Itä-Espoossa erityisesti rannikon arvokkaat luontoalueet ovat eristyneet sisämaan laajoista metsäalueista. Leppävaaranpuiston eteläosien ekologinen yhteys on muuttunut katkonaiseksi luonnon jouduttua väistymään rakentamisen tieltä. Ruukinrannassa suuret väylät katkovat ekologisia yhteyksiä eivätkä rohkeimmatkaan liito-oravat pääse ylittämään Kehä I:stä, jos valtatien ylittämiseen tarkoitetusta yhteydestä ei huolehdita.
Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa: jylhänkaru pohjoinen, keskiosassa hedelmälliset maanviljelysalueet, rannikolla kaupunkiasutus satamineen ja etelässä upea saaristo. Liikuntapalveluiden uudesta esitteestä löydät parhaat vinkit upeaan ulkoilukaupunkiin.

Uutiset

RSS
  • Espoon ympäristökeskus tutkii ja hoitaa kesän aikana kaupunkilaisten yhteisiä luontoaarteita: lajirikkaita niittyjä, ketoja ja muita perinneympäristöjä. Kohteita hoitamalla varmistetaan, että ne kukkivat tulevaisuudessakin. Samalla selvitetään perinnemaisemien tilaa sekä kasvi- ja perhoslajistoa.
  • Ilmoittautuminen eläkeläisten 13.8. järjestettävälle maksuttomalle veneretkelle Stora Herröseen alkaa 24.7.
  • Aurinkoista biitsielämää pelailun, palloilun, askartelun ja leikkimisen merkeissä. Toiminta tapahtuu päivisin vuorotellen Espoon eri uimarannoilla ja se on suunnattu pääosin alakoululaisille perheineen. Tule paikanpäälle viihtymään!
  • Käynnistymässä oleva hanke parantaa joukkoliikenteen sujuvuutta ja vähentää ruuhkia Länsiväylällä. Työt alkavat heinä-elokuussa uusien joukkoliikennekaistojen rakentamisella Espoonlahden ja Matinkylän välille. Alueen asumisviihtyisyyttä lisätään täydentämällä meluntorjuntaa ja kehittämällä kevyen liikenteen verkostoa.
  • Ensimmäisen kerran järjestettävässä Vihreät ovet -tapahtumassa 30.8. asukkaat, yritykset ja kaupungit ympäri Suomea avaavat ovensa ja kertovat kokemuksistaan energiatehokkuusratkaisujen hankinnasta ja käytöstä. Tapahtumalla edistetään uusien energiaratkaisujen ja uusiutuvan energian käyttöönottoa. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kohteisiin, jotka eivät tavallisesti ole avoinna yleisölle.

Tapahtumia

RSS