Avoin data

Espoon kaupungin avoimeen dataan voit tutustua seudullisessa Helsinki Region Infoshare -verkkopalvelussa.

www.hri.fi -verkkopalvelu tarjoaa helpon tavan löytää, saada ja hyödyntää Helsingin seudun julkisia tietovarantoja avoimena datana. Tarjolla oleva tieto on pääosin tilastodataa mutta palvelun kautta löytää myös muuta seudun avointa dataa.

HRI-verkkopalvelun käyttäjät voivat antaa palautetta tietoaineistosta, käydä tietoaineistoihin liittyvää keskustelua sekä esittää toiveita uusien aineistojen julkaisemiseksi avoimena datana.

HRI-verkkopalvelun tiedot siirtyvät automaattisesti kansalliseen avoimen datan palveluun avoindata.fi:hin, josta vastaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

Palvelun tyyppi

Palvelu ei vaadi kirjautumista.

Seon suunnattu erityisesti:
- tilasto- ja ennustedatan tarvitsijoille
- datan soveltajille, sovelluskehittäjille
- kaikille avoimen datan mahdollisuuksista kiinnostuneille.

Keskusteluun osallistuvien nimi- ja sähköpostiosoitetiedot tallentuvat HRI:hin, katso rekisteriseloste.

Valtaosa Helsinki Region Infosharessa avatuista aineistoista on lisensoitu Creative Commons 4.0 -lisenssillä, katso tietoaineistojen lisenssi.

Muualla espoo.fi-sivustolla

Tilastot ja tutkimukset

Espoon kaupunki tuottaa kaupungin ja sen toimintaympäristön tilaa ja kehitystä kuvaavia tilastoja, selvityksiä sekä laatii mm. väestöennusteet.

Espoo.fi-sivuston avoimet rajapinnat

Muualla verkossa

avoindata.fi

Avoindata.fi-palvelu sisältää yhteentoimivuutta edistäviä kuvauksia ja ohjeita sekä välittää ajankohtaista tietoa kehittämistyöstä ja koulutuksesta.

Kuntanavigaattori

Kuntanavigaattori visualisoi kuntakohtaista tilastotietoa. Voit verrata oman maakuntasi kuntia keskenään tai tarkastella tietyn kunnan tilastoa verraten sitä asukasluvultaan saman kokoluokan kuntaan.

Yhteystiedot

Palaute:
hri@hel.fi

Ylläpidosta vastaa Helsingin kaupungin tietokeskus, www.hel.fi/tietokeskus