Asuminen ja ympäristö

Espoo on yli 260 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on viihtyisä, elävä, nopeasti kasvava ja kehittyvä asuinpaikka. Espoon verkostomainen kaupunkirakenne nojaa vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin. Lähivuosina kaupungin kehittämiseen investoidaan ennätyksellisen paljon.

Espoon kaupunki on merkittävä rakentaja. Se rakennuttaa ja rakentaa mm. liikenneväyliä, puistoja ja muita yleisiä alueita sekä kaupungin oman palvelutuotannon tarvitsemia toimitiloja. Julkisen rakentamisen avulla luodaan ja pidetään yllä kaupunkielämän perusedellytyksiä. Julkiset rakennushankkeet ovat usein monien osapuolten yhteistyön tuloksia.

Suvelan Basaari on kaupunkitapahtuma, joka kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen viikon ajan 4.-11.9. Tapahtuma juhlistaa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joiden teemana on tänä vuonna ”Porukan paikat, yhteiset ympäristöt”. Tapahtuman tarkoituksena on nostaa esiin Kirstinharjun vanhaa kävelyraittia ja siihen liittyviä uusia monikulttuurisia paikkoja, yhteisöjä ja toimintaa.
Uusi esite tutustuttaa kaupunkitekniikan keskukseen, joka pyrkii rakentamaan parempaa Espoota joka päivä. Esitteestä opit myös, mitä sinä kaupunkilaisena voit tehdä viihtyisämmän Espoon hyväksi.

Uutiset

RSS
  • Kaupunki katkoo vuosittain elo-marraskuussa katualueelle työntyviä risuja ja oksia koko Espoon alueella. Kaupungin omistamilta mailta oksien poisto onnistuu helposti, mutta joskus haittaa aiheuttava kasvi sijaitsee yksityisen kiinteistön alueella. Tällöinkin katualueelle tunkeutuvat oksat tulisi kuitenkin leikata.
  • Tänään 31.8.2016 kuulutetaan lainvoimaiseksi neljä kaavamuutosta. Merkittävin näistä mahdollistaa Espoonlahden metroaseman rakentamisen. Samalla asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan kauppakeskus Lippulaivan laajentuminen, kirjasto- ja kulttuuritilojen sijoittuminen sekä liityntälinja-autoterminaalin rakentaminen.
  • Euroopan investointipankki (EIP) on ilmoittanut tuestaan Länsimetron rakennushankkeen jatkamiselle Espoossa. Pankin pääjohtaja Werner Hoyer allekirjoitti tänään sopimuksen ensimmäisestä 100 miljoonan euron rahoituserästä virallisella vierailullaan Suomeen.
  • Kompostointi on jokamiehen keino hillitä ilmastonmuutosta ja saada maanparannusainetta puutarhaan. Espoon työväenopisto järjestää syksyllä kolme kompostointikurssia eri puolilla kaupunkia. Parin tunnin kurssit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 16.12.2011 klo 9.19 , päivitetty 2.1.2015 klo 9.39