Talkoot

Osallistu talkootoimintaan järjestämällä omat talkoot tai tulemalla mukaan talkoisiin. Espoossa on monia eri talkoomuotoja, joiden kautta voit vaikuttaa omaan lähiympäristöösi.

Katso alla olevien linkkien kautta lisätietoja eri talkoomuodoista ja lähde rohkeasti mukaan! Talkoolaisille ei makseta rahallista korvausta. Talkooporukan mukaan houkuttelemiseksi voit käyttää talkooviestintään liittyviä materiaaleja. 

Pienet roskatalkoot
Kevään puhtaanapitotalkoot
Syksyn puhtaanapitotalkoot
Vieraslajitalkoot
Perinnemaisematalkoot
Järvikunnostustalkoot
Virtavesitalkoot

Rantojen puhdistustalkoot 1.5.2016 klo 8.00
Innostu, päätä talkoopäivä ja -paikka, kokoa kasaan talkooporukka ja kerää roskat rannalta hyvässä seurassa. Ilmoita talkoista kaupungille, niin saat lainaan roskapihdit, jätesäkkejä talkoita varten sekä myös noudon talkoissa kerätyille roskille.

Uutiset

RSS
  • Espoossa järjestetään keväiset puhtaanapitotalkoot, joissa siivotaan oma lähiympäristö viihtyisämmäksi. Talkoot antavat kuntalaiselle mahdollisuuden ottaa roskapihdit omiin käsiin ja vaikuttaa oman ympäristönsä siisteyteen.
  • Viime vuonna aktiiviset ja uutterat talkoolaiset siirsivät elokuussa Finnoonojalla ja lokakuussa Lukupurolla yli 80 tonnia soraa ja kiviä puroon vesieliöiden iloksi. Koekalastusten ja kutuhavaintojen perusteella usean vuoden talkootyö Espoon eri kaupunkipuroilla on tuottanut näkyviä tuloksia, joiden innoittamina virtavesitalkoita jatketaan myös tänä vuonna. Finnoonojalla järjestetään talkoot lauantaina 5.9. ja Lukupurolla lauantaina 3.10.

Tapahtumat

RSS
  • Espoon Ympäristölautakunta on haastanut Teknisen lautakunnan ja Kestävän kehityksen ohjelmaryhmän keräämään roskia kanssaan Matinkylän rannalta. Mukaan talkoisiin ovat lämpimästi tervetulleita myös asukkaat ja asukasyhdistykset.
Julkaistu 10.9.2015 klo 10.14 , päivitetty 10.11.2015 klo 12.37