Asuminen ja ympäristö

Espoo on 270 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on viihtyisä, elävä, nopeasti kasvava ja kehittyvä asuinpaikka. Espoon verkostomainen kaupunkirakenne nojaa vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin.

Espoon kaupunki on merkittävä rakentaja. Se rakentaa mm. liikenneväyliä, puistoja sekä kaupungin omia toimitiloja. Julkisen rakentamisen avulla luodaan ja pidetään yllä kaupunkielämän perusedellytyksiä.

Espoon Otaniemessä on testattu robottibussia syys-lokakuussa 2016. Liikennekokeilu on onnistunut hyvin, ja kaupunki sai uusia kokemuksia siitä, kuinka robotti käyttäytyy muun liikenteen seassa. Bussi palaa Espooseen ensi vuonna.
Tulevaisuuden Karakallion kaupunkimaisen keskustan punaisena lankana on puistokatu.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
  • Kurssi opettajille, varhaiskasvattajille, maankäytön suunnittelijoille ja muille kiinnostuneille.
  • Tervetuloa Reilun kaupan viikon tempaukseen Ison Omenan palvelutorille! Reilun kaupan tavoitteena on maailma, jossa kehitysmaiden viljelijöillä on turvattu toimeentulo ja mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Tule kuulemaan Reilun kaupan hyödyistä ja miten Espoon kaupunki, koulut ja oppilaitokset ovat mukana edistämässä reilua kaupankäyntiä.
  • Mäyrän metsän satuhetki
    6.11.2016 klo 11.00
    Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna. Vapaa pääsy. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!
  • Tervetuloa suunnittelijoiden vastaanotolle tiistaina 8.11.2016 Ruusutorpan koululle. Suunnittelijat ovat paikalla viidestä puoli seitsemään.
  • Tule katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui Villa Elfvikin luontotalossa. Saat myös tietoa, mitä pitää huomioda, jos haluat omakotitalossasi siirtyä tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon.
Julkaistu 16.12.2011 klo 9.19 , päivitetty 1.9.2016 klo 10.01