Ajanvaraus terveysasemien vastaanotoille

Varaa aika päivystykseen, rokotuksiin (myös influenssa), ompeleiden tai hakasten poistoon. Tarkista tai peru vastaanottoaikasi. Asioi lääkärin kanssa Terveyskansion kautta.

Terveysasemien verkkoajanvarauksessa voit:

  • tarkistaa ja perua oman tai alle 14-vuotiaan lapsesi vastaanottoajan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle
  • varata ajan päivystävälle sairaanhoitajalle, mikäli kyseessä on flunssa, vatsatauti, iho-oireet, pienet vammat tai tarvitset sairauslomatodistusta. Aikoja voit varata samalle päivälle.
  • varata ajan hoitajalle rokotuksia tai lääkepistoksia varten. Aika on tarkoitettu rokotteen antamista varten ja jokaiselle rokotettavalle on varattava oma aika. Tuo rokote-aineet mukanasi. Terveysasemalta saa ainoastaan perusrokotteet. Jos tarvitset rokotussuunnitelman, varaa aika puhelimitse
  • varata ajan influenssarokotuksiin
  • varata ajan ompeleiden ja hakasten poistoon omalle terveysasemallesi. Varaa aika saamasi ohjeen mukaiselle päivälle tai viimeistään parin päivän päähän siitä.

Jotta voit huoltajana tarkistaa ja perua alle 14-vuotiaan lapsesi vastaanottoajan, yhteyshenkilötietojen tulee olla oikein lapsen asiakastiedoissa. Voit tarkistaa lapsesi yhteyshenkilötiedot hoitokäynnillä tai soittamalla terveysasemasi ajanvaraukseen.

Jalkaterapeuttien vastaanotoille varatut ajat eivät toistaiseksi näy nettipalvelussa.

Samalla kirjautumisella pääset myös muihin sosiaali- ja terveyspalvelujen ajanvarauksiin, Terveyskansioon, täyttämään esitietolomakkeita ja maksuttomien hoitovälineiden tilauslomakkeelle.

Palvelun tyyppi

Palveluun tunnistaudut mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Palvelu mahdollistaa turvallisen sähköisen tunnistamisen.

Suomi.fi-tunnistuksesta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lue lisää Suomi.fi -tunnistuksesta

Mobiilitunnistautuminen toimii Elisan, Soneran ja DNA:n matkapuhelinliittymissä, joihin on liitetty mobiilivarmennepalvelu.

mobiilivarmenne.fi

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta:

Puolesta asiointi

Voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Suostumuksen annat täyttämälläpuolesta asiointi-sivustolta löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen terveydenhuollon toimipisteeseen.

Palvelua tukevat selaimet

Palvelu toimii parhaiten uusimmilla selaimilla ja laitteilla. Toimivuutta ei taata kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimella tai taulutietokoneella.

Tuetut selaimet: Internet Explorer 9, Chrome 47, Firefox 38, Safari 9 tai näiden uudemmat versiot

Tuetut laitteet: Android 4.3-, iOS 8.3- ja Windows 8.1-laitteet tai näiden uudemmat versiot


Terveyspalvelujen sähköisen asioinnin käyttötuki

Teknisissä kysymyksissä (kirjautumisongelmat, virheilmoitukset jne.) voit olla yhteydessä tukeen sähköpostitse yhteispalvelu@espoo.fi tai puhelimitse 09 816 34300.

Palvelua annetaan arkisin klo 8.30-16.

Voit jättää palautetta myös palautepalvelun kautta.

Käyttöohje

Palvelun käyttöohje