde rohkeasti mukaan! Talkoolaisille ei makseta rahallista korvausta. 

Pienet roskatalkoot
Kevään puhtaanapitotalkoot
Syksyn puhtaanapitotalkoot
Vieraslajitalkoot
Perinnemaisematalkoot
Järvikunnostustalkoot
Virtavesitalkoot

Syksyn puhtaanapitotalkoot 15.8.2015 klo 0.00
Ilmoittaudu mukaan roskiensiivoustalkoisiin! Asukkaat voivat siivota lähiympäristöään irtoroskasta esim. paperit, tölkit, pullot ja metalliromut. Talkoot on tarkoitettu yleisten alueiden siivoamiseen. Espoon kaupunki jakaa jätesäkkejä ja lainaa roskapihtejä.

Uutiset

RSS
  • Viime vuonna aktiiviset ja uutterat talkoolaiset siirsivät elokuussa Finnoonojalla ja lokakuussa Lukupurolla yli 80 tonnia soraa ja kiviä puroon vesieliöiden iloksi. Koekalastusten ja kutuhavaintojen perusteella usean vuoden talkootyö Espoon eri kaupunkipuroilla on tuottanut näkyviä tuloksia, joiden innoittamina virtavesitalkoita jatketaan myös tänä vuonna. Finnoonojalla järjestetään talkoot lauantaina 5.9. ja Lukupurolla lauantaina 3.10.
  • Kevään aikana Espoossa siivottiin roskia lähiympäristöstä talkoovoimin. Talkoita järjestettiin kaikkiaan lähes 100 kpl joihin osallistui ennätykselliset 9 000 henkilöä! Määrä kolminkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna. Seuraavaksi vuorossa ovat vieraslajitalkoot!

Tapahtumat

RSS
  • Virtavesitalkoot Finnoonojalla
    5.9.2015 klo 10.00
    Tule mukaan elvyttämään purouomaa luonnontilaisemmaksi sekä luomaan taimenille kutu- ja suojapaikkoja.
  • Tervetuloa Nuuksion kansallispuiston Punjonsuon talkoisiin lauantaina 5.9. klo 10–16. Punjonsuo on yksi isoimmista soista kansallispuistossa, ja pidettävissä talkoissa lapioidaan ojaan turvetta sen osittain täyttämiseksi sekä rakennetaan patoja. Tarkoitus on nopeuttaa ojan umpeenkasvua ja nostaa vedenpinnan tasoa ja siten nopeuttaa suon palautumista luonnontilaan.
Julkaistu 17.4.2015 klo 12.31 , päivitetty 2.7.2015 klo 13.07