Ajanvaraus terveysasemien vastaanotoille

Voit hoitaa terveysasemien ajanvarauksiin liittyviä asioitasi verkossa. Samalla kirjautumisella pääset myös muihin sosiaali- ja terveyspalvelujen ajanvarauksiin, Terveyskansioon, täyttämään esitietolomakkeita ja maksuttomien hoitovälineiden tilauslomakkeelle.

Voit nyt varata ajan influenssarokotuksiin!

Terveysasemien verkkoajanvarauksessa voit:

  • tarkistaa ja perua oman tai alle 14-vuotiaan lapsesi vastaanottoajan lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolle
  • varata ajan päivystävälle sairaanhoitajalle, mikäli kyseessä on flunssa, vatsatauti, iho-oireet, pienet vammat tai tarvitset sairauslomatodistusta. Aikoja voit varata samalle päivälle.
  • varata ajan päivystävän etäsairaanhoitajan videovastaanotolle, jos olet Samarian terveysaseman asiakas. Ajan voit varata, jos olet perusterve aikuinen ja jos kyseessä on flunssa tai vatsatauti. Aikoja voit varata samalle päivälle klo 00:00 eteenpäin.
  • varata ajan hoitajalle rokotuksia tai lääkepistoksia varten. Aika on tarkoitettu rokotteen antamista varten ja jokaiselle rokotettavalle on varattava oma aika. Tuo rokote-aineet mukanasi. Terveysasemalta saa ainoastaan perusrokotteet. Jos tarvitset rokotussuunnitelman, varaa aika puhelimitse
  • varata ajan influenssarokotuksiin
  • varata ajan määräaikaistarkastukseen hoitajalle, jos sairastat 2-tyypin diabetesta ja olet tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen Terveyskansion käyttämisestä.  Voit varata ajan, kun olet saanut tekstiviestikutsun vastaanotolle. Varatun ajan voi myös siirtää ja perua.
  • varata ajan ompeleiden ja hakasten poistoon omalle terveysasemallesi. Varaa aika saamasi ohjeen mukaiselle päivälle tai viimeistään parin päivän päähän siitä.

Jotta voit huoltajana tarkistaa ja perua alle 14-vuotiaan lapsesi vastaanottoajan, yhteyshenkilötietojen tulee olla oikein lapsen asiakastiedoissa. Voit tarkistaa lapsesi yhteyshenkilötiedot hoitokäynnillä tai soittamalla terveysasemasi ajanvaraukseen.

Toistaiseksi jalkaterapeuttien vastaanotoille varatut ajat eivät näy nettipalvelussa.

Palvelun tyyppi

Käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksin.

Lisätietoja kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelusta (Vetuma)

Palveluun voi
kirjautua myös mobiilivarmenteella

mobiilivarmenne.fi
Mobiilitunnistautuminen toimii Elisan, Soneran ja DNA:n matkapuhelinliittymissä, joihin on liitetty mobiilivarmennepalvelu.
Operaattori perii mobiilitunnistuksesta oman hinnastonsa mukaisen maksun.

Vetuma-palvelua ylläpitää Valtiokonttori.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta:

Puolesta asiointi

Voit antaa toiselle henkilölle suostumuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Suostumuksen annat täyttämälläpuolesta asiointi-sivustolta löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen terveydenhuollon toimipisteeseen.

Palvelua tukevat selaimet

Internet Explorer7 tai uudempi, Chrome 35 tai uudempi, Mozilla Firefox 28 tai uudempi.
Safarin iPad-versiolle ei voida taata 100 % toimivuutta.

Sähköisen asioinnin toimivuutta ei taata kaikilla mobiililaitteilla, kuten matkapuhelimella tai tablet-tietokoneilla. Kyseiset laitteet eivät välttämättä näytä/avaa sivustoja oikein.


Terveyspalvelujen sähköisen asioinnin käyttötuki

Teknisissä kysymyksissä (kirjautumisongelmat, virheilmoitukset jne.) voit olla yhteydessä tukeen sähköpostitse yhteispalvelu@espoo.fi tai puhelimitse 09 816 34300.

Palvelua annetaan arkisin klo 8.30-16.

Voit jättää palautetta myös palautepalvelun kautta.

Käyttöohje

Palvelun käyttöohje