Asuminen ja ympäristö

Espoo on yli 260 000 ihmisen kotikaupunki. Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on viihtyisä, elävä, nopeasti kasvava ja kehittyvä asuinpaikka. Espoon verkostomainen kaupunkirakenne nojaa vahvasti tie- ja raideliikenteen väyliin ja solmukohtiin. Lähivuosina kaupungin kehittämiseen investoidaan ennätyksellisen paljon.

Espoon kaupunki on merkittävä rakentaja. Se rakennuttaa ja rakentaa mm. liikenneväyliä, puistoja ja muita yleisiä alueita sekä kaupungin oman palvelutuotannon tarvitsemia toimitiloja. Julkisen rakentamisen avulla luodaan ja pidetään yllä kaupunkielämän perusedellytyksiä. Julkiset rakennushankkeet ovat usein monien osapuolten yhteistyön tuloksia.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päättää 25.5. Veräjäpellon asemakaavamuutoksen hyväksymisen esittämisestä kaupunginhallitukselle.

Veräjäpellon asemakaavan muutoksen tavoitteena on huonokuntoisten koulutilojen purkaminen ja uusien koulu- ja päiväkotitilojen rakentaminen. Kaavassa varaudutaan myös Leppävaaran lukion tulevaisuuden tilatarpeiden muutoksiin.
Akilleksen majalla juhlistetaan Vihervuotta 16.5. koko perheen kanssa nauttimalla Espoon kauniista luonnosta. Liikutaan luonnossa -tapahtumassa avataan ensin juhlallisesti Vihervuosi sekä vihitään virallisesti käyttöön Keskuspuistoon pystytetty Korentoportti. Virallisten juhlallisuuksien jälkeen nautitaan luonnossa liikkumisesta kokeilemalla suunnistusta, frisbeegolfia ja capoeiraa sekä tutustumalla Tikankierroksen luontopolkuun.

Uutiset

RSS

Tapahtumia

RSS
Julkaistu 16.12.2011 klo 9.19 , päivitetty 2.1.2015 klo 9.39