Terveyskansio

Asioi lääkärin tai hoitajan kanssa sähköisesti. Seuraa sairautesi hoitosuunnitelmaa. Tee sähköinen terveystarkastus ja ota käyttöön sähköinen valmentaja. Palvelut ovat maksuttomia.

Palvelun käytössä huomioitavaa:

  • ponnahdusikkunoiden ja JavaScriptin tulee olla sallittuja. Ohje JavaScriptin päällekytkemiseksi löytyy käyttöohjeen lopusta.
  • palvelua tukevat selaimet ovat: Internet Explorer 7 tai uudempi, Chrome 35 tai uudempi, Mozilla Firefox 28 tai uudempi. Safarin iPad-versiolle ei voida taata 100 % toimivuutta.

Terveyskansiossa näet seuraavat terveys- ja hoitotietosi:

  • pysyvät diagnoosi-, lääkitys- ja rokotustiedot
  • sairauksien hoitosuunnitelmat
  • Hyytymislääkitys-lehden, jos sinulla on seurantaa vaativa verenohennuslääkitys Marevan
  • linkitykset Terveyskirjastoon.

Voit lähettää lääkärille tai hoitajille pysyvän sairautesi hoitoon tai hoitosuunnitelmaan liittyviä lyhyitä, kiireettömiä kysymyksiä. Palvelu ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon.

Sähköisen terveystarkastuksen avulla saat tietoa terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Näet, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Voit myös aloittaa sähköisiä valmennusohjelmia.

Samalla kirjautumisella pääset myös terveyspalvelujen sähköiseen ajanvaraukseen ja maksuttomien hoitotarvikkeiden tilauslomakkeeseen.

Laboratoriotulokset ja reseptit näet Omakanta-palvelusta www.kanta.fi.
Omakanta-palveluun ei valitettavasti pääse Terveyskansion kautta, vaan sinne on kirjauduttava erikseen. Laboratoriotutkimusten tulokset näkyvät Kanta-palvelussa heti tulosten valmistuttua. Terveydenhuollon ammattilaisten kommentit tuloksiin ovat käytettävissäsi viikon kuluttua tulosten valmistumisesta. Kun tarkistat tutkimustuloksesi Omakanta-palvelusta, terveysasemien henkilökunnalle jää aikaa palvella sinua tehokkaammin muissa asioissasi.


 

Palvelun tyyppi

Palveluun tunnistaudut mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Palvelu mahdollistaa turvallisen sähköisen tunnistamisen.

Suomi.fi-tunnistuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lue lisää Suomi.fi -tunnistuksesta

Mobiilitunnistautuminen toimii Elisan, Soneran ja DNA:n matkapuhelinliittymissä, joihin on liitetty mobiilivarmennepalvelu.

mobiilivarmenne.fi

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta:

Puolesta asiointi

Voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Suostumuksen annat täyttämälläpuolesta asiointi-sivustolta löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen terveydenhuollon toimipisteeseen.

Palvelua tukevat selaimet

Palvelu toimii parhaiten uusimmilla selaimilla ja laitteilla. Toimivuutta ei taata kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimella tai taulutietokoneella.

Tuetut selaimet: Internet Explorer 9, Chrome 47, Firefox 38, Safari 9 tai näiden uudemmat versiot

Tuetut laitteet: Android 4.3-, iOS 8.3- ja Windows 8.1-laitteet tai näiden uudemmat versiot


Terveyspalvelujen sähköisen asioinnin käyttötuki

Teknisissä kysymyksissä (kirjautumisongelmat, virheilmoitukset jne.) voit olla yhteydessä tukeen sähköpostitse yhteispalvelu@espoo.fi tai puhelimitse 09 816 34300.

Palvelua annetaan arkisin klo 8.30-16.00.

Voit jättää palautetta myös palautepalvelun kautta.

Liitetiedostot