Esteetön Espoo

Tehdään yhdessä Esteetön Espoo!  Esteettömyys hyödyttää meitä kaikkia, liikummepa lastenrattaiden, kantamusten, rollaattorin, kyynärsauvojen tai pyörätuolin kanssa. Esteettömässä ympäristössä selviydymme riippumatta siitä, miten hyvin näemme, kuulemme tai luemme. Selkeät opasteet ja sujuva asiakaspalvelu ja helpottavat jokaisen arkea, myös netissä.

Esteetön Espoo -tunnus yrityksille ja palveluille

Haastamme kaikki Espoossa toimivat yritykset ja yhteisöt arvioimaan toimitilojensa ja palvelujensa esteettömyyttä. Arvioinnin tueksi olemme laatineet lomakkeen, joka auttaa suuntaamaan ajatuksia esteettömyyden eri osa-alueille, kuten piha-alueilla ja toimitiloissa liikkumiseen, palvelutilanteen sujumiseen, opasteisiin ja pysäköintimahdollisuuksiin. Yritykset voivat palauttaa täytetyn lomakkeen osoitteeseen esteeton.espoo@espoo.fi.

Mikäli toimitila/palvelu osoittautuu esteettömäksi, myönnämme yritykselle Esteetön Espoo -tunnuksen. Esteetön Espoo -tunnuksen saaneet

Ehdota Vuoden esteetöntä tekoa 4.2.2016
Vuoden esteetön teko -ehdotuksia voi jättää ympäri vuoden. Huhtikuun jälkeen saapuneet ehdotukset huomioidaan vuoden 2017 palkinnonjaossa.
Cafe Ellinella on vuoden 2015 esteetön teko 29.8.2015
Cafe Ellinella on yleisöäänestyksen perusteella valittu vuoden esteettömäksi teoksi. Kunniamaininnan saivat Oittaan esteetön uimalaituri ja Kirjasto kuuluu kaikille -projekti. Lämpimät onnittelut voittajille!

Uutiset

RSS
  • Vuoden Esteetön teko -kilpailussa etsittiin mm. espoolaista palvelua, yritystä tai rakennusratkaisua, joka on tuonut palvelut kaikkien saataville. Voittaja selviää Espoo-päivänä. Tervetuloa palkinnonjakotilaisuuteen Opinmäkeen.
  • Tutustu vuoden 2015 esteettömiin tekoihin ja äänestä mielestäsi parasta ehdokasta. Äänestysaika päättyy 14.8.2015. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä palkitsee parhaan teon Espoo-päivänä 29.8.
  • Espoon Leppävaaraan on asennettu kohokarttoja kolmeen paikkaan näkövammaisten liikkumista ja asioimista helpottamaan. Kartat ovat pilottikäytössä.
  • Espoon kaupunki on liittynyt valtakunnalliseen Hissi Esteetön Suomi 2017 -hankkeeseen ja on mukana pääkaupunkiseudun hissityöryhmässä. Tavoitteena on vauhdittaa Espoossa hissien rakentamista hissittömiin kerrostaloihin.
  • Oletko huomannut rakennusratkaisua tai saanut palvelua, joka on helpottanut arkeasi ja tehnyt liikkumisestasi helpompaa? Kerro siitä muillekin ja osallistu Esteetön teko -kilpailuun 31.3. mennessä! Kilpailuun voit nyt tutustua viitottuna ja osallistua myös kuvalla.
Julkaistu 27.1.2014 klo 12.54 , päivitetty 30.6.2016 klo 12.59