Talkoot

Osallistu talkootoimintaan järjestämällä omat talkoot tai tulemalla mukaan talkoisiin. Espoossa on monia eri talkoomuotoja, joiden kautta voit vaikuttaa omaan lähiympäristöösi.

Katso alla olevien linkkien kautta lisätietoja eri talkoomuodoista ja lähde rohkeasti mukaan! Talkoolaisille ei makseta rahallista korvausta. 

Pienet roskatalkoot
Kevään puhtaanapitotalkoot
Syksyn puhtaanapitotalkoot
Vieraslajitalkoot
Perinnemaisematalkoot
Järvikunnostustalkoot
Virtavesitalkoot

Pidetään huolta Matinkylän luonnosta 6.5.2015 klo 18.00
Miten järjestän roskatalkoot? Saanko hoitaa itse lähipuistoa? Kuka muu käyttää minulle tärkeää lähimetsää? Matinkylä-Seuran ja Espoon kaupungin järjestämässä illassa kuulet, miten voit vaikuttaa omaan lähiympäristöön.
Siisti pääkaupunkiseutu puhtaanapitotalkoot 7.4.2015 klo 0.00
Ilmoittaudu mukaan roskiensiivoustalkoisiin! Siisti pääkaupunkiseutu puhtaanapitotalkoissa asukkaat voivat siivota lähiympäristöään irtoroskasta esim. paperit, tölkit, pullot ja metalliromut. Talkoot on tarkoitettu yleisten alueiden siivoamiseen. Espoon kaupunki jakaa jätesäkkejä ja lainaa roskapihtejä.

Uutiset

RSS
  • Pääkaupunkiseudun kuntien yhteiset siivoustalkoot lähestyvät. Siisti pääkaupunkiseutu talkoisiin osallistuminen on helppo ja merkityksellinen tapa vaikuttaa omaan asuinympäristön viihtyvyyteen. Siivoustalkoiden ajankohta on 7.4.–24.5.2015
  • Meidän puisto -toimintamallissa kokeillaan toimintaa, jossa vapaaehtoiset voivat pitää lähiluonnossaan sijaitsevan puistoalueen paremmassa kunnossa kuin mihin kaupungin huoltoluokitus riittäisi.
  • Virtavesien kunnostustalkoissa elvytetään puronuomaa luonnontilaltaan monimuotoisemmaksi sekä luodaan taimenille kutu- ja suojapaikkoja. Talkoot pidetään Finnoonojalla lauantaina 9.8. ja Lukupurolla lauantaina 4.10. klo 10 alkaen. Aikaisemmat talkootoimet ovat onnistuneesti muuttaneet virtavesien tilaa paremmaksi, joten tule mukaan jatkamaan puroekosysteemien kunnostamista.
  • Espoon ympäristökeskus haastaa kaikki espoolaiset järjestämään vieraslajitalkoita haitallisten ja voimakkaasti leviävien vieraslajien torjumiseksi. Jättipalsami, kurtturuusu, espanjansiruetana sekä muut vieraslajit uhkaavat leviämisellään tukahduttaa alkuperäiset ja luontaiset keto- ja niittykasvimme.
  • Siisti Biitsi -talkoissa kerättiin roskia rannoilta. Ympäristölautakunta sekä kuntalaiset siivosivat Soukassa rantoja. Rantojen siivoaminen roskista on helppo ja merkityksellinen tapa vaikuttaa omaan lähiympäristöön. Roskat rannoilla vähentävät viihtyisyyttä sekä aiheuttavat haittaa meren eliöille. Roskaantumisen vähentämiseen paras keino on sen ehkäisy.
Julkaistu 17.4.2015 klo 12.31 , päivitetty 22.4.2015 klo 13.13