Asuminen

Espoon kaupunki muodostuu viidestä kaupunkikeskuksesta ja kahdesta paikalliskeskuksesta. Ominaista asumiselle ovat luonnonläheisyys ja väljyys. Asunto-ohjelma

Espoossa on lähes 124 000 asuntoa, joista 42 % on pientaloissa. Espoon asuntokannasta noin 58 % on omistusasuntoja, vuokra-asuntojen osuus on kolmasosa. Espoossa on myös yli 5 000 asumisoikeusasuntoa. Espoon tavoitteena on rakentaa vuosittain noin 2 500 uutta asuntoa.

Valtuusto hyväksyi 9.6.2014  Espoon asunto-ohjelman 2014-2016

Koe kesä pyöräillen! 7.7.2016
Katsasta pääkaupunkiseudun parhaat pyöräreitit!
Parempaa asiakaspalvelua - vastaa kyselyyn! 5.7.2016
Millaisia kokemuksia sinulla on teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelusta ja mitä voisimme tehdä toisin?

Uutiset

RSS
  • Espoon kaupungilla ja Y-säätiöllä on käynnissä yhteishanke, jonka tarkoituksena on saada kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja asunnottomille, alle 30-vuotiaille nuorille välivuokraukseen perustuvalla mallilla.
  • Kesäaurinko hellii kaupunkia, ja mieli tekisi lähteä pesemään räsymattoa mattolaiturille. Malta kuitenkin vähän! On ympäristöystävällisempiäkin tapoja pestä matot kesäkuntoon.
  • Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry on aloittanut kiinteistökohtaiset ilmaiset ja puolueettomat neuvontakäynnit Espoossa. Yhdistyksen neuvojat antavat kiinteistökäynneillä eväitä jätevesien tehokkaaseen käsittelyyn ja samalla lähiympäristön tilan parantamiseen. Tavoitteena on tehdä kesän aikana noin 120 neuvontakäyntiä.
  • Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) erityisryhmien avustushakemukset ja saman hankkeen uustuotantoa, perusparannusta tai hankintaa koskevat korkotukilainahakemukset vuodelle 2017 tulee jättää kuntaan kiinteän hakuajan puitteissa viimeistään 23.9.2016. Kunta toimittaa hakemusasiakirjat lausuntoineen ARAan.
  • Jätteiden hävittäminen polttamalla on kiellettyä myös juhannuksena, sillä kokossa saa polttaa ainoastaan puhdasta ja kuivaa puuta. Jätteitä poltettaessa voi muodostua terveydelle haitallisia savukaasuja ja roskien polttaminen voi myös vahingoittaa tulisijaa. Oikea tapa jätteistä eroonpääsemiseksi onkin kierrättäminen tai jätteiden vieminen Sortti-asemalle.

Tapahtumat

RSS
  • Osallistu Kestävän kehityksen viikkoon! Tule katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.
Julkaistu 16.12.2011 klo 7.42 , päivitetty 5.4.2016 klo 11.27